21.03.2021 | 1. SŽNL
Ljubljanski mestni derbi, ki obeta

Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

Želijo pokazati, kaj znajo

„Nekoliko več časa smo posvetili specifikam v fazi obrambe, sicer pa smo se pripravljali kot na vsako drugo tekmo. Tekma, kot je nedeljska, je predvsem priložnost za dokazovanje in tako jo tudi jemljem. Menim, da lahko na tem srečanju veliko pokažemo,“ v imenu krimovk napove Nika Pintarič, ki bo danes igrala 79. tekmo v SŽNL, lovi pa 33. zadetek.

„Znamo stati kompaktno in zares ekipno oddelati vseh 90 minut. S tem lahko otežimo razvoj igre Olimpije, ki načeloma igra zelo kombinatorno,“ Nika Pintarič nekaj besed nameni planu igre, za konec pa izpostavi še vlogo trenerskega štaba, kjer imata glavno besedo Urška Žganec in Lucija Grad. „Predvsem nas spodbuja h koncentraciji, ki ne sme izostati v nobenem obdobju tekme. Verjamem, da se bomo tega z ekipo držale in tako iztržile pozitiven rezultat,“ sklene Nika Pintarič.

SŽNL, 14. krog, 21.3.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (15.00)

SŽNL, preložena tekma 12. kroga, 17.3.
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:11

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 17
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim Rolljet) 17

„Zelo dobro delamo, predvsem pa ciljno in usmerjeno, odnos igralk je na izredno visokem nivoju,“ pa v imenu Olimpije spregovori trener Miki Kondič, ki pohvali udeležbo in zagnanost deklet.

Popoln pristop

„Tekma s Krimom je vedno mestni derbi. Če ne greš v tekmo z 200-odstotnim angažmajem, če ne daš vsega, potem se ti lahko zgodi, kar se je Totenhamu proti Dinamu,“ slikovito pove Kondič in dodaja:
„Krimovke so v zadnjem času zelo napredovale, v nadaljevanju prvenstva so dobile vse tekme. Motivirane bodo, mi tudi, zato sem prepričan, da se nam obeta zelo dobra tekma!“

Ob tem Kondič izpostavi tudi dejstvo, da na vsaki tekmi ob točkovnem uspehu zasleduje tudi posamezne cilje, ki si jih zada z ekipo. Tako bo tudi danes.

Tekst: D.P.
Foto: ŽKN Olimpija/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.

DELI NA

0