04.10.2023 | Sodniki
Jug v evropski ligi pod Akropolo na AEK - Ajax

Po 15. septembru lani, ko je v pristaniškem predmestju Aten na stadionu Geórgios Karaïskákis v Pireju sodil tekmo 2. kroga Evropske lige med grškim velikanom Olympiacosom in nemškim Freiburgom se v grško prestolnico danes vrača Matej Jug.

Triinštiridesetletni mednarodni sodnik iz Tolmina (FIFA od 2007) bo v jutrišnjem zgodnje večernem terminu tokrat deloval v severozahodnem predmestju Aten v soseski Nea Filadelfia, kjer bo vodil dvoboj 2. kroga lige Europa v skupini B med AEK iz Aten in nizozemskim gigantom Ajaxom iz Amsterdama.

Z izkušenim severnoprimorskim sodnikom na vzhodno obalo Saronskega zaliva potujeta še pomočnika sodnika Matej Žunič (DNSG Kranj) in Manuel Vidali (MDNS Koper) med rezervnima klopema bo kot četrti sodnik 34-letni David Šmajc iz DNSG Kranj, kot video sodnika pa bosta tokrat v paru delovala italijanska sodnika Paolo Valeri iz Rima kot glavni video sodnik (VAR) in njegov pomočnik Fabio Maresca iz Neaplja (AVAR).

V preteklosti je izkušeni Matej Jug že sodil tudi na tekmah grškega državnega prvenstva, ko je 26. januarja 2020 sodil mestni derbi AEK Atene - Olympiacos in 8. maja 2022 dvoboj AEK - Panathinaikos.

V Atenah (na stadionu Geórgios Karaïskákis) je bil Jug tudi 12. marca 2020, ko je dvoboj evropske lige Olympiacos- Wolverhampton sodil Damir Skomina, Jug pa je opravljal naloge četrtega sodnika, prvič je ta severnoprimorski sodnik sodil na taistem objektu v Atenah davnega 21. februarja 2013 na tekmi šestnajstine finala lige Europa 2012/23 med ekipama Olympiacos in Levante iz Valencie.

Kot zanimivost dodajmo še, da je prav v Atenah kot Uefa kontrolor sojenja debitiral Darko Čeferin (55), ki je 18. septembra 2019 tam prvič opravljal naloge kontrolorja sojenja na tekmi ligi prvakov, nazadnje pa je bil tam 21. julija 2021, ko je na tekmi Olympiacos-Nefči Baku v 2. predkrogu kvalifikacij za ligo prvakov 2021/22 poročal o sojenju portugalske sodniške ekipe.

Srečanje na tretjem največjem stadionu v Grčiji Agia Sophia, znan tudi kot OPAP Arena (32.500 sedežev) se bo začelo ob 18.45 uri, kontrolor sojenja pa bo 47-letni Cyril Zimmermann iz Švice.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA