02.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Alen Fetić in Primož Zorč

Nadaljujemo s četrtim od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Primoža Zorča in Alena Fetića.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji desni bok:
Slaven Radišković
Dejan Simić
Alen Fetić
Primož Zorč
Nenad Kurtić
Gašper Vrhovec

V Posočju si je dom ustvaril Primož Zorč (1977), ki si v teh dneh predvsem želi, da se v ta prijeten konec Slovenije vrnejo turisti. Prav tu, v Posočju, pa je Zorč tudi začel svojo športno pot. Sprva je igral nogomet za NK Tolmin, šel je po očetovi poti. Vmes je leto in pol povsem posvetil smučanju in deskanju na snegu, da bi se vrnil in leto in pol odigral za ljubljanski Faktor z Ježice. Sledila je vrnitev v Tolmin ter prvi pogovori s Puntarjem. „Potem je klic iz Litije, s pomočjo Dragana Perendije,“ pojasni Zorč, kako je pristal v Litiji in v sezoni 2001/02 osvojil prvi državni naslov.

Bogato kariero je sklenil aprila 2015. Igral je v Rusiji (Norilsk) in Italiji (Benevento), v Sloveniji še za GIP Beton MTO in KMN Oplast, ki mu je pomagal tudi iz 2. SFL v 1. SFL.

Videopredstavitev Primoža Zorča:

Delo z mladimi

Danes deluje kot smučarski učitelj. Ker premore mednarodno licenco, poučuje tudi v tujini, tesno pa je vpet v delo v KMN Oplast, kjer v minuli sezoni pomagal kot trener, sicer pa opravlja delo športnega direktorja. „To so športne zgodbe, ki temeljijo na volonterstvu, zato ponavadi po nekem času zmanjka energije, če je prisotno manjše število ljudi. To se je dogajalo tudi v Oplastu, par nas je to začutilo in smo pristopili k stvari,“ opiše, kako je Oplast okrepil svoje vrste, zdaj pa načrtuje kakovostno delo z mladimi, ki bodo aktivni ne v času tekmovanj pod okriljem NZS, ampak tudi prej in potem.

V dresu Slovenije je zbral 44 nastopov, dosegel je 12 zadetkov.

Navdušen nad Simeunovičem

V novo sezono pa že pogleduje Alen Fetić (1991), ki je tudi v času koronavirusa skrbel za dobro pripravljenost. Fetić je član Dobovca Pivovarne Kozel, kariero pa je začel v nogometnih logih – sprva pri Olimpiji in Svobodi. „Z očetom sem hodil na malonogometne turnirje in spremljal Mileta Simeunoviča, ki je takrat igral v Rusiji. Spoznal sem, da je futsal neverjeten in privlačen šport,“ pojasni Alen, ki je s treningi začel pri ekipi Ig Mokerc, ki jo je vodil Sead Nadarevič, ki je potem Fetića povabil v ljubljanski klub KMN Viktorbit. Od tu pa v Litijo, Maribor in v Rogatec. Šest naslovov državnega prvaka premore, dvakrat je bil najboljši strelec.

Preizkusil se je tudi v tujini – v Srbiji (Ekonomac) in na Hrvaškem (Makarska).

Videopredstavitev Alena Fetića:

Družina, služba, futsal. „Nič hudega, motiva mi ne manjka. Želim osvajati lovorike in biti pomemben člen ekipe! Dovolj je še motiva. Da bo le zdravje,“ še doda Fetić.

Za Slovenijo U21 je zabeležil 11 nastopov in dva gola, v članski vrsti pa ima 103 nastope in 40 zadetkov. Za obe reprezentanci je debitiral 2010.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.
 • 11.10.2017 | 1. SFL
  Mariborčani začeli s porazom
  Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.
 • 02.05.2017 | 1. SFL
  Mariborčani obranili futsal naslov
  Zadnje dejanje 1. SFL so vijoličasti dobili s 6:5 po kazenskih strelih, ki so si jih priigrali z zadetkom Žige Čeha sekundo pred koncem rednega dela. Pri kazenskih strelih so bili Mariborčani zbranejši kot Litijani, ki jim je v uteho fair play lovorika.
 • 19.01.2017 | 1. SFL
  Pred kamerami tekma sezone za Bronxe
  Krivičiču je jasno, da bo Sevnica tudi na Škofijah stavila vse na obrambo in prežala na hitre protinapade. „Golov ne bo veliko. Upam, da dobro začnemo. Potem bo lažje dobro končati,“ še dodajo na Škofijah.
 • 24.12.2016 | 1. SFL
  Mariborska zgodba o uspehu
  „Mariborčani so dokazali, da niso amaterji, ampak zrela ekipa, ki ve, kaj hoče. Navdušili so me!“ pa je velik kompliment za naše prvake in celoten slovenski futsal izrekel Portugalec Ricardinho.
 • 22.09.2016 | 1. SFL
  V petek začetek 22. sezone 1. SFL
  V nedeljo zvečer bodo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (podstran 1. SFL) na voljo videopovzetki vseh petih tekem, v torek pa sledi še Futsal magazin. Sprva na Šport Tv-ju.
 • 14.07.2016 | 1. SFL
  Za izobrazbo FUTSAL B in FUTSAL C
  Za prijavo na usposabljanje je zahtevana končana najmanj IV. stopnja izobrazbe, diploma TRENER futsal C z oceno uspešno opravil (ocene 8, 9, 10), eno letna praksa kot TRENER futsal C (potrdilo kluba), potrdilo Območnega združenja trenerjev o delovanju (fotokopija licence) in potrdilo o pedagoški praksi.

DELI NA