03.09.2021 | A
Kek: Proti Malti šteje le zmaga

Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18.00 iskala drugo in v kar nekaj pogledih nujno zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. V Stožicah bo gostila Malto, ki je pred dnevi premagala Ciper, kljub odsotnosti kaznovanega Josipa Iličića pa je vloga favorita jasna. Selektor Matjaž Kek pričakuje poln izkupiček.

Slovenci imajo z Malto izvrstno razmerje na medsebojnih tekmah. Z njo so se nazadnje srečali v kvalifikacijah za SP 2018, takrat so zmagali z 1:0 v gosteh in z 2:0 doma. Ob tem ima Slovenija z Malto še tri zmage in neodločen izid. Ob tem je Slovenija precej boljša na lestvici Mednarodne nogometne zveze, saj je 66., Malta pa 177.

Toda sredina zmaga Malte proti Cipru, ki je Slovenijo premagal, je dovolj veliko opozorilo, da tekmeca ne gre jemati prelahko. To je večkrat poudaril tudi Kek. "To bo tekma, v kateri za nas šteje samo zmaga. Malta je nase opozorila že z remijem v Bratislavi, jasno je, da gre za organizirano ekipo. Toda v tem zgoščenem ritmu smo že včeraj pripravljali analizo, današnji trening je že namenjen tudi taktični pripravi na tekmo, na kateri moramo biti agresivnejši, hitrejši, a tudi organizirani in strpni," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

Dodal je, da so fantje v redu, da se ob dobrih trenutkih s tekme s Slovaško samokritično zavedajo tudi slabih in da je že določena nestrpnost pred sobotno nalogo, ki je povsem v središču razmišljanja, pa čeprav jih v torek čaka še gostovanje v Splitu pri Hrvaški.

"Tekma, ki nas čaka jutri, prinaša tri točke. Zaradi tega bi bilo razmišljanje o naslednjem tekmecu napačno. Zavzetost in osredotočenost na Malto je pri igralcih dobra. To je pravilno razmišljanje," je poudaril Kek in pojasnil, pri čem bo treba predvsem zvezno vrsto izboljšati v primerjavi s sredo.

"V obrambi moramo v zvezni vrsti ostati dovolj organizirani pri preprečevanju njihovih napadov, moramo biti agresivni, saj smo Slovakom puščali preveč prostora. V smeri napada pa moramo imeti hitrejšo podajo naprej, bolj usmerjeno proti golu. Slovakom smo prevečkrat pustili, da so se organizirali v obrambi, to pa je potem težje prebiti. Hitrost je manjkala. Ko smo to hitreje izvedli, je bilo že na dobri ravni," je dejal Kek, ki je napovedal določene spremembe v ekipi zaradi utrujenosti, vrača pa se Jasmin Kurtić.

"Pogovarjali smo se, analizirali tekmo in lahko povem, da je Malta ekipa, ki zadnje čase tudi rada igra, visoko pritiska ... Morali bomo biti maksimalno pripravljeni, dati vse od sebe, ne sme biti pa niti najmanjšega podcenjevanja. Prevladovati moramo v vseh elementih in odnesti vse tri točke," pa je povedal Kurtić, ki po zamenjavi kluba - Parmo je zamenjal za Paok - več sodeluje tudi pri organizaciji igre in ne samo pri destrukciji, kot je pojasnil selektor.

"Počutim se v redu, vsak profesionalen nogometaš mora poskrbeti zase in svojo pripravljenost. Zdaj sem osredotočen le na reprezentanco ter tekmi z Malto in Hrvaško. Proti Malti moramo biti psihično močni, ne smemo podcenjevati, moramo se obnašati tako kot na tekmi s Hrvaško. Biti moramo agresivni tako v obrambi kot pred tekmečevim golom," je še povedal izkušeni vezist.

Tekmo, na kateri bodo nogometaši pod Kekovim vodstvom skušali podaljšati niz nepremaganosti na domačih tekmah na deset, bodo sodili Latvijci Andris Treimanis, Haralds Gudermanis in Aleksejs Spasjonikovs.

Tekst: STA, MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA