Intervju: Dušan Uršnik proti Nuši Ladinek

Pokalno supersredo bodo začele nogometašice, ki se bodo od 15.30 ure naprej v Kopru v videoprenosu (na NZS.si) pomerile za pokalni naslov. Nasproti si bodo stale igralke ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Pred tekmo smo se pogovarjali s trenerko Pomurk Nušo Ladinek in trenerjem Velenjčank Dušanom Uršnikom.

Manj kot 48 ur vas še loči do finala pokala NZS, ki bo zadnje dejanje letošnje sezone. Ste pripravljeni?

Uršnik: Malce se nas drži smola, stanje pa je tako, kot je. Treba se je s tem soočiti in iskati rešitve. V nedeljo sta se poškodovali še Lana Golob in Maja Jevtić. Ne vem, ali bosta lahko igrali.

Ladinek: Po nedeljskem porazu smo se odločili, da imajo igralke prost ponedeljek. Opravili bomo le torkov trening, ko se bomo tudi pogovorili. Tudi glave bodo manj vroče kot v nedeljo. Treba se bo zbrati in strniti vrste.

O kakšni formi lahko govorimo pred sredo?

Uršnik:
Precej kombinacij smo imeli v naših glavah in načrtih. Po teh in takih poškodbah pa težko kaj rečem, ker nam je to prekrižalo načrte. Vem pa, da forma ni optimalna.

Ladinek: Naša forma ni sporna, ampak dobra. Ves čas že ponavljam: če smo pravi, lahko igramo atraktiven in učinkovit nogomet. Ne bojimo se sredine tekme, bo pa treba pozabiti nedeljo.

Ambicij in motiva vam ne manjka.

Uršnik: Motiva in volje imajo moje igralke več kot dovolj.

Ladinek: Dejansko smo se že prejšnji teden odločili, da o pokalu do konca državnega prvenstva niti ne govorimo. Vem, da motiv moje ekipe ni sporen. Vedno je lepo osvojiti lovoriko.

Načrt tekme že imate pripravljen?

Uršnik: Danes bo jasno, kako se bomo lotili Pomurk. Na novo iščemo rešitve. V Koper pa gremo po zmago, dali bomo vse od sebe.

Ladnike: Da, imam ga v glavi. Malce sem ga prilagodila, ker smo v nedeljo zaradi rdečega kartona ostali brez Sare Makovec. V torek bom s tem načrtom seznanila igralke.

Se čuti kaj utrujenosti pri nogometašicah, ko gre sezona h koncu?

Uršnik: Niti ne. Je pa očitno, da so najbolj utrujene reprezentantke, za katerimi so napornimi meseci. Ostale so pripravljene. Zaradi vseh težav in poškodb se včasih počutim kot čarovnik, ki kombinira in prestavlja igralke po terenu.

Ladinek: Pri nekaterih se to občuti bolj, pri drugih manj. Že med sezono smo skušali napore in regeneracijo regulirati skozi trenažni proces. Nogometašice, ki so igrale več tekem zapored, smo potem prilagodili tudi trening.

Bo zadnja tekma sezone poslastica ali šahovska partija?

Uršnik: Želim si, da bi bil finale kakovosten. Da bi oboji odigrali brez kalkulacij in pokazali odprt nogomet

Ladinek: V pokalu odloča ena tekma, obe ekipi pa želita do naslova. Vsaka od zasedb bo skušala uveljaviti svoje pluse in izkoristiti minuse nasprotnic. Oboji bomo skušali tudi doseči hitro vodilni gol.


Od kje pretijo nevarnosti vaših tekmic?

Uršnik: Dobro vemo, da imajo Pomurke kompaktno in tehnično podkovano ekipo, ki jo krasi hitee prenos žoge in učinoviti protinapadi. Zato dodatna pazljivost ne bo odveč.

Ladinek: Velenjčanke imajo v svojih vrstah nekaj kvalitetnih posameznic in nekaj nadarjenih igralk, ki nam lahko povzročijo težave v vezni liniji. Ne smemo pozabiti izkušene vratarke, ki ekipi daje dodatno sigurnost.

Vas lahko tekmice presenetijo?

Uršnik: Pomurje poznam zelo dobro in podrobnost. Bo pa zanimivo videti, kako je nedeljski poraz v prvenstvu vplival na njih.

Ladinek: Ne, ker sem prepričana, da se med sabo tako dobro poznamo, da je izključeno presenečenje, s katerim se ne bi uspeli kosati.

Kateri aduti bi lahko prevesili v sredo tehtnico v vašo korist?

Uršnik: V tej drugi polovici sezone smo tudi mi imeli svetle trenutke, ko smo izgledali zelo dobro na terenu. Menim, da lahko to ponovimo tudi v Kopru.

Ladinek: Celo sezono se zavedam, da imamo v ekipi igralke, ki so v prvi vrsti zelo individualno podkovane in sposobne kombinatorne igre. Vrsto let že igrajo skupaj. Vem, da si bomo ustvarili številne priložnosti, zato bo odvisno tudi od strelske forme naših napadalk.

Kaj bi pomenila za vas osvojena lovorika?

Uršnik: Ogromno. Nismo v najboljšem stanju, zato bi bil za samo delovanje kluba to pomemben mejnik in velika vzpodbuda.

Ladinek: Obliž na rano, ki nam jo je zadala Olimpija v nedeljo. A ne glede na vse ta naslov ne bi odtehtal tega, kar smo izgubile v nedeljo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si, B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
  • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Za finale pokala pred kamerami
    Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.

DELI NA