Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti

V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.

Pri Nogometni zvezi Slovenije smo poleg ostalih promocijskih aktivnosti v sklopu pokala v sodelovanju s Pivovarno Union, generalnim sponzorjem pokala, celoten finalni dan obarvali trajnostno. Trajnost v športu postaja ena pomembnejših tem v globalnem svetu športa in želimo si, da je finalni pokalni del začetek naših skupnih trajnostnih aktivnosti v prihodnosti.

Pripravili smo 11 trajnostnih točk, v sklopu katerih bomo med drugim organizirali trajnostno okroglo mizo. Ekipe se bodo na tekmo pripeljale v električnih vozilih, označbe okoli igrišč bodo iz trajnostnih materialov, v gostinski dejavnosti bodo uporabili trajnostne kozarce. Spletna stran bo gostovala v podatkovnem centru, ki zagotavlja visoko energetsko učinkovitost in se napaja iz obnovljivih virov, spletna stran pa bo narejena na način, da je prenos podatkov čim manjši. V Pivnici Union bo potekal trajnostni kviz, na tekmi pa bodo podeljena trajnostna darila, v znaku trajnosti pa bo potekala tudi navijaška cona pred stadionom. 

Celotno dogajanje na finalnem dnevu bo potekalo v duhu trajnosti, elemente trajnosti pa želimo navijačem predstaviti že pred finalno tekmo Pokala Pivovarna Union. Pri odštevanju do pokalnega spopada boste lahko sodelovali tudi pristaši obeh pokalnih finalistov.

Kako? V petek in soboto, ko bosta ekipi Kopra in Bravo gostili ligaško srečanje s Taborom oziroma Mariborom, na tekmo prinesite rabljeno rabljeno športno opremo oziroma oblačila, ki bo podarjena ukrajinskim beguncem v Sloveniji. Vsak navijač bo v zameno za rabljeni kos ali rekvizit športne opreme prejel brezplačno vstopnico za ogled sredine finalne tekme Pokala Pivovarna Union.

Navijači bodo imeli enako možnost tudi na dan finalne tekme v Celju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Bravo (@nk.bravo)

Tekst: PDo
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov
  Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.
 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.

DELI NA