Kanonada v Kranju


Triglav je v 34. krogu Prve lige v Kranju premagal Celje s 4:3 (2:0).

Za Triglav so bile tri točke na tekmi proti Celjanom nujne; na četrtem letošnjem medsebojnem prvenstvenem obračunu so triglavani prišli do druge zmage.

Obe ekipi sta obračun končali brez obeh trenerjev, Damjana Romiha na celjski strani in Siniše Brkiča pa kranjski.

Uvodne minute so pripadle nogometašem Triglava, v 3. minuti so prvič zapretili prek Bernarda Stjepanovića, ki pa ni meril natančno. Dve minuti kasneje so domači prišli do kota in tudi vodstva. Po uigrani kombinaciji je Dragan Ovčina v kazenskem prostoru našel Edvina Zolića, ki je z glavo premagal gostujočega vratarja Matica Kotnika.

Že v naslednji minuti bi lahko Celjani izenačili, a je Roman Bezjak le za malo zgrešil cilj. V 15. minuti je za novo veselje domačih navijačev poskrbel Dejan Burgar. Matej Centrih je v kazenskem prostoru zrušil Alena Krcića, enajstmetrovko pa je uspešno realiziral Burgar.

Znova so Celjani po prejetem zadetku hitro zapretili, strel Marija Močića pa je Darjan Curanović odbil v kot. Ofenziva triglavanov se je nadaljevala, s streli so poizkusili Anže Jelar, Burgar, Zolić in Stjepanović. V 27. minuti se je v protinapadu za goste znašel Bezjak, Curanović pa je bil še enkrat na mestu.

Razigrani domačini so prihajali do priložnosti, v 31. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Krcić, žoga pa je zletela tik nad prečko Kotnika. Sledila sta nevarna poizkusa Enisa Đurkoviča in Anžeta Jelarja, v 35. minuti je nov strel sprožil Bezjak, še enkrat več se je izkazal domači vratar. V 37. minuti je do nove priložnosti prišel Burgar, a je bil na pravem mestu Kotnik. V zadnjih minutah sta celjski protinapad izpeljala Bezjak in Močić, slednji pa je zgrešil žogo, zadnjo priložnost v prvem polčasu pa je zapravil Đurkovič.

Takoj po prihodu na zelenico so Celjani rezultat znižali. Klemen Medved je podal na drugo vratnico, iz neposredne bližine pa je zadel Bezjak. V 62. minuti so triglavani prišli do novega povišanja vodstva. Jelar je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer si je žogo ustavil Đurković in zadel iz obrata.

Za nov strel gostov je poskrbel razigrani Bezjak, njegov poizkus pa je za las zgrešil domača vrata. Bolj uspešen pa je bil v 68. minuti Saša Kovjenić, ki je izkoristil podajo Močića in premagal Curanovića. V 79. minuti se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Bezjak, ki je po protinapadu prodrl v kazenski prostor in z lobom premagal domačega čuvaja mreže.

Izenačen rezultat na semaforju pa ni svetil dolgo. Pet minut pred koncem je po podaji Zolića skok v kazenskem prostoru dobil rezervist Blaž Šujica in svojo ekipo popeljal do novega vodstva ter pomembnih treh točk.
 

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Celje
    Oglejte si izjavi iz Kranja, s tekme 34. kroga Prve lige Triglav - Celje.

DELI NA