05.05.2023 | Prva liga Telemach
Krznar in sodelavci v Ljudskem vrtu do leta 2026

Podaljšanje skupne zgodbe pred jutrišnjim pokalnim finalom. Damir Krznar je s celotnim strokovnim štabom sodelovanje z mariborskim klubom podaljšal še za dve sezoni, do sredine leta 2026.

"Počaščeni smo, da nam je klub v tako katkem času namenil dodaten veter v hrbet, dodatno mero zaupanja in ponudil možnost podaljšanja pogodbe. Gre za potrditev dobrega dela, a tudi nov motiv, z novo obvezo pri sestavljanju novega vijol’čnega mozaika. Ponudbo smo z veseljem sprejeli, saj se prijetno počutimo ne samo v klubu, ampak tudi v mestu. Prepričali smo se, da je Maribor velik klub, ki ima vse, kar je potrebno, da je na vrhu slovenskega nogometa, hkrati pa je lahko konkurenčen tudi na mednarodnem prizorišču. Ta sezona je relativno uspešna, z morebitno zmago v pokalnem finalu jo lahko naredimo še uspešnejšo. Prišli smo, ko je bila ekipa na zadnjem mestu. Lotili smo se dela, igralci so dobro sprejemali zahteve in ob rezultatskem je bil opazen tudi posamični napredek. Naredili smo precej, lahko bi še več. Dolgoročno pa verjamem, da bo ta ekipa, s tem pa tudi naša skupna zgodba še rasla. Treba je nadaljevati po začrtani poti, skušati dodati še svežo kri v obliki okrepitev na določenih igralnih mestih. Ob tem pa upamo, da zdajšnja ekipa ne bo doživela večjih sprememb. Toda osredotočenost ostaja na trenutnih aktivnostih, najprej bomo storili vse, da bi sezono zaključili s pokalno lovoriko," je po podpisu dogovora dejal Krznar. Petdesetletni strokovnjak se je v Maribor preselil lansko poletje, 16. avgusta je po skromnem odprtju sezone nasledil Radovana Karanovića. 

Mariborski športni direktor Marko Šuler je po podaljšanju pogodb napovedal še tri oziroma štiri prihode nogometašev: "Vemo, kje se začne gradnja hiše. Trenerski štab pomeni temelje, zdaj nadaljujemo s postavljanjem drugega dela temeljev, z igralci. Nekatere zadeve so že pripravljene, dela se na treh, štirih prihodih, ki so pred potrditvijo. Hrbtenica ekipa bo ostala podobna, dodali bomo nekaj svežine. Pri tem, kako želimo delovati na igrišču, so nekatere poteze nujne. Zavedamo se, da bo treba poiskati zamenjavo za Vipotnika, ki ga bo, glede na ponudbe, težko zadržati. Za uvod v nov projekt smo poskrbeli za podaljšanje pogodbe s trenerjem kot izraz zaupanja, predvsem pa signal kluba, kaj si želimo, za kaj si prizadevamo. Gremo po poti, ki ni lahka, z vzponi in padci. Kar je bilo storjeno v zadnjih mesecih, omogoča dovolj razlogov za zadovoljstvo. Delovalo je kot misija nemogoče, glede na težko, nehvaležno situacijo poleti med začetnim delom pa smo ostali v boju za trofejo na obeh frontah skoraj do konca sezone. Storili bomo vse, da se iz Celja vrnemo s pokalom. Ne glede na razplet letošnje sezone pa je pomembno delo, količina in vsebina. Ko nekdo dela dobro in s takšno zagnanostjo, kakovostjo, si zasluži zaupanje. Seveda v nogometu ne gre čez noč, nihče nima čarobne palčke, ampak ob spremljanju, kako delujemo, kakšen je način razmišljanja, z opaznim ustreznim odnosom na igrišču in izven igrišča, smo se odločili za naslednji korak k stabilnosti strokovnega dela."

Pogodba, ki bi potekla po koncu sezone 2023/24, zdaj velja vse do sredine leta 2026, delovanje v Ljudskem vrtu pa je ob Krznarju podaljšal celoten strokovni štab.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.09.2023 | Prva liga Telemach
  Maribor po preobratu premagal Radomlje
  Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje s 3:1 (0:1).
 • 27.09.2023 | Prva liga Telemach
  Pred tekmo: Maribor - Radomlje
  Maribor je v dvoboju s Koprom doživel tretji zaporedni poraz. Vijoličasti bodo skušali krizo prekiniti v obračunu z Radomljami, ki so jih v uvodu sezone že ugnali. Kdo bo boljši v Ljudskem vrtu?
 • 24.09.2023 | Prva liga Telemach
  Slavje Kopra v Ljudskem vrtu
  Nogometaši Maribora so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).
 • 22.09.2023 | Prva liga Telemach
  Pred tekmo: Maribor - Koper
  Deveti krog Prve lige Telemach bo v nedeljskem večeru postregel še s spopadom Maribora in Kopra. Štajerci so na zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj dve točki, Primorci pa so v minulem krogu ustavili nalet Celja.
 • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
  Olimpija dobila derbi
  Nogometaši Olimpije so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (1:0).
 • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
  Pred tekmo: Olimpija - Maribor
  V osmem krogu Prve lige Telemach se bosta prvič v tej sezoni udarila tudi velika rivala. Ljubljančani gostijo Mariborčane, ki v Stožicah niso slavili že od septembra 2019. Kdo bo boljši v sobotnem večeru?
 • 05.09.2023 | Mednarodna tekmovanja
  Mariborski mladinci z nemškim prvakom
  Slovenski nogomet bo v letošnji izdaji UEFA Mladinske lige prvakov predstavljal Maribor, ki je z današnjim žrebom dobil nasprotnika v prvem krogu tekmovanja. Vijoličasti upi se bodo pomerili z nemškim prvakom, nasproti bo stala ekipa Mainza.
 • 03.09.2023 | Prva liga Telemach
  Celjanom derbi proti vijolicam
  Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:0 (1:0).
 • 02.09.2023 | Prva liga Telemach
  Pred tekmo: Celje - Maribor
  Po Mariboru je evropsko sezono zaključilo še Celje, štajerska rivala pa se bosta ob vstopu v september pomerila za ligaške točke in vrh lestvice. Kdo bo boljši v štajerskem derbiju?
 • 26.08.2023 | Prva liga Telemach
  Remi med Mariborom in Domžalami
  Nogometaši Maribora in Domžal so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA