Krčani doma do zmage proti Celju

Krško - Celje 1:0 (1:0)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 1300, sodniki: Perić (Kranj), Prelog (Preddvor) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelec: 1:0 Dangubić (41.).
* Krško: Zalokar, Pušaver, Drnovšek, Vuklišević, Šturm, Urbanč, Jurečič, Čeh, Pavić, Kramarič (od 90. Špiler), Dangubić (od 90. Haljeta).
* Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić (od 71. Vidmajer), Travner, Pišek, Šporn (od 46. Pungaršek), Lovrečič, Glavaš (od 79. Križan), I. Hadžić, Čirjak.
* Rumena kartona: Pušaver; I. Hadžić.
* Rdeči karton: /.

Krčani so prišli do svoje druge zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so predvsem v drugem polčasu pokazali všečno predstavo proti anemičnim Celjanom, nevarna je bila predvsem naveza Filip Dangubić - Martin Kramarič. Ta je poskrbela tudi za edini zadetek na tekmi. Krčani so se z današnjimi tremi točkami prebili pred Celjane na šesto mesto.

Ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, nekaj več so uvodoma s streli poskušali gosti, a bili nenatančni. Gostitelji, ki so v prvem polčasu sprožili tri strele, pa so ob koncu povedli. Martin Kramarič je po samostojni akciji prišel do strela, Matic Kotnik je žogo odbil, a le do Filipa Dangubića, ki je zadel v prazno mrežo.

V uvodu drugega polčasa gledalci znova niso videli prav veliko razburljivih dogodkov, v 62. minuti pa je vendarle do strela prišel Kramarič, sprožil po tleh z roba kazenskega prostora, a se je izkazal Kotnik. Krčani so tudi v nadaljevanju kreirali nevarnejše akcije, na drugi strani pa Celjanom igra ni stekla.

V 80. minuti je znova nase opozoril razigrani Kramarič, ki je prodrl v kazenski prostor, sprožil nekoliko z desne strani, Kotnik pa je bil dobro postavljen. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Dangubić, prav naveza s Kramaričem je sicer povzročala precej težav celjski obrambi, ki pa kljub nekaterim nevarnim akcijam, predvsem v protinapadih, ni več klonila.

Krčani bodo v 7. krogu v petek gostovali pri Radomljah, Celjani pa bodo dva dni pozneje gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Celje
    V nedeljo bosta odigrani še dve tekmi. Prva bo na sporedu v Krškem, kjer se bodo za nove prvenstvene točke udarili nogometaši Krškega in Celja. Tekmeca sta se med tednom vrnila v zmagovalne tirnice, kdo bo nadaljeval v njih?

DELI NA