Goliada Brava in Mure za remi

Bravo - Mura 3:3 (1:1)

* Stadion Žak, sodniki: Šmajc, Žunič in Kalan.
* Strelci: 0:1 Mulić (14.), 1:1 A. Matko (38.), 2:1 Abdurahimi (49.), 3:1 Agboyi (55.), 3:2 Bobičanec (64.), 3:3 Bobičanec (77.).
* Bravo: Gril, Ihbeisheh, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Agboyi, Ogungbaro (od 68. Primc), Mensah, Krcić, Abdurahimi (od 80. Nukić), A. Matko (od 90. Đajić).
* Mura: Obradović, Šturm (od 72. Karničnik), Karamarko, Maruško, Pucko, Kouter, Brkić, Bobičanec, Šušnjara (od 85. Horvat), Bubnjar (od 61. Maroša), Mulić.
* Rumeni kartoni: Mensah, A. Matko; Kouter, Brkić.
* Rdeči karton: /.

Prvi obračun teh dveh ekip v sezoni je v Fazaneriji ponudil kar sedem zadetkov, štiri je dosegla Mura, današnji drugi v Ljubljani pa le enega manj. Tokrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, pa čeprav je ljubljanska ekipa vodila že s 3:1. Sobočane, ki so pred tem dvakrat zaporedoma zmagali, je rešil Luka Bobičanec z dvema zadetkoma.

Prekmurci so povedli v 14. minuti, potem ko je Andrija Bubnjar podal v kazenski prostor malce z desne strani, tam pa našel 203 centimetre visokega srbskega napadalca Fejsala Mulića, ki je z glavo ugnal Domna Grila. Slednji je imel tri minute pozneje boj z Luko Šušnjaro, Murin nogometaš pa je žogo slabo zadel in jo poslal mimo gola.

Ljubljančani so bili sicer povsem enakovreden tekmec, eno lepših priložnosti pa je v 36. minuti zapravil Besart Abdurahimi, ko je streljal s 14 metrov. Izkazal se je Matko Obradović. Le dve minuti zatem pa so domači izenačili.

Jaka Ihbeisheh je podal z desne strani, Aljoša Matko je žogo sprejel na prsih, izigral Klemna Pucka in jo poslal pod prečko. Za Matka je bil to šesti prvenstveni gol, s čimer se je povzpel tik pod vrh lestvice strelcev.

V 49. minuti so Ljubljančani povedli, ko je Abdurahimi preigraval po levi strani, prišel v kazenski prostor in nato z roba kazenskega prostora žogo poslal v mrežo Mure. Vsega šest minut pozneje so gostitelji še povečali prednost, ko je s 25 metrov silovito sprožil Ovbokha Agboyi in zadel v desni zgornji kot vrat gostov.

Na drugi strani je le nekaj trenutkov pozneje Mulić prišel pred Grila, a slabo zaključil. V 61. minuti je Arafat Mensah pri Bravu za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora, v 63. in 70. minuti pa je Obradović moral posredovati po poskusu Aljoše Matka iz bližine.

Medtem so v 64. minuti črno-beli znižali zaostanek, ko je podajo Šušnjare z leve strani z glavo na drugi vratnici unovčil Luka Bobičanec, ki je prav tako dosegel svoj šesti gol sezone. Isti igralec se je v 77. minuti izenačil na vrhu lestvice strelcev, ko je s strelom iz prve s približno desetih metrov malce z desne strani vpisal svoje sedmi gol sezone.

V 81. minuti sta bila pri domačih iz bližine neuspešna Mensah in Luka Žinko, kar sta bili zadnji večji priložnosti domačih na tekmi, pri gostih pa je v tretji minuti sodniškega dodatka Mulić prišel do strela z dobrih desetih metrov, izkazal pa se je Gril.

Bravo bo v 12. krogu v nedeljo gostoval v Sežani, Mura pa bo v soboto gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Prekmurci se še naprej borijo za vrh lestvice, novo zmago pa bodo lovili v Šiški. Jim lahko namere prepreči novinec Bravo, ki se želi obdržati med elito?

DELI NA