22.03.2022 | U17
Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani

Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.

Reprezentance Walesa, Srbije in Turčije bodo v Radencih tekmec kadetske izbrane vrste Slovenije, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Prvi tekmec bodo Valižani, ki so novembra v skupini z Ukrajinci, Portugalci in Kazahstanci osvojili štiri točke, zasedli tretje mesto in se v nadaljevanje kvalifikacij prebili kot ena štirih najbolje tretjeuvrščenih ekip.

V slovenski zasedbi v primerjavi s prvotnim seznamom za zdaj ni prišlo do sprememb. Moštvo po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića trenira zavzeto in se pripravlja na uvodno preizkušnjo kvalifikacij: "Pripravljamo se zgolj na prvo tekmo, z drugimi nasprotniki se še nismo ukvarjali. V tem trenutku smo osredotočeni zgolj na ekipo Walesa.,"

Selektor je s svojimi sodelavci dobro preučil igro nasprotnika, ki ne goji tipično otoške igre. "Reprezentanca Walesa je ekipa, ki hoče igrati po tleh. Ni klasičnih dolgih žog, z igro in z nizom podaj hočejo priti do zaključka akcije. Lahko rečem, da gre za kakovostno ekipo, vendar imamo tudi za to igro svoj načrt," poudarja 42-letni strokovnjak.

Slovenci so radensko zelenico spoznali pred tedni, saj so prav v Radencih odigrali zaključni preizkušnji pred kvalifikacijami. Naša reprezentanca je dobila obe tekmi z Latvijo, v nasprotni mreži je obakrat končalo pet žog. Mladi fantje so bili že konec februarja deležni številčne podpore, ki ne bo izostala niti tokrat. "Zagotovo je domače igrišče z domačimi navijači dodatna spodbuda. To bo pozitivno vplivalo na ekipo in vsi skupaj že nestrpno čakamo na jutrišnjo tekmo," pravi selektor, ki je kadetsko selekcijo v začetku februarja v Poreču popeljal še do dveh zmag z bosansko-hercegovski vrstniki.

Slovenska četa se je v elitni del kvalifikacij prebila s popolnim izkupičkom. Izbranci selektorja Radosavljevića so v jesenskem delu kvalifikacij v Avstriji dobili vse tri tekme. Ob 13 doseženih zadetkih niso klonili niti enkrat, po visoki zmagi v dvoboju s Ferskimi otoki pa so tesno premagali še Kosovo in za konec napolnili še mrežo Avstrije. 

Žreb skupin elitnega dela kvalifikacij so pričakali v bobnu A, v družbi reprezentanc, kot so Nizozemska, Španija, Nemčija, Italija in Anglija. Kakšne so želje na domačih tleh? "Ko greš skozi prvi krog kvalifikacij in se prebiješ v elitni krog, ki ga gostimo na domačem igrišču, so želje visoke. Hočemo se prebiti na evropsko prvenstvo, naredili pa bomo vse, da pridemo tja," je še zaključil selektor kadetske reprezentance.

Kot že zapisano, se bo dvoboj Slovenije in Walesa v Radencih pričel ob 12. uri, spopad pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA