Le točka Olimpije proti Bravu

Olimpija - Bravo 1:1 (1:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Balažič, Praprotnik, Vidali.
* Strelca: 0:1 Trontelj (28.), 1:1 Elšnik (36.).
* Olimpija: Frelih, Elšnik, Perović (od 61. Ostrc) Fink, Vombergar (od 89. Boakye), Kapun (od 61. Pungaršek), Andrejašič, Delamea Mlinar (od 89. Maksimenko), Ivanović, Korun, Savić.
* Bravo: Vekić, Trontelj (od 46. Matko), Španring, Kramarič, Nukić, Križan, Drkušić, Kirm (od 89. Maružin), Žinko, Kurtovič, Tučić.
* Rumeni kartoni: Korun; Trontelj, Kirm.
* Rdeč karton: Andrejašič (81.).

Po skoraj enem mesecu so oživele slovenske nogometne zelenice. V zadnji oziroma zaostali tekmi 27. kroga sta se v ljubljanskem derbiju Olimpija in Bravo razšla brez zmagovalca.

Bežigrajčani imajo na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije dve točki prednosti pred Mariborom in šest pred tretjeuvrščeno Muro, Šiškarji pa po enajstem neodločenem izidu ostajajo na sredini razpredelnice.

Osemindvajseti krog bo odigran konec tedna. V petek sta na sporedu dvoboja Aluminij - Maribor (16.45) in Mura - Celje (19.00), v soboto pa Bravo - Domžale (15.00), Gorica - Olimpija (17.15) in Koper - CB24 Tabor Sežana (20.00).

Prvi polčas je razburjenja oziroma priložnosti ponudil šele v drugi polovici. Roke gostujočega vratarja Igorja Vekića je v 19. minuti ogrel Đorđe Ivanović, ki je z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini.

Deset minut kasneje se je Bravo veselil vodstva. Martin Kramarič je s podajo lepo zaposlil Žana Trontlja, ki je stekel proti vratom Olimpije, se pri tem otresel Jana Andrejašiča in Antonia Delamea Mlinarja ter vratarja Žigo Freliha ukanil s strelom med nogama.

Olimpija je izenačila v 36. minuti. Timi Max Elšnik je lepo preigral Luko Žinka ter z osemnajstih metrov z levico močno in natančno zadel mrežo reprezentančnega vratarja Brava Igorja Vekića.

Slednji je v izdihljajih tekme rešil goste zaostanka, saj je iz neposredne bližine ubranil strel Andresa Vombergerja.

Drugi polčas ni bistveno spremenil razmerja sil na igrišču, tako da sta se na koncu ekipi razšli z najbolj pravičnim izidom glede na prikazano na zelenici.

Gostje so imeli dve lepi priložnosti za zadetek, obe pa je zapravil Milan Tučić. Prvo v 60. minuti, ko je bil na mestu vratar Žiga Frelih, ter drugo še lepšo v 85. minuti, ko je z dvanajstih metrov udaril visoko preko vrat.

Na drugi strani je Olimpija v zaključku tekme, čeprav je zadnjih deset minut igrala z enim manj, dvakrat ogrozila Igorja Vekića - streljala sta Đorđe Ivanović in Enrik Ostrc, vendar se čuvaj mreže Brava ni pustil zmesti.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Bravo
    Nadaljevanje prvenstva bosta z mestnim derbijem otvorila Olimpija in Bravo. Kdo bo slavil na zaostali tekmi 27. kroga?

DELI NA