19.07.2022 | Sodniki
Kajtazović v 2. predkrogu Konferenčne lige na Ferskih otokih

Potem ko so bili slovenski sodniki prosti mednarodnih obveznosti na tekmah 1. predkroga kvalifikacij za evropska klubska tekmovanja, bo v tem tednu izmed slovenskih mednarodnih sodnikov na delu Nejc Kajtazović. Kranjčan je prvi Slovenec, ki je sodil v tekmovanju lani ustanovljene Uefa Konferenčne lige in sicer 15. julija 2021 na povratni tekmi 1. predkroga na stadionu Anton Malatinsky v Trnavi med slovaškim Spartakom in ekipo FC Mosta iz Malte.

Tokrat bo štiridesetletni Gorenjec iz DNSG Kranj- mednarodni sodnik od 2018- svojo uvodno letošnjo evropsko tekmo sodil na »ovčjih otokih« v severnem Atlantskem oceanu. Tam se bosta na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo pomerila lani tretjeuvrščena ekpa državnega prvenstva Ferskih otokov Vikingur in četrtouvrščena ekipa slovaškega prvenstva DAC 1904 iz Dunajske Strede.

Gostitelj tokratnega dvoboja Vikingur je v 1. predkrogu Konferenčne lige izločil ekipo Europa iz Gibraltarja s skupnim izidom 3-1, medtem ko je bila slovaška ekipa v dveh tekmah na izpadanje močnejša od predstavnika Severne Irske ekipe Cliftonville s skupnim izidom 5-1.

Poleg Kajtazovića (40) so se včeraj na brniškem letališču za prijavo na polet proti ferskem otočju prijavili še pomočnika sodnika Grega Kordež (40) iz Raven na Koroškem in Aleksandar Kasapović (38) iz Ljubljane ter četrti sodnik Roberto Ponis (46) iz Kopra. Na prizorišče bodo naši internacionalci pripotovali danes po tem, ko so prenočili v danski prestolnici Kopenhagen.

Dvoboj na »ovčjih« otokih bo odigran na leta 1999 zgrajenem stadionu Tórsvøllur za 5.000 obiskovalcev v Tórshavnu, glavnem mestu Ferskih otokov. O kvaliteti in učinkovitosti uporabe Pravil igre slovenske sodniške ekipe, bo poročal kontrolor sojenja Ray Ellingham iz Walesa, tekma pa se bo začela jutri ob 20. uri.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA