03.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Nenad Kurtić in Slaven Radiškovič

Danes končujemo s predstavijo igralcev v četrtem od petih krogov za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Slavena Radiškoviča in Nenada Kurtića.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji desni bok:
Slaven Radišković
Dejan Simić
Alen Fetić
Primož Zorč
Nenad Kurtić
Gašper Vrhovec

Ob Komočarju in Stojanoviču

Futsal sceno je zagotovo zaznamoval tudi Nenad Kurtić (1978), ki pa je športno pot začel v nogometu. Sprva je igral za Slovan, po združitvi pa za Set Vevče v prvi ligi, nastopal je za člane in mladince. „V prvi ligi smo imeli ekipo, v njej pa Stanislav Komočar, Slaviša Stojanovič in drugi. Bil sem najmlajši, zlata rezerva,“ se Kurtić ozre na začetke. Temu je sledilo služenje vojaškega roka, igranje v 2. SNL, potem pa poškodba ter operacija rame.

Videopredstavitev Nenada Kurtića:Prva zmaga, prvi klub

Za tem je začel hoditi po malonogometnih turnirjih, prvega so z ekipo zmagali v Dobovcu, kjer so se po tej turniski zmagi hitro domenili za sodelovanje, Dobovec pa je postal njegov prvi klub. Potem je igral še za Litijo, GIP Beton MTO, Gorico, Casino Safir, Vuko Ljubljana in KMN Sevnico, kjer je v sezoni 2015/2016 tudi sklenil svojo športno pot.

Ostal je v športu, danes še vedno igra rekreativne lige, na Forci v Ljubljani pa eno od lig tudi vodi, je pa tudi sodnik. „Mislim, da je ta naša generacija naredila dober temelj, odskočno desko za futsal, ki raste in se razvija. Ponosen pa sem tudi, da smo Slovenci z uspehi, zmagami na turnirjih po celi nekdanji Jugoslaviji dokazali svoje kvalitete,“ pravi Kurtić, ki je v dresu Slovenije zbral 22 nastopov, dosegel je 10 zadetkov. V svoji karieri je osvojil tri naslove državnega prvaka.

Iz nogometa v futsal

Tudi Slaven Radišković (1980) se je sprva zapisal nogometu, igral je za FC Koper. Svoj čas je treniral tudi karate. Igranje nogometa mu je zaznamovala poškodba. V futsal ga je povabil Matjaž Bordon, Slaven pa je začel igrati za Beton Lucijo, potem pa je nosil dres Litije, Gorice, Izole, Casina Safir Sežana, KMN Bronx Škofije, Re/MAx Maribora, v zadnjih letih uspešno igra v Italiji, pomaga pa na Škofijah pri kaljenju mladih igralcev.

Z naslovom državnega prvaka se je okitil dvakrat (2005 in 2008), leta 2007 je bil tudi prvi strelec lige.

Videopredstavitev Slavena Radiškovića:Simeunovič in Lakoseljac

Nase je opozoril z naslovom državnega prvaka v Gorici, ki je po njegovem mnenju še danes ostala najboljša ekipa, ki je kadarkoli igrala v Sloveniji. Radiškovićev idol je bil Mile Simeunovič, ob igralcih, s katerim je delil garderobo, pa je pred časom v pogovoru za klubsko spletno stran FC Bronx izpostavil Valdija Lakoseljca.

Radišković je bil tudi slovenski reprezentant, med letoma 2006 in 2008 je zbral 12 nastopov. Debitiral je proti Češki, zaključil pa proti Grčiji.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.
 • 11.10.2017 | 1. SFL
  Mariborčani začeli s porazom
  Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.
 • 02.05.2017 | 1. SFL
  Mariborčani obranili futsal naslov
  Zadnje dejanje 1. SFL so vijoličasti dobili s 6:5 po kazenskih strelih, ki so si jih priigrali z zadetkom Žige Čeha sekundo pred koncem rednega dela. Pri kazenskih strelih so bili Mariborčani zbranejši kot Litijani, ki jim je v uteho fair play lovorika.
 • 19.01.2017 | 1. SFL
  Pred kamerami tekma sezone za Bronxe
  Krivičiču je jasno, da bo Sevnica tudi na Škofijah stavila vse na obrambo in prežala na hitre protinapade. „Golov ne bo veliko. Upam, da dobro začnemo. Potem bo lažje dobro končati,“ še dodajo na Škofijah.
 • 24.12.2016 | 1. SFL
  Mariborska zgodba o uspehu
  „Mariborčani so dokazali, da niso amaterji, ampak zrela ekipa, ki ve, kaj hoče. Navdušili so me!“ pa je velik kompliment za naše prvake in celoten slovenski futsal izrekel Portugalec Ricardinho.
 • 22.09.2016 | 1. SFL
  V petek začetek 22. sezone 1. SFL
  V nedeljo zvečer bodo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (podstran 1. SFL) na voljo videopovzetki vseh petih tekem, v torek pa sledi še Futsal magazin. Sprva na Šport Tv-ju.
 • 14.07.2016 | 1. SFL
  Za izobrazbo FUTSAL B in FUTSAL C
  Za prijavo na usposabljanje je zahtevana končana najmanj IV. stopnja izobrazbe, diploma TRENER futsal C z oceno uspešno opravil (ocene 8, 9, 10), eno letna praksa kot TRENER futsal C (potrdilo kluba), potrdilo Območnega združenja trenerjev o delovanju (fotokopija licence) in potrdilo o pedagoški praksi.

DELI NA