Ljubljanski dvoboj brez zadetkov

Bravo - Olimpija 0:0

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: /.
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Španring, Ogrinec, Žinko, Maher, Kramarič, Nukić, Kidrič.
* Olimpija: Frelih, Pavlović, Perković, Milović, Andrejašič (od 63. Fink), Zeljković, Močinić, Caimacov (od 69. Marin), Kvesić (od 82. Vukušić), Ivanović, Vombergar.
* Rumeni kartoni: Španring, Žinko; Zeljković, Andrejašič, Močinić.
* Rdeči karton: Močinić (87.).

Ljubljanski obračun na polovici prvenstva se je na razmočeni in vse bolj razriti zelenici končal z delitvijo točk, pri čemer so imeli najlepšo priložnost domači nogometaši. Bravo je peto tekmo zapovrstjo končal brez poraza, Olimpija, ki je še vedno igrala brez kaznovanega Mirala Samardžića (ob Andresu Vombergarju strelca zadetka na prvi medsebojni tekmi ob zmagi z 2:0), pa je neporažena štiri tekme. Za vodilnim Mariborom, ki bo v četrtek igral proti Muri, zaostaja dve točki.

Prvi polčas v Šiški na težkem igrišču ni ponudil prav razburljive predstave. Pravih strelov proti enim in drugim vratom je bilo malo, pa še ti so bili precej nenevarni. Izjema je bil volej Roka Maherja v 24. minuti, ki pa ga je Žiga Frelih obranil.

V 50. minuti je Mario Kvesić, tako kot že enkrat v prvem delu, znova poskusil s strelom, a tudi ta je bil lahek zalogaj za Igorja Vekića. So pa zeleno-beli odločneje začeli drugi del, a v 61. minuti je pred lastnimi vrati nerodno posredoval Goran Milović, tako da je žoga zletela le malo mimo Olimpijinih vrat.

V 69. minuti je Olimpija sicer izpeljala dobro akcijo, a jo je na koncu Mihail Caimacov končal s slabim in precej previsokim strelom z roba kazenskega prostora. Podobno je sprožil tudi debitant v prvi postavi Olimpije Adrian Zeljković.

Na drugi strani je Rok Kidrič v padcu poskusil v bližini gola, a je žoga končala mimo vrat, tako kot ob precej bolj nevarnem poskusu Mustafe Nukića takoj zatem v 74. minuti. Kidrič je malce pozneje še zgrešil celo žogo v ugodnem položaju pred vrati Olimpije.

Ta je v 87. minuti ostala brez Ivana Močinića, ki je zaradi prekrška nad Martinom Kramaričem dobil drugi rumeni karton.

Bravo bo v 19. krogu v nedeljo gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo dan prej gostila Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    Prvoligaši s tekmami 18. kroga PLTS zaključujejo prvo polovico prvenstva. Kot prva jo bosta z mestnim derbijem sklenila Bravo in Olimpija. Oktobra so se zmage razveselili zmaji, kdo bo boljši v torek?

DELI NA