13.09.2014 | Pokal Terme Olimia
FOTO + IZJAVE: Oplast dobil tisto, kar mu je še manjkalo

V Litiji je bila na sporedu 11. izvedba superpokala NZS, naslova pa so se ob koncu veselili igralci Oplasta, ki so prišli do sploh 1. superpokalne lovorike v zgodovini. Moštvo iz Kobarida je bilo z 2:1 boljše od Litijanov, ki ostajajo pri šestih superpokalnih naslovih.

Zlata žoga
 
Medalje in pokale najboljšim sta podelila član IO NZS in predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik ter referent za futsal pri NZS Stane Kokalj.

Ob koncu tekme je novega lastnika našla tudi Zlata žoga za leto 2013. Pripadla je Igorju Osredkarju, kapetanu slovenske članske reprezentance, prejel pa jo je njegov brat Marko, saj je Igor v tujini (na pripravah z MNK Makarska).

Superpokal 2014, Litija, 13.9.
KMN Oplast Kobarid – FC Litija 2:1 (1:1) (FOTOGALERIJA TEKME)
1:0 Kusterle (9.), 1:1 Totoškovič (18.), 2:1 Zorč (29.)

Spremenjeni domačin, Oplast s Širokom

Domačini so nastopili v sila spremenjeni zasedbi, od lanske vrste so ostali le Gašper Vrhovec, Borut Ručna, Jasmin Begič, Klemen Bučar in Damir Puškar. V dresu Oplasta se je predstavil Anže Širok, ostala šampionska zasedba pa je ostala na voljo trenerju Saši Lebanu, na klop Litije pa je sedel Tomislav Horvat.

Mlad Kusterle za vodstvo

Prvi resni poizkus pred okoli 300 gledalci, del teh je bil tudi iz Posočja, smo zabeležili v 2. minuti. Streljal je Borut Ručna, v 7. minuti pa mu je z druge strani vrnil Jaka Sovdat. V 9. minuti so gostje iz Kobarida povedli. Uigrano akcijo je začel Primož Zorč, na sredini je žogo sprejel Rajko Uršič in idealno na desni strani zaposlil mladega Aljaža Kusterleja, ki je zabil za 1:0. V 10. minuti bi lahko Litijani poravnali, a je poizkus Nermina Hasanbegoviča šel mimo Oplastovega gola.

Izvstni Bratič klonil proti Totoškoviču

V 11. minuti je Igor Bratič obranil poizkus Ručne, v 14. minuti pa je Denis Totoškovič zadel vratnico Oplastovega gola. V 15. minuti se je izkazal litijski golman Damir Puškar, ki je ukrotil strel Široka in Jake Sovdata. Bratič je bil na mestu tudi v 16. in 17. minuti, ko je Gašperju Vrhovcu in Marku Bubniču obranil kazenski strel po 6. in 7. akumuliranem prekršku Oplasta. Nagrada za litijsko pobudo je prišla v 18. minuti, ko je Totoškovič poravnal na 1:1.

Zorč za naslov

V drugem polčasu smo spremljali zanimiv futsal, priložnosti pa ni manjkalo na obeh straneh. Skupila sta jo oba vratarja, zdravniška služba je imela kar nekaj dela, da je vnovič usposobila za igro Bratiča in Puškarja. V 29. minuti je v gneči pred litijskimi vrati za vodstvo Oplasta poskrbel izkušeni Primož Zorč. Do konca se rezultat ni več spremenil, Borut Ručna pa je v 39. minuti zadel okvir Oplastovih vrat.

V petek se začne 1. SFL

V petek, 19.9., se za oba kluba začne sezona v 1. SFL, to bo že jubilejna 20. sezona pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Pari 1. kroga pa so: KMN Velike Lašče – FC Litija, KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid, RE/MAX Maribor – KMN Benedikt, KMN Puntar – Dobovec Pivovarna Kozel, KMN Bronx Škofije – ŠD Extrem.

Izjave po tekmi:

Saša Leban, trener Oplasta:
»Vesel sem, ker nam je uspelo. Litija je nudila več kot dostojen odpor, čeprav so sestavili povsem turnirsko ekipo. Njihov pivot nam je delal obilo težav.«

Jaka Sovdat, kapetan Oplasta:
»Za prvo tekmo je bilo kar solidno, na obeh straneh pa je bilo precej napak. To pa je za ta del sezone logično. Litijani so bili precej boljši, kot smo pričakovali. Vesel sem te lovorike.«

Tomislav Horvat, trener Litije:
»To je bila naša prva uradna tekma, tri tedne smo šele skupaj. Povsem smo parirali ekipi, ki že 10 let igra skupaj. Rabimo še nekaj časa.«

Gašper Vrhovec, kapetan Litije:
»Škoda je, ker nismo zadeli, imeli smo kopico priložnosti. A žal ni šlo. Jasno je, da nam manjka skupnih minut. Iz srečanja v srečanje bo boljše.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA