15.03.2021 | A
Gorenc Stankovič zadel za zmago, Šporar prvič v dresu Brage

Selektor Matjaž Kek bo jutri predstavil seznam igralcev, ki bodo konec meseca pričeli kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju. Kako so se reprezentanti odrezali v minulem tednu? Jon Gorenc Stankovič je odločil dvoboj Sturma in Austrie, Andraž Šporar pa se je v med tednom veselil prvenca v dresu Brage.

Gorenc Stankovič je bil z golom v četrti minuti sodniškega dodatka osrednji junak Sturma, ki je z zmago utrdil četrto mesto na lestvici. Domžalčan je vnovič odigral vseh 90 minut, v črno-belem dresu pa se je to sezono razveselil štirih zadetkov.

Andraž Šporar se je v noči s torka na sredo razveselil prvenca v dresu Brage. Ljubljančan je v 85. minuti lokalnega derbija z Guimaraesom potrdil zmago Brage, ki je slavila s 3:0. Šporar je v igro vstopil v 77. minuti. Napadalca in soigralca nocoj čaka tekma s Famalicaom.

Damjan Bohar je z asistenco sodeloval pri zmagi Osijeka. Slavonci so v vetrovnem in deževnem Šibeniku slavili z 0:4, Prekmurec, ki je v igro vstopil v končnici srečanja, je v 85. minuti podal z zadnji zadetek na tekmi. Mario Jurčević ni dobil priložnosti za igro. Adam Gnezda Čerin je z Rečani podaljšal čakanje na zmago, domača tekma s Slaven Belupom se je končala z delitvijo točk. Vezist je na zelenico prikorakal pred začetkom drugega polčasa. Petar Stojanović je Dinamu pomagal do prepričljive zmage v Varaždinu. Modri so v domačo mrežo pospravili pet žog, Stojanović je igral do 73. minute. Bočni branilec je s klopi spremljal prvo tekmo osmine finala UEFA Evropske lige proti Tottenhamu. Dinamu je v Londonu klonil z izidom 2:0.  

Za Janom Oblakom sta dve preizušnji. Madridčani so sredi tedna z 2:1 premagali Athletic Bilbao, v soboto pa obračun z Getafejem ni postregel z zadetki. Atletico s 63 točkami ostaja na vrhu lestvice, Jan Oblak pa po 18 prejetih zadetkih še vedno poveljuje najtrdnejši obrambi španske lige. Škofjeločan je na 27 ligaških preizkušnjah 13-krat zaklenil svoja vrata. Haris Vučkić ni sodeloval pri porazu Zaragoze, ki je spopad z Rayo Vallecanom izgubila z izidom 3:2.

Atalanta je v začetku tedna izgubila z vodilnim Interjem (1:0), Josip Iličić je odigral drugo polovico dvoboja, modro-črni pa so se v zmagovalne tirnice vrnile v petek. V Bergamu je gostovala Spezia in izugibla s 3:1, Iličić je v 53. minuti podal za prvi zadetek gostiteljev. Kranjčan je zelenico zapustil v 66. minuti, ko je Atalanta že vodila z 2:0. Parma je na domači zelenici z 2:0 premagala Romo in se približala mestom, ki prinašajo obstanek v Serie A. Jasmin Kurtić je odigral celotno srečanje. Genoa je v dvoboju z Udinesejem podaljšala serijo brez zmage, a vknjižila novo točko. Miha Zajc je v tekmi dveh zadetkov dobil mesto v začetni enajsterici, zadnji sodniški pisk pa je dočakal na igrišču. 

Domen Črnigoj je ob remiju Benečanov v gosteh pri Ascoliju igral od 67. minute, Vid Belec pa je zaklenil svoja vrata in Salernitani pomagal do domače točke na tekmi s Cosenzo. Ekipa iz Salerna je s 47 točkami tretja, Venezia je s točko manj peta.

Soči Mihe Mevlje je klonil na gostovanju pri moskovski Lokomotivi. Kraševec je ob porazu s 3:1 odigral vseh 90 minut, Soči pa je po petem porazu sezone zdrsnil na peto mesto lestvice.

Na Slovaškem še vedno odlično kaže Slovanu, ki trdno vodi na vrhu lestvice. Moštvo Darka Milaniča je s 6:2 slavilo na gostovanju v Trenčinu, zmago pa je v končnici tekme potrdil Alen Ožbolt. Kenan Bajrić je v obrambi zasedbe iz Bratislave odigral vseh 90 minut.

Na prvem mest vztraja tudi Ferencvaroš Mihe Blažiča, ki je obračun s Paksom (5:2) odigral na položaju desnega bočnega branilca. Primorec je odigral vseh 90 minut, zeleno-beli pa imajo 13 točk prednosti pred Puškaš akademijo.

David Tijanić z Rakowom ostaja v lovu na najvišja mesta, čeprav je tretja ekipa poljskega prvenstva iz Plocka prinesla le točko. Gostje so v 70. minuti zaostajali za dva zadetka, a nato vseeno prišli do izenačenja. Tijanić je v igro vstopil takoj po prvem zadetku Rakowa, v 73. minuti tekme.

Lugano je v Lihtenštajnu prišel do sedme zmage v letošnji sezoni in se povzpel na peto mesto švicarske lige. V mreži Vaduza so končali trije zadetki, Sandi Lovrić je odigral celotno tekmo.

V turškem prvenstvu najbolje kaže Amedeju Vetrihu, ki z Gaziantepom zaseda sedmo mesto. Novinec v ligi je bil z dvema goloma boljši od Denizlisporja, Primorec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute. Zgolj mesto nižje najdemo Karagümrük Jureta Balkovca, ki pa je v Sivasu doživel še drugi zaporedni poraz. Gostitelji so slavili minimalno zmago, Balkovec je odigral vseh 90 minut. Nejc Skubic danes gostuje v Carigradu, pri Kasimpasi, na ponedeljkovi tekmi pa je izgubil s Fenerbahčejem. Gostje so bili boljši z 0:3, Skubic je v statistiko vknjižil 90 minut igre.

Al Wahda je gostila Al Ain in doživela visok poraz, bilo je 0:4. Tim Matavž je igral do 74. minute.

Matjaž Rozman je s klopi pospremil obe tekmi Celja, grofje so med tednom izgubili z Gorico, včeraj pa remizirali s Koprom. Nino Kouter je Muri pomagal do dveh remijev, Sobočani so najprej remizirali v Domžalah, včerajšnji spopad z Mariborom pa ni ponudil zadetkov.

Poškodovanega Benjamina Verbiča ni bilo v ekipi Dinama, ki so izgubili prvi evropski obračun z Villarrealom (0:2), v domačem prvenstvu pa so z istim izidom premagali Zorjo. Jaka Bijol s Hannovrom ni bil dejaven.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA