16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Himno želijo slišati na parketu

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia končujemo na Škofijah, odkoder v Obsotelje odhaja ekipa KMN Bronx Škofije, v polfinalu jih čaka zasedba Dobrepolja.

Prvaki 2013.

Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar so osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

V popolni postavi

„Naredili smo tri res dobre treninge. Prvič v sezoni pa smo dejansko vsi zdravi, manjka le Nemanja Jakovljevič, ki bo odsoten dalj časa. Sam bi si želel, da bi se v sezoni večkrat zgodilo, da bi imel takole na voljo praktično vse igralce,“ priznava trener Damir Pertič. Njegova ekipa je na poti do četrtfinala izločila Postojnčane in Ajdovce, zdaj pa jih čaka Dobrepolje, novinec na finalnem turnirju.

Navdih in kolektiv

„Cel teden opozarjam na ekipo Dobrepolja, to je naša edina in prva misel vse te dni. Tako lani kot letos smo že gostovali pri njih in ni se dobro končalo. Tudi to je še en razlog več, da jih ne podcenimo,“ nadaljuje Pertič, ki je tekmeca dobro preučil.

„Kvaliteta Dobrepolja je kolektiv, igrajo po navdihu. V tej sezoni so napredovali v igri, okrepila sta jih Matevž Sodič in Anej Kmetič, zrasel in napredoval pa je tudi preostanek ekipe. Delujejo kot eno, dihajo drug za drugega. Od njih se da naučiti, kako se boriti za barve kluba,“ pove naš sogovornik, potem pa opozori: „Paziti bo treba na njihovo tranzicijo, tu prednjači Anej Kmetič. Če bomo izgubljali žoge, se to lahko hitro konča s protinapadom. Dobrepolje je dinamična ekipa, igralci pa hitro menjavo igralne pozicije.“

Užitek in himna

Ekipi Dobrepolja in Bronxa sta se v tej sezoni 1. SFL pomerili dvakrat: v Kopru je s 5:1 slavil Bronx, v Dobrepolju s 6:5 Dobrepoljci. „Naš cilj je, da naprej izenačimo našo in njihovo željo po uspehu, potem mora priti do izraza kvaliteta in delo, ki ga vlagamo leto in pol. Vse skupaj pa si želimo nadgraditi z rezultatom. Odločala bo tudi dnevna forma ter zbranost v napadu. Bližje uspehu bo ekipa, ki bo manj pod pritiskom, saj igramo za preboj v finale,“ še pristavi Pertič, ki je znan po tem, da prevzame pritisk nase in razbremeni ekipo.

„Igralce učim, da se znajo soočiti tudi s pritiskom. Vedeti morajo, da ni večjega motiva, kot priti v finale. Tam poslušaš himno, lepšega ni,“ še pove Pertič, ki si želi, da bi njegovi varovanci v prvi vrsti uživali v športu, futsalu, tekmi, spektaklu, ki nas čaka v Podčetrtku. Tudi z nekaj navijači Bronxa, ki prihajajo v Obsotelje.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA