23.07.2022 | Prva liga Telemach
Maribor do prvih točk v novi sezoni

MARIBOR - GORICA 3:2 (2:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Balažič, Žunič, Kordež.
Strelci: 0:1 Velikonja (17.), 1:1 Baturina (20.), 2:1 Žugelj (45.), 3:1 Brnić (53.), 3:2 Kronaveter (61., a.g.).
Maribor: Bergsen, Guerrico, Mitrović, Watson, Šoštarič Karić, Antolin, Repas (od 74. Pihler, od 77. Sikošek), Brnić (od 86. Vipotnik), Kronaveter, Žugelj (od 74. Šturm), Baturina (od 86. Sirk).
Gorica: Likar, Širok, Cerovec, Mevlja, Urbančič (od 84. Andrejašič), Hrka, Ahmetaj, Krajnc (od 84. Jukić), Baruca (od 57. Bešir), Leban (od 67. Marinič), Velikonja (od 67. Vekić).
Rumen karton: Krajnc
Rdeč karton: /

Državni prvaki iz Maribora so v prvem krogu prvenstva zabeležili neugoden poraz proti Radomljam (0:3), za katerega so se navijačem želeli oddolžiti na drugi zaporedni domači tekmi. Trener Radovan Karanović je za razliko od tekme z Radomljani v ogenj poslal vse razpoložljive moči, kar se mu je obrestovalo. Njegovi varovanci so pokazali več od tekmecev, čeprav so zaostajali z 0:1, so zasluženo prišli do prve prvenstvene zmage v novi sezoni.

Mariborčani na treh domačih tekmah nove sezone, dveh evropskih in prvenstvenem, še niso dosegli gola, proti Gorici so si ga želeli čim prej. Takoj so prevzeli pobudo, prvo priložnost pa so se priigrali v 11. minuti, ko se je Nino Žugelj po podaji Jana Repasa in neodločnosti novogoriškega branilca Nejca Mevlje sam znašel pred vratarjem Urošem Likarjem, vendar je streljal mimo gola. V 14. je zbranost Likarja s strelom od daleč preizkusil Ignacio Guerrico, v 17. minuti pa je prišlo do spremembe izida.

Gorica je v prvem nevarnejšem napadu povedla. Po kotu, ki ga je izvedel Alessandro Ahmetaj, je nekdanji igralec Maribora Etien Velikonja na prvi vratnici žogo preusmeril v mrežo in poskrbel za šok na tribunah. Toda mariborske nogometaše to ni zmedlo, že tri minute pozneje so odgovorili in izenačili. Lepo akcijo oziroma podajo sta uprizorila Rok Kronaveter in Roko Baturina, Hrvat jo je končal z natančnim strelom.

Po obdobju igre med obema kazenskima prostoroma je bilo videti, da bosta ekipi na odmor odšli z neodločenim izidom, toda v sodniškem dodatku je prišlo do popolnega preobrata. Gostitelji so prišli do vodstva, ko je Sven Šoštarič Karič z leve strani podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je lepo sprejel Žugelj, ki je imel ob Joštu Urbančiču dovolj prostora, da jo je tudi mirno poslal mimo vratarja na želeno mesto.

Že v prvem resnem napadu drugega dela bi lahko Mariborčani povišali vodstvo, Matija Širok je poskušal blokirati podajo z leve strani, pri tem pa žogo preusmeril proti svojemu vratarju, ki pa je bil pazljiv in žogo s parado preusmeril v kot.

V 53. minuti pa je bil goriški vratar spet brez moči. Kronaveter je v kazenskem prostoru lepo našel Ivana Brnića, hrvaški napadalec pa je z natančnim strelom v nasprotni vratarjev kot  dosegel tretji gol za domačo ekipo.

Brnić je imel v 56. še eno stoodstotno priložnost. Tokrat je bil v vlogi natančnega podajalca Baturina, Brnić je bil spet sam pred vratarjem, v sredini je imel neoviranega Žuglja, ki bi najbrž v primeru podaje Hrvata žogo samo potisnil v gol, toda do podaje ni prišlo, slab strel pa je goriški vratar ubranil.

V 59. minuti je Žugelj, ki je po vesteh iz Maribora blizu prestopu v tuj klub, streljal mimo gola, za zgrešeni priložnosti pa je sledila kazen. Na levi strani polovice Maribora je v 61. minuti Ahmetaj s prostega strela podal žogo pred vrata, Kronaveter pa je v skoku nesrečno ali nespretno zadel žogo in premagal svojega vratarja Menna Bergsna.

Do konca je bilo še nekaj poskusov na obeh straneh, tudi strelov od daleč, toda pravih priložnosti ni bilo več.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Kopru, Gorica bo gostila Kalcer Radomlje.

 

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Gorica
    Aktualni prvak pričakuje novinca med elito. Bomo pod Kalvarijo priča še enemu presenečenju?

DELI NA