02.11.2022 | Prva liga Telemach
Klepač odločil v korist Mure

Mura - Bravo 1:0 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Ponis, Burjan, Flajšman.
* Strelec: 1:0 Klepač (73.).
* Mura: Mihelak, Balažic, Beganović, Bobičanec (od 86. Šimkus), K. Cipot, T. Cipot (od 26. Šroler, od 66. Shabanhaxhaj), Daku, Klepač (od 86. Pucko), Kous (od 90. Kuzmić), Maruško, Sadriu.
* Bravo: Lubej Fink, Jakšić, Kavčič, Kramarič, Križan, Kurtović (od 77. Flakus Bosilj), Milić, Nsana, Štor (od 85. Maružin), Svetlin, Trdin.
* Rumeni kartoni: Maruško Bobičanec; Križan.
* Rdeč karton: /

Mura in Bravo sta nadaljevala tekmo, ki so jo sodniki zaradi goste megle v nedeljo prekinili. Tekma se je nadaljevala od 26. minute in brez Tia Cipota, ki ga je v ekipi Mure zamenjal Martin Šroler.

Gostitelji so sicer takoj prevzeli pobudo, Luka Bobičanec je prvi nevarno zagrozil, z volejem je streljal mimo gola. Bravo je po uvodnem pritisku gostiteljev hitro vzpostavil ravnotežje, priložnosti pa si ni pripravil, do odmora je bil na drugi strani nevaren le še Šroler, ki je v 38. minuti od daleč streljal mimo desne vratnice.

Na začetku drugega dela so sredino igrišča prevzeli gosti, ki so začutili možnost, da lahko v Murski Soboti osvojijo tudi kaj več kot točko. Nekajkrat so prišli do zaključnega strela, a niso bili posebej nevarni. V 69. minuti pa je imel po podaji Simona Nsanaja odlično priložnost Martin Kramarič, znašel se je sam pred vratarjem, a namesto, da bi streljal, je iskal podajo, ki pa je ni pričakoval nihče od soigralcev, tako da je žoga zletela v prazno.

V 73. minuti je sledila kazen. Po dolgi podaji je Mirlind Daku, ki je bil sicer takoj za sredinsko črto v nedovoljenem položaju, prepustil žogo Mihaelu Klepaču, ta je sam stekel proti vratarju Gašperju Lubeju Finku in ga s strelom med nogami tudi premagal.

Do konca ni bilo več priložnosti, Mura je tako izkoristila priložnost in se s četrto zaporedno zmago, take serije ni imele še nikoli, niti v sezoni, ko je bila prvak, prebila na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, prehitela je Celje in Koper. To pa po zaslugi boljše razlike med danimi in prejetimi goli, točkovno so vse tri ekipe izenačene.

V naslednjem krogu bo Mura gostovala v Mariboru, Bravo bo gostil sežanski Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2022 | Prva liga Telemach
    Tekma Mura - Bravo zaradi megle prekinjena
    Nogometaši Mure in Brava bi morali v Fazaneriji igrati zadnjo tekmo 15. kroga Prve lige Telemach. Toda po slabe pol ure so morali tekmo prekiniti zaradi goste megle. Tekmo bodo odigrali v novem terminu.
  • 27.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Bravo je po Olimpiji v Šiški ugnal še Celje, četa Dejana Grabića pa bo oktober sklenila v Murski Soboti. Mura bo ob pomoči Fazanerije napadala četrto ligaško zmago v nizu. Najboljši napad proti najboljši obrambi.

DELI NA