Ljubljančani na premor odhajajo z novo zmago

Krško - Olimpija 1:2 (0:1)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 1500, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Patarić (Izola).
* Strelci: 0:1 Šturm (7., ag), 1:1 Mensah (68.), 1:2 Velikonja (80.).
* Krško: Zalokar, Pušaver, Dušak, Krajcer, Šturm, Kramarić, Sadiković, Jurečič (od 57. Vuklišević), Bučar (od 66. Čeh), Dangubić, Mensah.
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Alves (od 64. Matić), Zajc, Kronaveter, Kirm (od 70. Velikonja), Benko (od 85. Wobay), Eleke.
* Rumeni kartoni: Pušaver, Šturm; Alves, Kelhar.
* Rdeč karton: /

Olimpija je tudi v Krškem nadaljevala odličen niz gostovanj v državnem prvenstvu, po porazu v Krškem, ki je ob koncu jesenskega dela lanske sezone "odnesel" Marijana Pušnika, je še na 15. zaporednem gostovanju ostala neporažena, hkrati pa je zabeležila peto zaporedno zmago, odkar jo vodi Luka Elsner. Se pa je prekinila serija tekem, v kateri ni prejela gola, njen mladi vratar Rok Vodišek je moral po 518 minutah po žogo v mrežo.

Rezultat pa je bil za Ljubljančane, ki so tako na prvenstveni razpredelnici zadržali štiri točke prednosti pred Mariborom, spet boljši od same igre, predvsem to velja za prvi polčas. Državni prvaki so sicer v njem imeli terensko premoč, a njihovi napadi so bili nekonkretni, priložnosti za gol pa redke. Na njihovo srečo pa so jim tokrat pomagali gostitelji, ki v uvodnih minutah niso izkoristili dveh lepih priložnosti, na drugi strani pa kar sami premagali svojega vratarja, že v sedmi minuti je nespretno in nesrečno posredoval Klemen Šturm. V drugem polčasu so gosti vendarle pokazali več, čeprav so prejeli zadetek, pa so se znali izvleči iz neugodnega položaja in si zagotoviti nove tri točke.

Gosti so sicer takoj prevzeli pobudo na igrišču, toda v uvodnih minutah so Krčani izvedli dva nevarna napada, v lepi priložnosti se je znašel Ibrahim Mensah, ki pa je ob posredovanju gostujočega branilca streljal čez gol. V sedmi minuti Denis Klinar na desni strani podal visoko žogo proti Andražu Kirmu, pred svojim vratarjem pa je neposrečeno posredoval Šturm in mimo njega poslal žogo v mrežo.

Le nekaj minut zatem bi lahko domači izenačil, David Bučar je sam prišel pred ljubljanskega vratarja Vodiška, a mu je za uspešno zmanjšal kot strela, tako da ga ni uspel premagati. Pred krškim golom je bilo vroče v 16. minuti, ko je po protinapadu in podaji Blessinga Elekeja Miha Zajc dosegel gol, a si je pri zaustavljanju žoge pomagal z roko. V prvem polčasu je od daleč neuspešno poskušal presenetiti domačega vratarja Marka Zalokarja še Ricardo Alves, to pa je bilo tudi vse, kar so v prvem delu videli gledalci.

V drugem polčasu pa so Ljubljančani vendarle pokazali več. Eleke je nevarno prodiral po levi strani, pripravil dve priložnosti Roku Kronavetru, ki pa mu je Zalokar oba strela ubranil. V 68. minuti pa so se veselili domači navijači, ko je Mensah lepo sprejel žogo, se otresel Klinarja, Vodiška pa premagal z natančnim strelom.

Prejet gol pa je prvake povsem predramil. Začeli so z ofenzivo, Leon Benko je iz ugodnega položaja streljal čez gol, Elekeju je po strelu z glavo veselje preprečil Zalokar, v 80. minuti pa je odločila individualna kakovost Etiena Velikonje, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru, uspešno preigraval, nato pa mimo vratarja poslal žogo v mrežo.

Po vodstvu 2:1 so imeli Ljubljančani še nekaj polpriložnosti, toda izid se ni spremenil.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Olimpija
    Vodilno Olimpijo pred reprezentančnim premorom čaka še zahtevno gostovanje v Krškem. Krčani na domači zelenici sila stežka oddajo točke, kar so Ljubljančani v lanski sezoni že občutili tudi na svoji koži.

DELI NA