Maribor do prve zmage

Maribor - CB24 Tabor Sežana 4:2 (1:1)

* Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Glažar, Skok, Šprah.
* Strelci: 1:0 Hotić (34.), 1:1 Sikimić (42.), 2:1 Požeg Vancaš (54.), 2:2 Sikimić (73.), 3:2 Zahović (83.), 4:2 Kronavater (90.).
* Maribor: Pirić, Rajčević, Cretu, Kronavater, Hotić, Ivković, Vrhovec, Požeg Vancaš, Ogrinec (od 65. Zahović), Kramarič (od 75. Mešanović), Mulahusejnović (od 76. Tavares).
* CB24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Zebič, Horvat (od 82. Salkić), Ristić, S. Babić, Mihaljević (od 62. Nemanić), Sever, Bongongui, Milošev (od 71. M. Babić), Sikimić.
* Rumeni kartoni: Kramarič; Azinović, Ristić.
* Rdeči karton: S. Babić (45.).

Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu zabeležili prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.

Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance Darka Milanića. Prav tako pa vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke.

Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas nastopili z igralcem manj - rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu.

Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2.

Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.

V naslednjem krogu 17. avgusta bodo Sežančani gostili Triglav Kranj (17.00), Mariborčane pa čaka pot v Celje (20.10).

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor – CB24 Tabor Sežana
    Vijoličasti še čakajo na prvo zmago, medtem ko se Sežančani nahajajo v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Se bodo prvaki pobrali že ta konec tedna?

DELI NA