16.02.2010 | A
Legionarji: Dedič, Ljubijankič in Koren v polno

Minuli teden so se kar trije slovenski reprezentanti v svojih klubskih sredinah vpisali med strelce. Ljubijankič žal ob tem staknil tudi poškodbo, Šuler podaljšal z Gentom.

Zlatko Dedič v dresu Bochuma prihaja v pravo formo. Potem, ko se je vpisal med strelce že prejšnji teden proti vodilnemu Bayernju iz Leverkusna je, zadel v polno tudi ta vikend. Trener je slovenskemu napadalcu na tekmi s Hoffenheimom namenil le drugi del igre, a dovolj, da je odločil zmagovalca. V 76. minuti je z glavo zadel za 2:1.

Köln Miša Brečka in Milivojeta Novakoviča je dvakrat  gostoval in dvakrat izgubil. Najprej bil v pokalnem tekmovanju z 2:0 boljši Augsburg, nato pa z enakim izidom v prvenstvu še Schalke. Tako Novakovič kot Brečko sta obe tekmi odigrala v celoti.

Koblenz Mateja Mavriča je gostil Hanso iz Rostocka, gledalci pa so bili prikrajšani za zadetke. Slovenski branilec je odigral vso tekmo, v 78. minuti pa je tudi porumenel.

Ljubijankič: zadel in se poškodoval

Za Zlatanom Ljubijankičem sta različni tekmi. Gotovo je zanj prijetnejša tista prva, pokalna, na kateri je njegov Gent remiziral z Mechelenom. “Zlajo” je v 8. minuti goste popeljal v vodstvo, njegove dobre predstave pa ni skazil niti končni remi. Med vikendom je Gent gostil Club Brugge in ponovno remiziral (1:1). Ljubijankič je moral igrišče zaradi poškodbe zapustiti že v 31. minuti. Pri obeh točkah Genta je aktivno, z igro skozi celotni srečanji, sodeloval tudi Marko Šuler, ki je medtem z belgijskim prvoligašem obnovil sodelovanje še za tri leta.

Nedaleč proč, v nizozemski prvi ligi je rotterdamska Sparta končno zmagala. Moštvo Aleksandra Šeliga, ki je branil skozi vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjen, je bilo boljše od Venla.

Manj sreče je imel Vitesse Daliborja Stevanovič. Proti Twenteju je doma izgubil z 2:1, Stevanovič je odigral vseh 90 minut.

Cesar prisilno počival, Birsa zmagoval

Valter Birsa je z Auxerrom dosegel dve zaporedni zmagi. Najprej je v pokalnem tekmovanju s 4:0 odpravil  nižjeligaš Plabennec, nato pa v prvenstvu z 1:0 še Rennes. Na prvi tekmi je Birsa igral do 47. minute, na drugem do 65.

Boštjan Cesar zaradi kaznovanosti ta teden ni bil aktiven.

Koren za ponovitev tekme

West Bromwich Albion, za katerega igra kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren, je čakalo srečanje FA pokala proti Readingu. Čeprav trener Roberto di Matteo Korena ni nameraval uvrstiti v prvo enajsterico, je ta po poškodbi Andyja Slorya nastop vendarle dočakal. In ga izkoristil. V 18. minuti je za WBA dosegel edini zadetek za goste in tako pripomogel h končnemu remiju  ter ponovitvi tekme.

Med tednom je WBA v prvenstvu odpravil Scunthorpe. Koren je igral do 65. minute.

Sarma in Pečnik po 90 minut

Udinese je v Serie A čakalo težko srečanje proti Milanu v goste. Videmčani so se domačinom dobro upirali in na koncu izgubili s 3:2. Samir Handanovič je za Udinese branil vso tekmo.

Zato pa priložnosti v dveh tekmah ni dočakal Interjev Rene Krhin. Remija “modro-črnih” proti Parmi in Napoliju je spremljal s klopi.

Vso srečanje je odigral Nejc Pečnik, ki je z Nacionalom pri Riu Aveju remiziral (1:1). V 44. minuti se je Pečnik prislužil rumeni karton.

Žlogar na klopi, Radosavljevič in Komac aktivno do zmage

Aleksander Radosavljevič se je z grško Larisso, ki jo je okrepil pred kratkim, odpravil k Xanthiju. Larissa je zmaga z 1:0, Radosavljevič je odigral vso tekmo.


Aktiven je bil tudi Andrej Komac, ki je z Maccabijem odpravil Hapoel iz Ramata. Igral je do 62. minute. Anton Žlogar je remi Omonie z Enosisom spremljal s klopi.


Učinek slovenskih reprezentantov


Bochum 2:1 Hoffenheim
Zlatko Dedič je za Bochm zaigral od 46. minute, v 76. je zadel za 2:1.

Augsburg 2:0 Köln
Milovoje Novakovič in Mišo Brečko sta za Köln odigrala srečanje v celoti, Brečko si je v 24. minuti prislužil rumeni karton.

Schalke 2:0 Köln
Milovoje Novakovič in Mišo Brečko sta za Köln odigrala srečanje v celoti.

Koblenz 0:0 Hansa Rostock
Matej Mavrič je za Koblenz odigral vso tekmo, v 78. minuti si je prislužil rumeni karton.

Mechelen 2:2 Gent

Zlatan Ljubijankič je za Gent igral do 83. minute. V 8. je zadel za 1:0, v 9. je prejel rumeni karton. Za Gent je celotno srečanje odigral tudi Marko Šuler.

Gent 1:1 Club Bruge
Zlatan Ljubijankič je za Gent igral do 31. minute, ko se je poškodoval. Marko Šuler je odigral celotno srečanje.

Sparta 2:0 Venlo
Aleksander Šeliga je za Sparto branil vso srečanje.

Vitesse 1:2 Twente
Dalibor Stevanovič je za Vitesse odigral vseh 90 minut.

Montpellie 1:0 Grenoble
Boštjan Cesar zaradi prejetih rumenih kartonov za Grenoble ni zaigral.

Auxerre 4:0 Plabennec
Valter Birsa je za Auxerre igral do 47. minute.

Auxerre 1:0 Rennes
Valter Birsa je za Auxerre igral do 65. minute.

WBA 2:0 Scunthorpe
Robert Koren je za WBA igral do 65. minute.

Reading 2:2 WBA
Robert Koren je za WBA odigral celo tekmo, v 18. minuti je zadel za 1:1.

Milan 3:2 Udinese
Samir Handanovič je za Udinese branil vso tekmo.

Parma 1:1 Inter
Rene Krhin je tekmo preživel na klopi za rezervne igralce Interja.

Napoli 0:0 Inter
Rene Krhin je tekmo preživel na klopi za rezervne igralce Interja.

Nacional 1:1 Rio Ave
Nejc Pečnik je za Nacional odigral vso tekmo, v 44. minuti je prejel rumeni karton.

Xanthi 0:1 Larissa
Aleksander Radosavljevič je za Larisso odigral vso tekmo.

Omonia 0:0 Enosisa
Anton Žlogar kot rezervist Omonie ni zaigral.

Hapoel Ramat 1:4 Maccabi Tel Aviv
Andrej Komac je za Maccabi igral do 62. minute, v 2. je prejel rumeni karton.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA