Gorica poražena še v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Gorica 1:0 (0:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
* Strelec: 1:0 Stančič (79.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Hlad, Briški, Makoumbou, Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair (od 89. Stanković), Babić (od 80. Salkić), Rovas (od 64. Stančič).
* Gorica: Likar, T. Kavčič, Mevlja, Tomiček (od 84. Oyewusi), Paljk (od 46. M. Kavčič), Širok (od 66. Hodžić), Nkama, Grudina, Cvijanović (od 76. Itrak), Colley (od 46. Smajlagić), Velikonja.
* Rumeni kartoni: Kouao; Paljk, Grudina, Tomiček.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so Kraševci pogrešali Klemna Nemaniča, Leona Severja in Marka Krivičića, so proti zadnjeuvrščeni Gorici vpisali novo zmago in ostali neporaženi na domačem igrišču. Tabor, pri katerem je zaradi kazni manjkal tudi trener Goran Stanković, je tako ob Mariboru edina ekipa, ki doma še ne pozna poraza.

Na drugi strani je Gorica, ki je ostala brez trenerja Gordana Petrića, do konca jesenskega dela jo bosta vodila Florijan Debenjak in Aleksandar Jović, doživela šesti zaporedni poraz, brez zmage pa je že devet tekem in je tako v vse težjem položaju na dnu lestvice.

Gorica je tekmo v Sežani začela obetavno in v šesti minuti prvič resneje zagrozila, ko je Etien Velikonja za malo zgrešil s 15 metrov. V 21. so gosti iz Nove Gorice spet opozorili nase, ko je Matija Širok s podajo z desne strani zadel prečko.

V drugi polovici polčasa pa je Gorica padla, Sežanci pa so bili boljši v polju, a ne posebej nevarni, še najbolj nevarno pred vrati Gorice je bilo v 38. minuti, ko je Hristos Rovas v bližini gola poskusil z lobom, a žogo poslal malce čez prečko.

Uvod drugega polčasa tudi ni prinesel posebej razburljive predstave, je pa v 65. minuti imel lepo priložnost spet Velikonja, a je s podobne razdalje kot v prvem polčasu znova žogo poslal mimo gola.

V 67. je Dominik Mihaljević na drugi strani žogo poslal v naročje Uroša Likarja, v 79. minuti pa so domači povedli. Prav Mihaljević je z leve strani izvedel prosti strel, podal pred vrata Gorice, kjer je bil najvišji Dino Stančič in zadel za 1:0 in tudi končno zmago, sedmo v sezoni, hkrati tudi sedmo domačo, saj v gosteh Sežanci še niso slavili.

Tabor bo v 19. krogu v soboto gostil Koper, Gorica pa bo gostovala pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Gorica
    Sežancem se je v Stožicah nasmihala točka, po golu v izdihljajih tekme pa so se domov vrnili praznih rok. Tabor že v sredo čaka primorski spopad z Gorico, ki je zadnjo zmago vknjižila po skalpu Kraševcev.

DELI NA