Knapi ugnali vrtnice
Rudar je v 8. krogu Prve lige v Velenju premagal Hit Gorico z 1:0 (0:0).

Goričani so v Velenje pripotovali v dobri formi, kajti na zadnjih štirih tekmah so nanizali prav toliko zmag. Rudar je bil brez zmage na treh tekmah, v zadnjih dveh krogih je vknjižil dva neodločena izida, tokrat pa vendarle prišel do pomembnih treh točk.

Tekmo so bolje začeli Goričani, ki so že v uvodu skušali ogroziti domača vrata, vendar brez prave nevarnosti. Gostje so v prvih desetih minutah poizkusili dvakrat preko razpoloženega Vicenteja, vendar je domači vratar Boban Savić dvakrat pravočasno stekel iz gola in preprečil najhujše.

Do prvega strela so gledalci morali počakati do 18. minute, ko je sprožil domačin Uroš Rošer, vendar je Vasja Simčič njegov strel ubranil. Nato je streljal še Damjan Trifković, na nasprotni strani pa je za prvi strel Goričanov poskrbel Vito Plut, ki se je sam znašel pred Savićem, vendar zgrešil cilj.

V 32. minuti je dobro streljal Nikola Tolimir, vendar se je znova izkazal Simčič. Znova so hitro vrnili Goričani. Plut je že preigral domačega vratarja, vendar sprožil mimo leve vratnice. Svoje priložnosti so nizali tudi knapi, v 39. minuti so preko Amela Mujakovića prišli do zaključnega strela, vendar je bil na pravem mestu znova gostujoči čuvaj mreže. V podaljšku prvega polčasa je sprožil še Plut, ki je z glavo streljal mimo leve vratnice.

Gledalci so na prvo priložnost v drugem delu čakali do 58. minute, ko sta kombinirala Goran Galešić in Nebojša Kovačević, vendar na koncu nista ogrozila domačih vrat. Pet minut kasneje je streljal Rajko Rotman, vendar mimo vrat. Sledili so trije zaporedni poizkusi knapov, vendar brez prave nevarnosti.

Po nekaj minutah zatišja je v 81. minuti sprožil Elvis Bratanović, vendar mimo gola. V drugem polčasu so domači igralci igrali bolje, kar so potrdili v 90. minuti, ko je po lepi in natančni podaji novinca v dresu Rudarja Leona Črnčiča rezervist Matej Podlogar žogo poslal pod prečko gostujočega gola in poskrbel za veselje v domačem taboru.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 8. kroga Prve lige Rudar - Gorica.

DELI NA