19.01.2023 | Sodniki
Liste sodnikov za sojenje v letu 2023

V torek se je na svoji 10. seji sestala komisija za sodniške zadeve, ki jo je sklical predsednik ZNSS David McDowell. Pod vodstvom prvega moža sodniške organizacije se je med drugim obravnavalo sklepe in potrdilo zapisnik 9. seje komisije, sprejet je bil terminski načrt aktivnosti za spomladanski del sezone, sprejeta je bila sestava skupin talentov za leto 2023 ter potrjene liste sodnikov za leto 2023, ki jih je medtem že tudi potrdil UO ZNSS.

Na listah sodnikov za leto 2023 je prišlo do določenih korekcij, saj sta A listo med drugimi zapustila tudi dolgoletna prvoligaška sodnika Dragoslav Perić in Roberto Ponis - oba uvrščena na VAR listo video sodnikov za leto 2023- ter Marko Lacković in Danijel Jerman, ki bo nadaljeval kariero v vlogi pomočnika sodnika. Med najbolj odmevnimi imeni na A1 listi pa je slednjo zaradi sodniške upokojitve zapustil Robert Vukan.

Novi sodniki na A listi pa so postali Jelenko Jandrić, Tilen Celjer, Andrej Pirjevec in Tomaž Jezeršek.

Listo pomočnikov sta zaradi starostne omejitve zapustila dolgoletna pomočnika na 1. SNL Simon Smej in Uroš Bensa. Poleg njiju so A1 listo pomočnikov zapustili še Karmel Vidko, Bombač Mitja, Topolnik Gorazd, Zakal Pavel, Benko Danijel, Bohinc Urban, Kos Damjan, Radujko Đorđe, Friš Tadej in Majhen Matija.

Novi pomočniki na A1 listi pa so postali: Anej Kunc, Nejc Gonza, Jan Marin, Denis Nadarević, Jure Pušnjak, Jernej Zajec, Rene Filipič, Patrik Herženjak, Erazem Pahulje, Anže Račman, Danijel Jerman in David Vozlič.

A listo sodnic je zapustila pionirka slovenskega ženskega sojenja Tanja Subotić, novi sodnici na A listi pa sta postali Sara Gradišek in Tajda Hlebec. Do spremembe je prišlo tudi na ženski A-1 listi, kjer so nove sodnice postale Doroteja Gjerkeš, Lara Casar in Polona Gerjol.              

Celotno sestavo list sodnikov za tekmovanja v organizaciji NZS lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Liste_sodnikov

Posamezni nivoji skupin talentov so dostopni na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Program_talenti_in_mentorji

Sodniki se sicer že vse od 3. januarja udeležujejo rednih skupinskih treningov po društvih, prva organizirana aktivnost pod okriljem ZNSS pa pomočnike A1 liste, sodnice in pomočnice SŽNL liste, sodnike talente in kandidate za državne izpite čaka že v soboto 28. januarja, ko v Novi Gorici sledi preverjanje telesne pripravljenosti.

Tretjega februarja se nato 35 sodnikov A liste z 10. mednarodnimi pomočniki, 3. mednarodnimi sodnicami in FIFA pomočnico odpravlja na ključni del zimskih priprav ob obali Sredozemskega morja v turško Antalyo.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA