14.11.2021 | 2. SNL
Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom

Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.

Spopad vodilnih moštev 2. SNL se je končal v korist Gorice, pri kateri je Etien Velikonja po poškodbi odigral zgolj zadnjih deset minut. Primorci so ekipo Triglava na svojem igrišču premagali z rezultatom 2:0, pod oba zadetka se je podpisal Žan Leban. Kranjska mreža se je prvič tresla že v osmi minuti tekme, drugič pa zgolj minuto pred odmorom. Goričani so z zmago niz brez poraza podaljšali na 13 tekem, z dvema manj za pa prvouvrščenim Triglavom zaostajajo le še točko.


Beltinčani so na domačem igrišču podaljšali negativno serijo ptujske Drave. Prekmurci so ob zelenici pogrešali Damjana Gajserja, kljub temu pa so povedli po manj kot 11 minutah igre. Gostitelji so izigrali ptujsko obrambo, Gal Grobelnik pa se je znašel sam pred vratarjem Urošem Poljancem in ga premagal. Štajerci so po strelu Simona Rogine izenačili v 28. minuti, kljub temu pa so ob odmoru zaostajali. V zadnji minuti prvega polčasa je bil po predložku Marina Rantaše in odbiti žogi uspešen Luka Marič. Isti igralec je pet minut pred koncem tekme potrdil domačo zmago, Beltinčani pa so si že pred tem pripravili nekaj priložosti.


Dvoboj Ilirije in Bilj ni postregel z zadetki, čeprav so Ljubljančani tekmo sklenili s kar dvema nogometašema manj. V 39. minuti je pordečel Gašper Trdan, štiri minute pred koncem dvoboja pa je drugi rumeni karton prejel Nace Beguš. Ilirija je zdaj pri 12 točkah, Biljenci so jih nabrali osem več.


Golov ni bilo niti na Koroškem. Fužinar je na tekmi v Črni na Koroškem gostil Brežice, vendar tekmeca nista našli pot do gola nasprotnika. Fužinar je s petim remijem sezone osvojil 25. točko sezone. Brežičani so se domov vrnili z deveto točko in šestim remijem, trenutno so točko pred zadnjeuvrščeno Dravo.


Velenjčani so po treh zaporednih porazih gostovali na novomeškem Portovalu, pri Krki, ki je prvo polovico sezone sklenila s štirimi tekmami brez poraza. Dolenjci so podaljšali serijo, knapi pa so jo prekinili s točko, čeprav so dvakrat zaostajali. Gostitelji so v osmi minuti povedli z golom Žige Kastrevca, a je sledilo hitro izenačenje Rudarja. Izid polčasa je postavil Gašper Jovan. Rezultat se v nadaljevanju srečanja ni spremenil vse do končnice, nato pa smo doživeli dramatičen zaključek obračuna. Stefan Stevanović je v 84. minuti Krko povedel v drugo vodstvo, a je Rudar praktično v naslednjem napadu izničil zaostanek po zaslugi šestega zadetka Vita Batistića.


Dobljani so se opekli v Dekanih, pri domačem Jadranu so se razveselili druge zmage v letošnji sezoni. Primorci so se po udarcu Lucasa Vranješa veselili v 14. minuti, vodili pa so vse do osme minute drugega polčasa. Ivan Makovec je tedaj izenačil rezultat, a ni ostalo dolgo pri tem. Pet minut kasneje je najstrožjo kazen izkorstil Adem Zyba in svojemu moštvu priigral pomemben komplet točk. Dob je s porazom zdrsnil na šesto mesto, Dekančani so se s skupno 13 točkami približali Iliriji in Krškemu.


Ajdovci so gostovali v Rogaški Slatini, v danes vetrovno prestolnico burje pa so se vrnili praznih rok. Obračun na zahtevnem igrišču je pripadel gostiteljem, ki so se pod vodstvom novega trenerja Aleša Kačičnika veselili druge zaporedne zmage. Odločitev o delitvi točk je padla v 65. minuti, ko je bil po kotu z leve strani ob bližnji vratnici najvišji Rok Pirtovšek. Rogaška je z zmago in 25 točkami na četrtem mestu lestvice preskočila prav Primorje.  


Dvoboj Krškega in Nafte je preložen na kasnejši termin.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?

DELI NA