28.09.2021 | A
Kek predstavil seznam za Malto in Rusijo

Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi z Malto in Rusijo, ki bosta 8. in 11. oktobra v Ta'Qali oziroma mariborskem Ljudskem vrtu.

V ekipo se vrača Benjamin Verbič, nekaj je tudi novih obrazov. Prvi reprezentančni vpoklikc so si prislužili Žan Karničnik, Žan Kolmanič in Timi Max Elšnik, medtem ko je vnovič zraven tudi David Tijanić.

"Popravnih izpitov ni, sami smo se pripeljali v ta položaj, v katerem za nas štejejo samo točke. V zadnjih dveh akcijah smo imeli težave s tretjo tekmo, zdaj sta samo dve. A najprej razmišljamo le o Malti, potem pa o vsem ostalem. Za nas štejejo le točke, če hočemo ostati v kombinacijah za veliko tekmovanje," je dejal Kek ob tem, da v skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri. Iz dosedanjega dela kvalifikacij najbolj bodeta v oči poraza na Cipru in Hrvaškem, ko so igralci delovali anemično. "Tudi o tem bomo govorili na tej akciji, ne samo o kakovosti igre, ampak tudi o odnosu. Upam, da so tudi fantje prišli do ugotovitve, da moramo biti enostavno boljši, odločnejši, agresivnejši, drugače nimamo nobenih možnosti," je poudaril selektor na novinarski konferenci.

Dodal je, da bo tekma proti Malti tekma karakterja, kjer se bo "zlomilo v eno ali drugo smer." "Jasno pa je, da igrišče vedno pokaže resnico," je še povedal. "Tisti, ki so tam že igrali, so se pošteno namučili. Če kdo misli, da je to le uvertura za Rusijo, potem lahko imamo velike težave," je opozoril. Pojasnil je, da se je malteška vrsta do zdaj pokazala vse prej kot ekipa, ki ji zlahka nasuješ pet golov. To so nenazadnje sami občutili tudi na prvi tekmi doma, ko so zmagali z 1:0, a delovali prepočasno, premalo nevarno. "Takšnega tekmeca je treba čim prej prebiti. Doma so Maltežani še odločnejši, pogumnejši. Znajo se braniti, so organizirani, zato bomo potrebovali kakovost igre. In tudi odnos. Če bo ta tudi zdaj vprašljiv, potem to ne bo za nikamor," je še dejal Kek.

Ta je v izbrano vrsto tokrat povabil tudi nekatere nove(jše) obraze, kot so Žan Karničnik, Žan Kolmanič, tudi Timi Max Elšnik, znova je zraven tudi David Tijanić. "Ne vem, zakaj bi jih klical, če jih ne bi nameraval uporabiti. Res pa je, da sta tokrat le dve tekmi in bo rotacij manj, hkrati pa so trije naši vezisti pod kartoni. Nekateri so tokrat zraven, da bi bili boljši pri agresivnosti, 'duelih'," je pojasnil Kek. Mariborčan je še povedal, da sta se pogovorila tudi z Josipom Iličićem in glede tega ni težav po burni reakciji ob menjavi v Splitu.

Slovenija se bo z Malto merila 8. oktobra ob 20.45, z Rusijo pa 11. oktobra, prav tako ob 20.45. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacij že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0. V skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo, STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2021 | A
  Za konec kvalifikacij premagali Ciper
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 sklenila z zmago. Slovenci so kljub težavam, na ogrevanju pred tekmo sta odpadla še Andraž Šporar in Miha Mevlja, z goloma Mihe Zajca in Adama Gnezde Čerina premagali Ciper.
 • 13.11.2021 | A
  Z zmago zaključiti cikel
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Izbranci Matjaža Keka možnosti za SP nimajo več, si pa želijo z zmago končati ta cikel.
 • 12.11.2021 | A
  Imamo kakovost, fokus na Cipru
  Slovenska nogometna reprezentanca je z remijem 2:2 v četrtek na Slovaškem odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Občutki po tekmi so bili mešani, a tudi točka z dobršnim delom igre z igralcem manj je po mnenjih iz slovenskega tabora pokazala karakter, ki bo moral v ospredje tudi na zadnji, nedeljski tekmi s Ciprom v Stožicah.
 • 11.11.2021 | A
  S točko iz Trnave kljub igralcu manj
  Slovenska nogometna reprezentanca je v Trnavi na predzadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 igrala neodločeno 2:2 (1:0) proti Slovaški. Izbrance Matjaža Keka zadnja tekma čaka v nedeljo, ko bo v Stožicah ob 15.00 gostoval Ciper.
 • 11.11.2021 | A
  Slovenija danes s Slovaško
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj prispela na Slovaško, kjer bo danes ob 20.45 odigralo novo tekmo v kvalifikacijah za SP 2022. Izbranci Matjaža Keka se bodo s Slovaki pomerili v Trnavi, tekmo pa si bo mogoče ogledati na televiziji Šport TV.
 • 10.11.2021 | A
  Kek: Imamo precej težav, s Slovaki se ne obremenjujemo
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila še zadnji trening pred odhodom na Slovaško. Selektor Matjaž Kek je na spletni novinarski konferenci pojasnil, da se z varovanci osredotočajo predvsem nase, s Slovaki pa se ne obremenjujejo preveč.
 • 09.11.2021 | A
  Na Slovaško tudi s Koutrom
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 15.00 poletela proti Slovaški, kjer jo v četrtek čaka predzadnja tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.
 • 08.11.2021 | A
  Trije naknadni vpoklici
  Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju začela priprave na zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Izbrance Matjaža Keka v četrtek ob 20.45 čaka gostovanje pri Slovaški v Trnavi, v nedeljo ob 15.00 pa še domača tekma v Stožicah s Ciprom. V ekipi je nekaj sprememb zaradi bolezni in poškodb.
 • 02.11.2021 | A
  Kek izbral za zaključek kvalifikacij
  Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v Pivnici Union v Ljubljani, predstavil seznam reprezentantov za zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za svetovni prvenstvo 2022.
 • 25.10.2021 | A
  Šporar dvakrat, Zahović golu dodal še dve podaji
  Za reprezentanti je nov teden preizkušenj, z dvema goloma in podajo ga je zaznamoval Andraž Šporar. Luka Zahović je z zadetkom in dvema asistencama blestel ob zmagi Pogona.

DELI NA