24.05.2023 | U17
Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu

Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.

Brečkovi izbranci so se na evropsko prvenstvo uvrstili potem ko so bili najprej uspešni na prvem kvalifikacijskem turnirju, podobno pa so ponovili še v elitnem delu kvalifikacij ter se z drugim mestom v skupini uvrstili med šestnajst najboljših moštev v selekciji U17. Toda fantje, ki jim s kapetanskim trakom poveljuje Lovro Golič, se niso ustavili tu. Po zmagi nad Srbijo v prvi tekmi skupinskega dela in nesrečnim porazom proti Španiji, ima Slovenija pravzaprav vse niti pred nadaljevanjem v svojih rokah. V večini scenarijev bi Slovenci z zmago zagotovo napredovali v izločilne boje, medtem ko bi bil remi dovolj v kolikor Srbi na drugi tekmi ne premagajo Špancev. V primeru poraza Srbije proti Španiji pa bi Slovenijo v nadaljevanje peljal tudi minimalni poraz proti Italiji. Seveda se v zadnjem primeru, če Slovenci proti Italijanom ne bi osvojili nobene točke, stvari zapletejo, saj je možnih več scenarijev, o katerih pa v slovenskem taboru ne razmišljajo. 

Slovenija bo v tekmo proti Italiji krenila brez desnega bočnega igralca Reneja Hrvatina, ki je bil izključen proti Španiji in bo Brečku na voljo ponovno v četrtfinalu, v kolikor se Slovenija danes tja tudi uvrsti.

Kriteriji za napredovanje v primeru enakega števila točk:
Če imajo dve ali več reprezentanc v skupini enako število točk, o končni uvrstitvi odločajo naslednji kriteriji:

- število osvojenih točk na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- več doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah teh reprezentanc.

Če so reprezentance še vedno izenačene:
- razlika v zadetkih na vseh tekmah 
- več doseženih zadetkov na vseh tekmah
- manjše število disciplinskih točk glede na prejete rumene in rdeče kartone v skupinskem delu
- višji koeficient v žrebu kvalifikacijskih skupin

Prenos tekme si lahko od 17. ure naprej ogledate na SK1.

EVROPSKO PRVENSTVO U17:

SLOVENIJA - ITALIJA

Danes, ob 17.00
Prizorišče: Telki, Madžarska
Glavni sodnik: Elchin Msiyev
Prepoved nastopa: Rene Hrvatin
TV prenos: Sportklub 1Tekst: NZS/MaK
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.
 • 13.09.2023 | U17
  Kadeti dvakrat s Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo v tem mesecu odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Francije. Selektor slovenske kadetske izbrane vrste Aleksandar Radosavljević je v ta namen vpoklical 22 igralcev, ki bodo branili državni grb proti galskim petelinom.
 • 24.08.2023 | U17
  Kadeti klonili proti Italiji, selektor kljub porazu opazi napredek
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo srečanje proti izbrani vrsti Italije. Prijateljski obračun v Ajdovščini se je končal z zmago gostov (0:3).
 • 23.08.2023 | U17
  Slovenija v prvo remizirala z Italijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti Italiji. Obračun v Gradišču ob Soči se je končal z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je zadel Šabotić.
 • 15.08.2023 | U17
  Kadeti dvakrat z Italijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo konec avgusta odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Italije. Drugo srečanje bo tudi v spletnem prenosu NZS.
 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 23.05.2023 | U17
  EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, nato pa so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji (3:1). Jutri bodo odigrali odločilno tekmo z Italijo, na kateri si lahko priigrajo napredovanje v četrfinale.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Pred tekmo s Španijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, bo v nedeljo odigrala drugo srečanje na UEFA Evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 16:30 na stadionu Hidegkuti pomerila s Španijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.

DELI NA