Kranjčani do minimalne zmage

Triglav - Bravo 1:0 (0:0)

* Športni center, sodniki: Tkalčič, Šumer in Perger.
* Strelec: 1:0 Petric (67.).
* Triglav: Arko, Kuhar, Milanović, Kumer, Mlakar, Gajić (od 65. Kryeziu), Herić (od 45. Šalja), Udovič, Tijanić, Majcen, Petric (od 79. Janković).
* Bravo: Gril, Trontelj, M. Matko, Zec (od 51. Brekalo), Ihbeisheh, Agboyi, Žinko, Krcić (od 46. Primc), Mensah, Nukić, A. Matko.
* Rumeni kartoni: Milanović, Udovič; Zec, Agboyi, A. Matko, Brekalo. M. Matko, Mensah.
* Rdeča kartona: Milanović (42.), Brekalo (86.).

Kranjčani, ki so igrali brez kaznovanega Gorana Brkića, so prišli do svoje pete zmage v prvenstvu in se prebili na sedmo mesto lestvice, čeprav so vse od 42. minute (in skoraj do konca) igrali z igralcem manj. Edini gol na tekmi je dosegel Gaber Petric. Na drugi strani so Ljubljančani doživeli še četrti zaporedni poraz in so predzadnji s tremi točkami zaostanka za osmouvrščenimi Domžalami.

V prvem polčasu so bili konkretnejši Ljubljančani, ki so prvič zagrozili v osmi minuti, ko je Ibrahim Arafat Mensah sprožil z desne strani iz bližine, Jalen Arko pa je bil dobro postavljen. V 11. in 21. minuti je poskusil Mustafa Nukić, prvič je streljal z glavo malce mimo vrat, drugič pa je sprožil od daleč čez gol. V 32. minuti je nase opozoril tudi Aljoša Matko, ki je stekel v protinapad, na koncu pa preslabo zaključil.

Pri domačih velja omeniti poskus Davida Tijanića iz 38. minute, ko je s "škarjicami" le za malo zgrešil cilj. So pa Kranjčani že v 42. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je srednji branilec Milan Milanović zaradi starta s podplatom prislužil drugi rumeni karton in pot v slačilnico.

Kljub temu so v uvodu drugega polčasa zagrozili prav Gorenjci, ko je Luka majcen streljal z roba kazenskega prostora, a žogo po njegovem šibkem strelu je Domen Gril preusmeril v kot. V 53. minuti pa so imeli dve priložnosti tudi gosti, a so bili znova preslabi pri zaključku.

V 63. minuti je pri domačih poskusil Majcen s peto, a je žogo preslabo zadel, so pa domači povedli v 67. minuti, ko je Tilen Mlakar podal z leve pred vrata, tam pa je Gaber Petric ugnal svojega čuvaja Matevža Matka in zadel za 1:0.

V 77. minuti so imeli Ljubljančani priložnost za izenačenje, ko je z glavo poskusil Josip Brekalo, Arko pa je žogo še pravočasno ujel pred golovo črto. V 85. minuti je Aljoša Matko prišel do strela iz bližine, a žogo poslal visoko čez vrata, v 86. pa so gosti, ki so sicer pritiskali proti domačemu golu, zaradi drugega rumenega kartona ostali brez Brekala, na koncu pa tudi brez točk.

Triglav bo v 18. krogu 23. novembra gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Rudar.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Bravo
    V gorenjski prestolnici se bosta udarila neposredna tekmeca za obstanek. Komu bo pripadel dvoboj dna lestvice?

DELI NA