14.08.2022 | 2. SNL
Gneča na vrhu lestvice

Po treh krogih 2. SNL vrh lestvice s sedmimi točkami zasedajo kar štiri ekipe. Vodi Krka, ki je Triglavu zadala še tretji poraz sezone, v letu 2022 še neporaženim Dolenjcem pa sledijo Beltinci, Nafta in Aluminij.

Lendavčani so hitro načeli domačo mrežo, tekla je tretja minuta srečanja, ko je v polno meril Marsel Stare. Gostitelji so za izenačenje potrebovali zgolj dobrih deset minut, drugega zadetka v letošnji sezoni pa se je razveselil Rob Rudonja, Primorec pa je postavil tudi izid prvega polčasa. Gostje iz Prekmurja so tehtnico v svojo korist znova nagnili v zaključku dvoboja. V 77. minuti je za novo vodstvo Nafte zadel Nermin Haljeta, zmago modrih pa je v tretji minuti sodniškega dodatka dokončno potrdil Mirsad Sulejmanović. Poletni novinec v moštvu se je podpisal pod prvenec v dresu lendavskega kluba.


Nafta je s petkovo zmago skočila na vrh lestvice, ki si ga po sobotnih tekmah deli z Beltinčani. Četa Damjana Gajserja je po dveh domačih zmagah gostovala v Dobu in po vodstvu do 65. minute iztržila remi in sedmo točko sezone. Prekmurci so za vodilni zadetek potrebovali le štiri minute igre, najprej je s strelom poskusil Tilen Ščernjavič, odbitek pa je končal pri Adisu Emruliju, ki je žogo pospravil v mrežo in se veselil drugega zadetka v letošnji sezoni. Gal Grobelnik je v 44. minuti izsilil prekršek za najstrožjo kazen, a je Luka Pihler z bele točke streljal mimo leve vratnice domačih vrat. Tilen Ščernjavič je v uvodu drugega polčasa preprečil veselje Dina Zenkovića, gostitelji pa so izenačili preko Darka Mitrovića, ki je v polno zadel po podaji iz kota. Izid se v zadnji tretjini tekme ni več spremenil, Dob je vknjižil peto točko.

Damjan Gajser, trener ND Beltinci: "Izredno dobro smo odigrali prvi polčas. Ob zadetku, ki ga je dosegel Emruli, smo imeli še neizkoriščeno enajstmetrovko, ob tem pa smo si pripravili še dve priložnosti, ko bi morali zadeti vsaj enkrat. Že v prvem polčasu bi lahko odločili tekmo, v nadaljevanju tekme pa so imeli gostitelji terensko pobudo. Zasluženo so izenačili, na koncu pa je rezultat realen, s tem pa sem zadovoljen. Delam z mlado ekipo, vsem fantom lahko samo čestitam. Optimistično moramo gledati v prihodnost."


Nik Marinšek, ki je bil z dvema goloma junak Kidričanov že v Krškem, je odločil srečanje v Rogaški Slatini. Sosedski spopad Slatinčanov in Kidričanov je postregel z enim zadetkom, kapetan Aluminija pa je domačo mrežo zatresel v 56. minuti. Moštvo Roberta Pevnika se je veselilo še druge gostujoče zmage, s katero je na vrhu lestvice ujelo Beltince in Nafto.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo, v prvem polčasu nismo bili slabi, a nismo igrali povsem tako, kot smo se dogovorili. Preveč smo zadrževali žogo, morali bi igrati hitreje. Želel sem, da takoj prevzamemo posest in premoč, ker imamo igralce za to. V drugem polčasu smo bili dobri, veliko boljši, kljub izvajanju pritiska domače ekipe, jim to ni pomagalo. Čestital bi svojim fantom, da smo zdržali, mi bi morali dati še gol ali dva, glede tea moramo biti bolj osredotočeni, da rešimo tekmo, ko imamo možnost. Smo nova ekipa, samo prvenstvene tekme nas bodo delale boljše in bodo dale fantom zanesljivost, je pa dobro, da zmagujemo. Zmaga z 0:1 je seveda najslajša."


Fužinar je po tem, ko je doma napolnil mrežo Bilj, premagal še enega primorskega nasprotnika. Ravenčani so štirikrat zadeli v Ajdovščini, že ob polčasu pa so vodili s tremi goli prednosti. Faris Zubanović je zadel v 17. in 43. minuti, ki je s šestimi goli prvi strelec lige, vmes pa je v polno meril še Chris Cener. Nik Krebs je v 64. minuti še povišal vodstvo Korošcev, gol Tarika Čandića pet minut zatem pa je bil na koncu zgolj kozmetičen popravek rezultata. Fužinar z dvema zmagama diha za ovratnik vodilnih klubov s sedmimi točkami.


Biljenci so se po petih zadetkih na Koroškem pobrali na domačem igrišču, z izidom 2:1 so premagali Bistričane, ki so po uvodni zmagi in remiju doživeli prvi poraz sezone. Primorci so odločno vstopili v tekmo in so z golom Mihe Žejna povedli v deseti minuti obračuna, že pred tem pa je Štajerce reševal okvir gola. Po pol ure igre se je v gneči pred golom gostov najbolje znašel Rok Erniša, črno-beli pa so ob polčasu vodili z 2:0. Gostje izpod Pohorja so po odmoru krenili v lov po zadetek, ki so ga dočakali v 61. minuti. Rezervist Rok Ferčič je prodrl po levi strani igrišča, žogo pa je v gol pospravil Tai Matea Panić. Bistrici v zaključku tekme ni uspelo doseči še drugega zadetka za izenačenje.


Triglav tudi po tretji tekmi drugoligaškega prvenstva ostaja brez točke, Kranjčani so se poraženi vrnili tudi z gostovanja v Novem mestu. Dolenjci so se vodstva veselili po vsega 20 sekundah igre. Matic Marcius je podal z leve, Josip Krznarić je pred golom zgrešil žogo, ta pa je končala pri Kristijanu Blaževskemu, ki jo je s petih metrov pospravil za hrbet Luka Čadeža. Gorenjci so na zahtevni zelenici zapretili v peti minuti, nato pa so nekaj sekund klonili še drugič. Josip Krznarić je po kotu podal z desne, ob bližnji vratnici pa je z volej udarcem silovito udaril Andraž Lipec, ki se je po strelu pod prečnik veselil drugoligaškega prvenca. Izid se v nadaljevanju dvoboja ni spremenil, Krka pa je podaljšala niz neporaženosti v koledarskem letu 2022.


Na prvo zmago sezone čakajo tudi Velenjčani, ki so v nedeljo gostovali v Dekanih. Čeprav je oba zadetka dosegel Vinko Bićanić, pa sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. Hrvat v dresu Rudarja je v 14. minuti zadel za vodstvo knapov, pet minut pred koncem tekme pa je zatresel lastno mrežo. Rudar ima po treh krogih na svojem računu dve točki, Dekančani pa so po dveh porazih prišli do prve točke.


Z izidom 1:1 se je končalo tudi srečanje v prestolnici. Ilirija je še tretjič to sezono vknjižila točko, drugega remija pa so se po avtogolu Tiborja Gorenca Stankoviča razveselili tudi Grosupeljčani. Branilec Ilirije se je pod avtogol podpisal v 63. minuti in tako izničil vodstvo po golu Dejana Đermanovića, ki je Ljubljančane v vodstvo popeljal tri minute pred odmorom.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA