06.04.2022 | WU19
Lov na Ligo A začele z zmago

Naša mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Moldaviji (3:1) začela nastop na turnirju Lige B. Tekmovanje poteka v Sloveniji, zmagovalka skupine se bo uvrstila v evropsko reprezentančno elitno druščino. Na drugi današnji tekmi je Severna Makedonija porazila Lichtenstein (2:0). Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 9.4., v Brežicah pomerile prav z zasedbo Lichtensteina, v torek, 12.4., pa še v Novem mestu s Severno Makedonijo.

LIGA B
SLOVENIJA – MOLDAVIJA 3:1
(2:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tiryaki (TUR), Aktan (TUR),  Gutschi (AVT), TSchon (AVT).
Strelke: 1:0 Eferl (13.), 2:0 Janež (25.), 2:1 Colnic (48.), 3:1 Gradišek (68.)
Rumeni kartoni: Rovšek; Covali
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan, Kosirnik, Rojnik (Lobe od 93.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Mc Quarrie (Hlebec od 55.), Šabotič (Erman od 46.), Rovšek, Gradišek (Feratovič od 73.)
Moldavija: Dumic, Brinza, Railean, Burdeniuc, Virlan (Osadcii od 69.), Covali, Chirica, Cernitu, Coceanovschi (Bordeniuc A. od 71.), Pesterean (Catarau od 40.), Colnic.

Videoposnetek tekme:Slovenija je že v prvem polčasu navdušila in upravičila vlogo favorita, predvsem pa je bila naša igra raznovrstna, kombinatorna, zrela. Varovanke selektorice Petre Mikeln so podjetno začele, v prvi minuti se je pred moldavskim golom znašla Anja Eferl, v 6. minuti je merila Selma Šabotič. Domača pobuda se je stopnjevala, Moldavke pa so do sape prišle v 10. in 11.  minuti. Sprva je z desne merila Mihaela Burdeniuc, a je bila Iva Kocijan pozorna in prestregla podajo v sredino. V 11. minuti je Kocijanova dobro posredovala ob strelu, Moldavija je prišla do prvega kota na tekmi.

To pa je bilo od Moldavije tudi vse v prvem polčasu, v nadaljevanju je prevladovala Slovenija. V 13. minuti je sledila akcija z naše strani, z globinsko podajo v prazen prostor je Nina Mc Quarrie našla Anjo Eferl, ki je zadela za 1:0.

V 23. minuti so naše mladinke napadale po levi strani, sledil je predložek Selme Šabotič pred moldavski gol, v 25. minuti pa so naše reprezentantke povedle 2:0. Po akciji na desni strani je v kazenskem prostoru do žoge prišla Laura Šenk, ki je merila po tleh iz obrata v daljši kot za vodstvo 2:0. V 30. minuti je Slovenija skoraj ostala brez Selme Šabotič, ki je dobila močan udarec v gleženj, a je zdravniška služba naše reprezentance uredila, da je Selma lahko nadaljevala tekmo. Rezultat se do konca prvega polčasa ni menjal, je pa selektorica Moldavije v 39. minuti opravila sploh prvo menjavo na tekmi.

Drugi polčas se je začel z nesrečnim golom Slovenije, ko se je v 48. minuti žoga od ene od naših igralk odbila do moldavske igralke, ki je znižala na 2:1. Kot da je to dalo Moldavkam volje in želje, v nadaljevanju so odigralce precej odločneje, agresivnejše. Tudi Slovenija ni ostala dolžna: v 54. minuti je sledil solo prodor Anje Eferl, Moldavke so jo na koncu le ustavile. V 55. minuti je Anja Eferl udarila z glavo proti moldavskemu golu, v 57. minuti je bila pri strelu Sara Gradišek. Vmes je selektorica Petra Mikeln opravila prvo menjavo – v 55. minuti je zelenico zapustila Nina McQuarrie, zamenjala jo je klubska soigralka Tajda Hlebec.

Med 60. in 67. minuto so Moldavke dvakrat zapretile: prvič je bila na mestu Iva Kocijan, v 64. minuti pa sta družno Iva Kocijan in Margit Kosirnik rešili slovensko mrežo. V 68. minuti pa je naša ekipa prišla do 2. kota na tekmi, na drugi vratnici je bila najbolj spretna in vztrajna Sara Gradišek, ki je zadela za 3:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

»Prva tekma je za nami, led je prebit. Vedeli smo, da ne bo lahko. Pričakovali smo zaprto igro Moldavije, ki pa je presenetila s protinapadi, iz enega je tudi dosegla gol. Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je ocenila tekmo selektorica Petra Mikeln.

 »Prva tekma je vedno najtežja. Dobro smo prebili led, dosegle smo tri gole. Kar je bilo slabo, bomo izboljšale. Ponosna sem na vse, smo super ekipa. Če bomo šli tako naprej, lahko dosežemo vse, kar si želimo,« je dodala kapetanka Korina Lara Janež.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP
  Dekliško mladinsko reprezentanco v prvi polovici oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju na Slovaškem.
 • 06.09.2022 | WU19
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Češki (1:3) sklenila pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Edini gol za našo izbrano vrsto je dosegla Maša Osojnik.
 • 03.09.2022 | WU19
  V Kranjski Gori boljše od Norveške
  Naše mladinke so na 2. tekmi turnirja v Kranjski Gori prišle do prve zmage. Varovanke selektorice Petre Mikeln so doma z 2:1 premagale Norveško. Gola za zmago sta prispevali Korina Lana Janež in Anja Eferl.
 • 01.09.2022 | WU19
  Mednarodni turnir začele z remijem
  Danes se je za dekliško mladinsko vrsto začel pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln so uvodoma remizirale s Hrvaško (2:2). Gola sta prispevali kapetanka Korina Lara Janež in Anja Eferl.
 • 31.08.2022 | WU19
  V spletnem prenosu mladinke proti Hrvaški
  V torek se je v Kranjski Gori zbrala dekliška mladinska reprezentanca, ki jutri, v četrtek, 1.9., v Kranjski Gori začenja z močnim pripravljalnim turnirjem. Na vabilo selektorice Petre Mikeln so se odzvale vse igralke.
 • 19.08.2022 | WU19
  Mladinke pred kvalifikacijami gostijo močan turnir
  Konec prihodnjega tedna se bo zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čaka močan pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 01.08.2022 | WU19
  Po pripravah kadetinj in mladink
  Minuli konec meseca je bil tudi v znamenju priprav, ki sta ju v Čatežu opravili reprezentanci mladink in kadetinj, ki ju jeseni čakata turnirja Lige A oz. začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 16.07.2022 | WU19
  Mladinke na priprave
  „Prve skupne priprave bomo poskušali čim bolje izkoristiti za spoznavanje novih igralk ter uigravanje taktičnih zakonitosti znotraj igre. Za konec priprav bomo v  sklopu treningov odigrali tudi prijateljsko srečanje s selekcijo U17,“ pove selektorica Petra Mikeln.
 • 31.05.2022 | WU19
  Kadetinje in mladinke dobile tekmice v kvalifikacijah
  Kadetinje so bile izžrebane v skupino A5, ob njih pa še Nemčija, Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom.
 • 12.04.2022 | WU19
  S tretjo zmago ekspresno v Ligo A
  Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Petre Mikeln z 1:0 in golom kapetanke Korine Lare Janež porazile Severno Makedonijo. Na drugi tekmi današnjega dne je v Brežicah Moldavija s 3:1 premagala Liechtenstein.

DELI NA