24.10.2021 | Prva liga Telemach
Kronaveter odločil v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Maribor 0:1 (0:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Mertik, Smej, Herženjak.
* Strelec: 0:1 Kronaveter (61./11 m).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanič, Kosi (od 69. Gotter), Mihaljević, Grobry Doukoure, Mavretič (od 89. Seliškar), Tolić (od 62. Ndzengue), Bongongui (od 69. Kljun), Stančič.
* Maribor: Jug, Mutavčić (od 22. Sellouki), Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Milec, Alvir (od 69. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 81. Repas), Mudrinski (od 81. Sirk).
* Rumeni kartoni: Tolić, Stančič, Bongongui, Mavretič; Jug.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so pred tem Sežanci dobili štiri od šestih domačih tekem proti Mariboru, pa je slednji tokrat prišel do polnega izkupička. Kraševci so drugič zapovrstjo igrišče zapustili s porazom, zmagali niso že na zadnjih petih tekmah. Na drugi strani so Štajerci niz nepremaganosti podaljšali na pet tekem in s tem obdržali vez z vrhom lestvice, zdaj imajo 24 točk, dve manj od Olimpije in tri od Kopra. Tabor je sedmi.

Maribor, ki je med drugimi pogrešal kaznovanega Nina Žuglja, hitro pa je zaradi poškodbe igro zapustil tudi Mirko Mutavčić, je odločneje začel tekmo, v 11. in 13. minuti sta neuspešno streljala Ognjen Mudrinski in Rok Kronaveter. V 27. minuti se je po kotu z desne priložnost ponudila še Blažu Vrhovcu, ki pa je z glavo žogo poslal malce čez gol.

V 32. minuti so bili Štajerci zelo blizu vodstvu, ko je Marko Alvir zadel vratnico z nizkim diagonalnim strelom malce z desne strani, domači, ki so pogrešali Marka Krivičića, pa posebej nevarni niso bili, v 37. minuti je iz ugodnega položaja slabo streljal Rodrigue Bongongui. Izbranci Dušana Kosića so bili sicer v polju povsem enakovreden tekmec.

V 53. minuti so si najlepšo priložnost dotlej priigrali Kraševci, na koncu je Bongongui s strelom znotraj kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat. Je pa ravno Bongongui zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Mudrinskim, to pa je v 61. minuti zelo zanesljivo izvedel Kronaveter za vodstvo z 1:0.

Pozneje gledalci niso videli posebej razburljive predstave, v 87. minuti so sicer domači zadeli, a so sodniki pred tem prekinili igro zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Ob koncu je za malo zgrešil cilj še Kevin Doukoure Grobry.

Tabor bo v 15. krogu v soboto gostil Radomlje, Maribor pa dva dni pozneje Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Maribor
    Tabor in Maribor bosta odprla nedeljsko nadaljevanje 14. kroga Prve lige Telemach. Kraševce po gostovanju v Stožicah čaka še en visokoleteči tekmec, ki pa na Sežano nima najlepših spominov.

DELI NA