28.09.2021 | A
Kek predstavil seznam za Malto in Rusijo

Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi z Malto in Rusijo, ki bosta 8. in 11. oktobra v Ta'Qali oziroma mariborskem Ljudskem vrtu.

V ekipo se vrača Benjamin Verbič, nekaj je tudi novih obrazov. Prvi reprezentančni vpoklikc so si prislužili Žan Karničnik, Žan Kolmanič in Timi Max Elšnik, medtem ko je vnovič zraven tudi David Tijanić.

"Popravnih izpitov ni, sami smo se pripeljali v ta položaj, v katerem za nas štejejo samo točke. V zadnjih dveh akcijah smo imeli težave s tretjo tekmo, zdaj sta samo dve. A najprej razmišljamo le o Malti, potem pa o vsem ostalem. Za nas štejejo le točke, če hočemo ostati v kombinacijah za veliko tekmovanje," je dejal Kek ob tem, da v skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri. Iz dosedanjega dela kvalifikacij najbolj bodeta v oči poraza na Cipru in Hrvaškem, ko so igralci delovali anemično. "Tudi o tem bomo govorili na tej akciji, ne samo o kakovosti igre, ampak tudi o odnosu. Upam, da so tudi fantje prišli do ugotovitve, da moramo biti enostavno boljši, odločnejši, agresivnejši, drugače nimamo nobenih možnosti," je poudaril selektor na novinarski konferenci.

Dodal je, da bo tekma proti Malti tekma karakterja, kjer se bo "zlomilo v eno ali drugo smer." "Jasno pa je, da igrišče vedno pokaže resnico," je še povedal. "Tisti, ki so tam že igrali, so se pošteno namučili. Če kdo misli, da je to le uvertura za Rusijo, potem lahko imamo velike težave," je opozoril. Pojasnil je, da se je malteška vrsta do zdaj pokazala vse prej kot ekipa, ki ji zlahka nasuješ pet golov. To so nenazadnje sami občutili tudi na prvi tekmi doma, ko so zmagali z 1:0, a delovali prepočasno, premalo nevarno. "Takšnega tekmeca je treba čim prej prebiti. Doma so Maltežani še odločnejši, pogumnejši. Znajo se braniti, so organizirani, zato bomo potrebovali kakovost igre. In tudi odnos. Če bo ta tudi zdaj vprašljiv, potem to ne bo za nikamor," je še dejal Kek.

Ta je v izbrano vrsto tokrat povabil tudi nekatere nove(jše) obraze, kot so Žan Karničnik, Žan Kolmanič, tudi Timi Max Elšnik, znova je zraven tudi David Tijanić. "Ne vem, zakaj bi jih klical, če jih ne bi nameraval uporabiti. Res pa je, da sta tokrat le dve tekmi in bo rotacij manj, hkrati pa so trije naši vezisti pod kartoni. Nekateri so tokrat zraven, da bi bili boljši pri agresivnosti, 'duelih'," je pojasnil Kek. Mariborčan je še povedal, da sta se pogovorila tudi z Josipom Iličićem in glede tega ni težav po burni reakciji ob menjavi v Splitu.

Slovenija se bo z Malto merila 8. oktobra ob 20.45, z Rusijo pa 11. oktobra, prav tako ob 20.45. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacij že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0. V skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo, STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.10.2021 | A
  Vstopnice za zadnjo tekmo kvalifikacij v prodaji
  Slovenska nogometna reprezentanca novembra zaključuje s kvalifikacijami za Svetovno prvenstvo 2022. Naši fantje bodo 11. novembra gostovali v Bratislavi, 14. novembra ob 15.00 pa se bodo v Stožicah pomerili s Ciprom. Vstopnice za zadnjo kvalifikacijsko tekmo so že v prodaji.
 • 18.10.2021 | A
  Josip Iličić zadel dvakrat, v polno tudi David Tijanić
  Reprezentanca je po porazu z Rusijo ostala brez možnosti za preboj na svetovno prvenstvo v Katarju, a to ni zaustavilo Josipa Iličića. Kranjčan se je v dres Atalante vrnil z dvema goloma, zadetka se je veselil tudi David Tijanić.
 • 11.10.2021 | A
  Ob povratku v Ljudski vrt tesen poraz, a dobra predstava
  Reprezentanca Slovenije se je po šestih letih vrnila v Ljudski vrt, a v dvoboju z Rusijo ni uspela ponoviti uspeha iz leta 2009. Zmage so se razveselil Rusi, četa Matjaža Keka pa je z dobro predstavo pustila pozitiven pečat, a dokončno izgubila možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2022.
 • 10.10.2021 | A
  Kek: S pomočjo gledalcev do dobrega rezultata
  Slovenska nogometna reprezentanca je pred novim dnevom D v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Potem ko je prvega prestala uspešno z zmago na Malti, jo v ponedeljek ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka še težji izziv v obliki ruske vrste. Čeprav je slednja papirnati favorit, ji selektor Matjaž Kek te vloge v štajerski prestolnici ne priznava.
 • 09.10.2021 | A
  Zmaga nad Malto za samozavest, nad Rusijo skupaj z navijači
  Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala sedem od desetih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Z zmago na Malti je ostala v igri za prvi dve mesti v skupini H, za katerima pa zaostaja za šest točk. Tako se v slovenskem taboru zavedajo nujnosti še treh zmag v boju za Katar.
 • 08.10.2021 | A
  Pred dvobojem z Rusijo napolnili mrežo Malte
  Izbrana vrsta se z Malte vrača z visoko zmago. Četa Matjaža Keka je v domačo mrežo pospravila štiri žoge in poskrbela za dobro popotnico pred tekmo z Rusijo, s katero se bo v ponedeljek udarila v Ljudskem vrtu.
 • 07.10.2021 | A
  Za Slovenci uradni trening na Malti, kjer štejejo le tri točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v Ta'Qaliju igrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Tekmec bo Malta, zmaga za Slovenijo pa je nujna, če hoče še obstati v boju za prvi dve mesti v skupini H. To sta poudarila tudi selektor Matjaž Kek in branilec Petar Stojanović na zadnji novinarski konferenci pred tekmo.
 • 07.10.2021 | A
  Slovenci prispeli na Malto
  Slovenska nogometna reprezentanca se je danes iz mariborskega letališča Edvarda Rusjana odpravila proti Malti, kjer jo jutri ob 20.45 čaka nova pomembna tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.
 • 06.10.2021 | A
  Balkovec: Potrebno bo izkoristiti vsako priložnost
  Pred četrtkovim odhodom na Malto, kjer so temperature še bolj poletne, slovensko nogometno reprezentanco danes popoldne v drugačnih vremenskih razmerah v Kidričevem čaka še en trening za piljenje forme pred petkovim obračunom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 z Maltežani.
 • 05.10.2021 | A
  Ljudski vrt za nov zagon
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes v mariborskem Ljudskem vrtu opravila drugi trening pred prihajajočima kvalifikacijskima tekmama z Malto in Rusijo. Selektor Matjaž Kek je razpolagal z vsemi nogometaši, ki so odločeni popraviti vtis iz septembrske reprezentančne akcije.

DELI NA