Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji

Aluminij - Gorica 2:0 (2:0)

* Športni park, sodniki: Balažič, Vukan, Kasapović.
* Strelec: 1:0 Flakus Bosilj (10.), 2:0 Flakus Bosilj (30.).
* Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, Jakšić (od 90. Pantalon), Marinšek (od 81. T. Pečnik), Čermak, Đerlek (od 64. G. Pečnik), Flakus Bosilj (od 90. Ploj), Kadrić (od 81. Krajnc).
* Gorica: Sorčan, Mevlja, Zirdum, Tomiček (od 46. Hodžić), M. Kavčič, Nkama (od 61. Mlinarić), Mavretič, Šehić (od 46. Oyewusi), Begić, Cvijanović (od 46. Kačinari), Colley (od 66. Vipotnik).
* Rumeni kartoni: G. Pečnik; Mevlja, M. Kavčič, Mavretič.
* Rdeči karton: /.

Kidričani, ki so pogrešali kaznovanega Roka Pršo, so prestali eno najpomembnejših tekem v boju za obstanek. Po eni strani so si domači z zmago zagotovili, da ne morejo več pristati na zadnjem mestu lestvice, saj imajo ob 12 točkah prednosti tudi boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Gorico, po drugi pa so v še večje težave spravili Novogoričane, ki lahko prilezejo največ do devetega mesta oziroma dodatnih kvalifikacij. A tudi to je praktično misija nemogoče, saj za predzadnjim Celjem štiri kroge pred koncem zaostajajo za osem točk.

Čeprav so Kidričani igrali brez kaznovanega trenerja Oskarja Drobneta, se to v prvem polčasu ni prav nič poznalo. Kam se bo nagnila tekma, je nakazala že deseta minuta, ko je Armin Đerlek po levi prišel v kazenski prostor, podal pred gol, kjer je najprej poskusil Haris Kadrić, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil David Flakus Bosilj.

Z izjemo nenatančnega poskusa Johana Nkame v 17. minuti so bili domači tisti, ki so nizali nevarne akcije. V 18. minuti je Đerlek malce z desne strani z roba kazenskega z diagonalnim strelom zadel vratnico, dve minuti zatem je bil le malce premalo natančen Marcel Čermak, v 30. minuti pa je Flakus Bosilj podvojil vodstvo domačih, potem ko je zadel s približno enajstih metrov. Ob koncu polčasa je še višje vodstvo domačih preprečil Matko Zirdum z blokom, nov strel Kadrića pa je v sodniškem dodatku obranil Sorčan.

V drugem polčasu so šele v 63. minuti gosti z več kot 25 metrov poskusili presenetiti Luko Janžekoviča, a neuspešno, neuspešen pa je bil tudi Aljaž Krefl v 66. minuti pri Aluminiju, ki je sicer bolj ali manj brez težav nadzoroval potek tekme. V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Flakus Bosilj, a iz ugodnega položaja malce z leve strani žogo poslal čez gol. Isti igralec je bil blizu še 86. minuti, a tudi takrat se izid ob sicer dokaj ni spremenil.

Aluminij bo v 33. krogu v nedeljo gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Nogometaše Gorice pet krogov pred koncem sezone do devetega mesta loči osem točk, devetim Celjanom pa za točko beži Aluminij. Četrkov obračun v Kidričevem bo izjemno pomemben za obe zasedbi.

DELI NA