Lendava ostaja trdnjava
V prvi tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenija je Nafta premagala Labod Dravo z 1:0.

Lendavski športni park ostaja nepremagljiva trdnjava, v kateri so Prekmurci doselj oddali le štiri točke (2 remija). V mrzlem in vetrovnem vremenu so nazadnje ugnali še Ptujčane, ki jim je za izenačenje zmanjkalo časa, forme pa tudi sreče.

Že na začetku tekme je bilo videti, da bodo Prekmurci narekovali ritem tekme. Že v 2. minuti je Lo Duca padel v 16-metrskem prostoru in gledalci so skočili na naoge, toda piščalka sodnika Goričana se ni oglasila. V 15. minuti je Bunc sprožil nevaren volej z roba kazenskega prostora in Murko je s težavo ubranil.

Premoč so domači kronali v 22. minuti, ko je Bunc potegnil po levem boku, podal v sredino, na žogo pa je pritekel Estonec Vasiljev in "iz prve" poslal žogo v mrežo.

Vroče je bilo 39. minuti, ko je Bošnjak podal s kota, Ogu je žogo preusmeril v vrata, a jo je z golove črte odbil Matjašec. Dvom o zadetku je ostal, a od izenačenja ni bilo nič, kljub ostrim protestom gostov s Ptuja.

V odmoru med polčasoma so podelili nagrade najboljšim športnikom Prekmurja. Nafta je osvojila prvo mesto med ekipami.

V nadaljevanju so Ptujčani zaograli veliko bolj podjetno. V 51. minuti je imel izjemno priložnost Zilič, a je udaril mimo. Kasneje je poskusil še enkrat, dvakrat pa je udaril Halilović. Nafta je imela najlepšo priložnost v 62. minuti, ko je po podaji Seböka prišel do strela iz neposredne bližine Medved, a je Murko vrhunsko ubranil.

Proti koncu tekme, ki je bila v drugem polčasu najmanj enakovredna, so bili živci vse bolj napeti in sodnik je moral predčasno z igrišča poslati dva nogometaša Laboda Drave, Radetića in Oguja, za nameček pa še vodjo ptujskega moštva Mladena Dabanoviča.



SORODNE NOVICE

  • 28.11.2008 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krog se začne v Lendavi
    Prekmurci se bodo proti Labodu Dravi zadnjič letos predstavili domačim gledalcem.

DELI NA