19.11.2019 | 2. SNL
Fužinar dobil zaostalo tekmo v Krškem

Na krškem Gubcu je bila odigrana v soboto odpovedana tekma 18. kroga 2. SNL. V Posavju so se veselili nogometaši ravenškega Fužinarja, ki so z zmago pobegnili tokratnim gostiteljem.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 25. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Marka Zalokarja premagal izkušeni Tadej Trdina. Krčani so sicer pritisnili v nadaljevanju tekme, a vseeno niso uspeli priti vsaj do točke. Ravenčani so z novo zmago podaljšali niz dobrih predstav, saj so na zadnjih šestih preizkušnjah slavili petkrat, v devetih krogih pa so izgubili zgolj enkrat. Korošci so se s kompletom točk povsem približali četrtouvrščeni Nafti.

Fužinar se bo na zadnji jesenski tekmi udaril z Rogaško, Krčani pa odhajajo v Dekane.

Anton Tomažič, trener Krškega: "Tekmo smo zelo dobro odprli. Priigrali smo si tri lepe priložnosti. Kljub trem zgrešenim poskusom smo vseeno uspeli povesti in z igro kotrolirali prvi polčas.V nadaljevanje tekme nismo vstopili, kot smo se dogovorili v garderobi. Nerazumljivo smo se povlekli na svojo polovico, a vseeno smo si iz protinapadov priigrali všečno število priložnosti, iz katerih bi morali zabiti drugi gol. Obema ekipama čestitam za predstavo, predvsem pa mojim fantom, ki so korektno odigrali tekmo."

Iztok Kapušin, trener Krškega: "Tekmo smo začeli slabo, bili enostavno počasni pri pokrivanju nasprotnika. V fazi napada smo imeli preveč netočnih podaj in dovolili nasprotniku, da se razigra. V nadaljevanju smo bili veliko boljši, hitrejši v izvedbi, več natančnih podaj, skratka, bili smo bolj nevarni, vendar pa žal premalo zbrani v zaključnih akcijah. Danes smo si zaslužili najmanj točko."

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA