Gianluca: Nič ne bi imel proti, če bi me Matjaž Kek vzel na SP

S finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, ki se bo med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu odvila v soboto, bo dobila epilog tudi akcija »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!«, v kateri bosta Gianluca Holderjan in Jože Korošec doživela prav posebno izkušnjo in postala 12. igralec mariborske in domžalske ekipe.

Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je preko uradnega spletnega mesta Hervis pokala Slovenije (www.hervispokalslovenije.si) prijavilo preko 500 kandidatov, ki so si vsaj za en dan želeli postati del ekipe, ki bo nastopila na sobotni finalni tekmi Hervis pokala Slovenije (Maribor, ob 20. uri).

Izkušnja bo za 12. igralca mariborskega in domžalskega moštva res nekaj posebnega, saj bosta dobesedno s prve roke lahko občutila, kako potekajo zadnje priprave na tekmo, kakšno je pred tako pomembno tekmo vzdušje v moštvu ter kako je spremljati srečanje s klopi za rezervne igralce. Da bo doživetje še bolj pristno, bosta poskrbela ambasadorja – mariborski ambasador je Matjaž Kek, domžalski Dejan Djuranovič –, ki bosta 12. igralcem na štiri oči pobliže predstavila marsikatere podrobnosti pred tako pomembno tekmo kot je finale pokala.

Med številnimi prijavami je sreča doletela še ne 17-letnega Gianluco Holderjana, ki bo v soboto mariborski 12. igralec, in 41-letnega Jožeta Korošca, 12. igralca Domžal. Gianluca, dijak II. gimnazije Maribora, se je prve tekme NK Maribora v spremstvu očeta udeležil, ko so Mariborčani po razburljivi zmagi na Celjani osvojili sedmo prvenstveno zvezdico. »Malo sem pobrskal in datum te tekme je bil 28. maj 2003,« se spominja Gianluca, ki se je kot velik navijač NK Maribora in obiskovalec skorajda vsake tekme seveda razveselil, da bo pobliže spoznal dogajanje v vijoličastem taboru na dan finalne tekme. »Prav zanimivo bo od blizu, z njihovega stališča spremljati tekmo. Seveda, najbolj pa si želim, da bomo na koncu skupaj dvignili pokal,« pravi v pričakovanju napete tekme in odličnega vzdušja na tribunah.

Edinstvene izkušnje se veseli tudi Jože Korošec, ki tekme Domžal redno spremlja in obiskuje, sicer pa je nekoč tudi sam igral nogomet kot pionir in kasneje mladinec pri enem od sosednjih klubov. Takrat še pri NK Induplati, ki danes ne obstaja več. »Zanimivo bo videti, kako potekajo ure pred tako pomembno tekmo – kako se ekipa pripravlja ekipa, kakšna je taktika, skratka, kaj ekipa počne na odločilen dan,« je dejal Jože, ki, podobno kot Gianluca, pričakujem težko, za oko verjetno ne preveč lepo tekmo. Po njegovem mnenju bo odločala predvsem taktika in borbenost, morda trenutek navdiha katerega od igralcev.

Tako Gianluca kot Jože sta prav tako vesela, da ju bosta spremljala tudi ambasadorja – Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. »Gospoda Keka zelo spoštujem. V preteklosti je veliko naredil za Maribor in seveda za Slovenijo. Upam, da se bova lepo ujela in pogovorila. Če mu bom všeč, ne bi imel nič proti, če bi me vzel s seboj na SP,« v šali pravi Gianluca. O domžalskem ambasadorju je več kot dobro seznanjen tudi Jože. »Dejana se spominjam še iz časov ko je igral za Maribor in kasneje za Domžale, kjer je bil tudi kapetan in kjer je zaključil profesionalno kariero. Bil je zelo dober igralec in pravi vodja na igrišču

Gianluca in Jože tako živita v pričakovanju sobotne tekme. Kot se za prava navijača spodobi, oba napovedujeta zmago svojega moštva. »Domžale bodo prvič osvojile Hervis pokal Slovenije,« je prepričan Jože, medtem ko Gianluca, ki počasi razmišlja o študiju novinarstva ali športne fizioterapije, verjame v zmago vijoličastih. »Mislim, da bodo Mariborčani tekmo obrnili v svoj prid v podaljšku.«

Tekst: SV-RSA

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
  V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.
 • 26.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Celjani so se opekli v Lendavi, Domžale izgubile v Novi Gorici, Podvinci izločili Tabor
  Med torkom in nedeljo smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Domžale so klonile v Novi Gorici, Nafta pa je izločila ekipo Celja. Presenečenje so pripravili tudi Podvinci, ki so na domačem igrišču premagali Tabor iz Sežane.
 • 06.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Na Brdu pri Kranju izžrebani pari tretjega kroga Pokala Pivovarna Union
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil 6. novembra 2023 izveden žreb šestnajstine finala enega najbolj pričakovanih tekmovanj v slovenskem nogometnem koledarju – Pokala Pivovarna Union.
 • 19.08.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se boj za pokalno lovoriko, prve tekme že danes
  Maja so se naslova pokalnih prvakov veselili nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so v velikem finalu premagali ekipo Maribora, že danes pa se pričenjajo boji za pokalno lovoriko v sezoni 2023/24.
 • 06.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po dramatični končnici do dvojne krone
  Nogometaši Olimpije so po naslovu državnega prvaka osvojili tudi pokalni naslov. V finalu Pokala Pivovarne Union so v knežjem mestu po podaljšku z izidom 2:1 premagali Maribor.
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pomembne informacije za obiskovalce pred finalom Pokala Pivovarna Union
  Za ogled finalne tekme Pokala Pivovarna Union vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo in se na prizorišče odpravijo pravočasno
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor in Olimpija napovedujeta odprto igro v pokalnem finalu
  V Celju bo v soboto na sporedu novo srečanje velikih nogometnih tekmecev Maribora in Olimpije, že peto te sezone, ki bo tokrat odločalo o pokalni lovoriki. Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Moštvi napovedujeta odprto igro.
 • 28.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Dvojni pokalni derbi: Vse informacije o vstopnicah
  6. maja bo v Celju potekal veliki finale Pokala Pivovarna Union. V ženskem finalu se bosta pomerili ekipi ŽNK Olimpije in ŽNK Mure Nona, medtem ko se bosta v moškem finalu udarila Olimpija in Maribor. Vstopnice so v prodaji.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
  V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor s preobratom do pokalnega finala
  Maribor je prvi finalist Pokala Pivovarna Union! V Slovenski Bistrici so pripravili pravi nogometni praznik, gostitelji pa so v uvodu drugega polčasa povedli z golom Nina Kukovca, a so Mariborčani hitro prišli do preobrata. Ob avtogolu Janežiča sta za finale zadela še Marko Tolić in Aljaž Antolin.

DELI NA