Gorica v zadnji minuti do nove zmage

Gorica - Rudar Velenje 1:0 (0:0)

* Športni park, sodniki: Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelec: 1:0 Filipović (90.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Škarabot (od 81. Gulič), Kapić, Grudina, Osuji, Gregorič, Žigon, Edafe (od 59. Filipović).
* Rudar: Pridigar, Pišek (od 43. Ćoralić), Kašnik (od 46. Bolha), Vuklišević, Pušaver, Tučić (od 74. Novak), Bijol, Antonov, Trifković, Junuzović, Radić.
* Rumeni kartoni: Žigon, Grudina; Bijol.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so se s tretjo zmago v zadnjih treh krogih (in skupno 400. v prvi ligi) vsaj začasno prebili na tretje mesto. Junak tekme, ki jo je zaznamovala tudi daljša prekinitev zaradi električnega mrka, je postal rezervist Andrija Filipović z zadetkom v izdihljajih tekme. Pred tem je imel sicer Rudar kar nekaj lepih priložnosti, a ostal brez tako želenega zadetka in pri treh zmagah.

Gorica in Rudar si v prvem polčasu nista priigrala kakšne lepše priložnosti. Velenjčani so bili v prvi polovici polčasa sicer boljši, a so zmogli le nekaj nenatančnih strelov od daleč. Na drugi strani ni imel veliko dela niti Marko Pridigar, saj tudi Novogoričani, ki so se malce razživeli v drugi polovici polčasa, niso sprožili niti enega strela v okvir vrat.

Že v prvem polčasu pa je moral gostujoči trener zamenjati Anžeta Piška zaradi poškodbe gležnja, med polčasoma pa je v slačilnici ostal še en Rudarjev nogometaš David Kašnik zaradi poškodbe stegenske mišice.

V uvodu drugega polčasa je bil dotlej Rudar najbližje zadetku, ko je Milan Tučić, obrnjen s hrbtom proti golu, žogo poslal v loku proti vratom - Grega Sorčan je bil že premagan -, a je ta zadela prečko.

Sredi drugega dela pa je bila tekma, ki se je že začela z zamudo zaradi težav Velenjčanov na proti proti Novi Gorici, prekinjena, saj je na stadionu prišlo do električnega mrka, tako da so gledalci in igralci ostali v temi za več deset minut.

Po tej daljši prekinitvi, med katero so v obeh taborih razmišljali celo o predčasnem koncu tekme, so bili sprva bolj razpoloženi Novogoričani, v 71. minuti je Rifet Kapić v kazenskem prostoru prišel do strela, a žogo slabo zadel, tako da Pridigar ni imel veliko dela.

Na drugi strani je moral Sorčan posredovati po strelu Dominika Radića v 82. minuti, malce pozneje pa je novogoriški vratar znova dobil dvoboj z velenjskim nogometašem. Sorčan se je izkazal tudi v 89. minuti po strelu z glavo Edina Junuzovića.

Že v sodniškem dodatku pa so gostitelji prišli do zmagovitega zadetka. Bede Osuji je v kazenskem prostoru močno sprožil, Pridigar je žogo na kratko odbil, a le do Andrije Filipovića, ki jo je nato potisnil v mrežo.

Novogoričani bodo v 8. krogu 9. septembra gostovali pri Ankaranu, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Rudar Velenje
    Gorica se je po uvodnih krčih pobrala in v zadnjih treh krogih na svoj račun dodala sedem točk. Primorci bodo pred reprezentančnim premorom gostili Velenjčane, ki so s ponedeljkovo zmago nad Celjem prekinili točkovni post.

DELI NA