Koper še drugič letos osvojil Dolenjsko

Krka - Luka Koper 0:1 (0:0)

* Stadion Portoval, gledalcev 300, sodniki: Vinčić, Ul in Perger (vsi Maribor).
* Strelec: 0:1 Lokaj (78.).
* Krka: Mitrović, Ejup, Bogdan, Marotti, Vučkić, Kostanjšek (od 78. Brkljača), Welbeck (od 86. Marjanović), Mojstrovič, Fuček, Perić, Potokar (od 71. Majcen).
* Luka Koper: Tomić, Pavić, Memolla, Horvat, Datković, Biljan (od 90. Batur), Štulac, Belima (od 74. Lokaj), Valencia, Jurina, Muslimović (od 46. Štromajer).
* Rumeni kartoni: Perić, Vučkić, Bogdan, Ejup, Fuček; Pavić, Valencia, Tomić.
* Rdeči karton: /.

Novomeščani so tudi danes večino tekme kazali, da jim doma ugaja igrati, ne nazadnje so prej na zadnjih šestih domačih tekmah izgubili le proti Mariboru. Tudi tokrat so proti Kopru igrali dobro, a na koncu kljub nekaj lepim priložnostim ostali brez točke. Poln plen je Koprčanom zagotovil rezervist Fabian Lokaj in tako poskrbel, da imajo štirje klubi v spodnjem delu lestvice znova enako število točk - 25. Najboljši med temi je prav Koper, ki je kot zadnji med prvoligaši na svoj konto dodal spomladanske točke, najslabše pa znova zadnjeuvrščeno Krško.

Tekma se je začela kar dinamično, prvo priložnost pa so imeli domači, in sicer v 13. minuti, ko je s prostega strela z leve strani močno sprožil Matej Potokar, Vjekoslav Tomić pa je žogo odbil. Kmalu zatem so bili v kazenskem prostoru gostov nevarni tudi Koprčani, ko je Miodrag Mitrović "zaplaval" v prazno, do žoge je prišel Zlatan Muslimović, a so mu domači strel blokirali, tako kot Marinu Jurini takoj zatem.

V 29. minuti so domači zapravili novo izvrstno priložnost, ko je na robu kazenskega prostora do neoviranega strela prišel Marin Perić, izkazal pa se je Tomić v koprskih vratih. Minuto pozneje se je koprski čuvaj mreže izkazal še po Potokarjevem strelu s približno 20 metrov, na drugi strani pa je malce po levi strani pred Mitrovića prišel Ruben Belima Rodriguez, a je novomeški vratar ohranil mrežo nedotaknjeno. Do konca polčasa je nevarneje meril še Jakov Biljan, a bil s strelom z glavo malce premalo natančen.

Kmalu po začetku drugega dela je Krka dosegla zadetek prek Lea Ejupa, a ga sodniki niso priznali zaradi prekrška v napadu. Nevarna je bila tudi v 74. minuti, ko je najprej Leo Ejup močno sprožil s prostega strela z več kot 30 metrov, odbito žogo pa je Luka Majcen z glavo poslal čez gol.

Zato pa je bil na drugi strani natančnejši Fabian Lokaj, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro. Albanec je v kazenskem prostoru prišel do žoge po podaji Antonia Pavića z leve strani, nato pa žogo poslal v mrežo s pomočjo prečke. Takoj zatem so na drugi strani tudi Novomeščani zatresli mrežo, a so sodniki pravilno razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja nesojenega strelca Alena Vučkića.

Krka bo v 26. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Koper pa bo dan prej gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krka – Luka Koper
    Koprčane, ki so po četrtem zaporednem porazu zdrsnili na dno lestvice, čaka nov dvoboj s tekmecem za obstanek. Primorci gostujejo pri Krki, ki je v zadnjih štirih tekmah na Portovalu vknjižila tri zmage.

DELI NA