22.02.2024 | Prva liga Telemach
Maribor do točk proti Bravu

Maribor - Bravo Kostel 2:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Mertik, Herženjak, Burjan.
* Strelci: 1:0 Iličić (28.), 1:1 Gorenc (30.), 2:1 Jakupović (58.).
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Lorbek, Vrhovec, J. Repas, Soudani, Barišić (od 68. Božić), Iličić (od 90. Ž. Repas), Jakupović (od 77. Kolar).
* Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, Gorenc, Kavčič (od 8. Hribar), Selan, Gidado (od 72. Puconja), Ivanšek (od 72. Gurlica), Pečar (od 61. Kerin), Stanković (od 72. Maksimović), Tučić.
* Rumeni kartoni: Iličić, Barišić, Vidmar, J. Repas; Jakšić.
* Rdeči kartoni: /.

Ljudski vrt je gostil ekipi, ki sta spomladanski del začeli v dobri formi. Mariborčani, ki so pogrešali kar nekaj igralcev, vključno s kaznovanim Andražem Žiničem, so proti Bravu, pri katerem je ob kar nekaj bolnih igralcih manjkal Lan Štravs, prevladovali skozi celo tekmo in zasluženo vpisali nove tri točke, ki so jih vsaj začasno dvignile na tretje mesto lestvice. Bravo, ki v Ljudskem vrtu ni zmagal od marca 2022, je peti.

Ljubljančani so že kmalu po začetku tekme doživeli kar hud udarec, saj je zaradi poškodbe iz igre moral prvi podajalec lige Matija Kavčič. Takoj zatem je Maks Barišić po podaji Svena Šoštariča Kariča zatresel mrežo Brava, vendar je bil za malenkost v prepovedanem položaju.

V 15. je Martin Pečar na drugi strani zgrešil cilj s strelom od daleč, so pa Mariborčani, ki so imeli v prvem polčasu žogo več kot 70 odstotkov časa v sovji posesti, vse bolj pritiskali in vodstvo dočakali v 28. minuti. Takrat je najprej Jan Repas z desne strani zadel vrstnico, do odbite žoge je prišel Josip Iličić in jo pospravil pod prečko.

Le malce zatem je Arnel Jakupović neuspešno sprožil proti vratom gostov, uspešnejši pa je bil na drugi strani Jan Gorenc v 30. minuti, ko je zadel po kotu z desne strani, ko je na drugi vratnici prišel do strela po podaljšani žogi Milana Tučića.

V 37. minuti je Hilal Soudani lepo prišel do strela na 15 metrih od gola Šiškarjev, vendar je bil le malce premalo natančen, Nemanja Jakšić pa je na golovi črti ustavil žogo po novem Jakupovićevem poskusu.

V drugem polčasu je najprej Barišić zgrešil v 57. minuti, je pa mariborsko iskanje poti do novega zadetka sadove obrodilo v 59. minuti. Takrat je Iličić s peto na desni strani kazenskega prostora podal nazaj do Pijusa Širvysa, ta je poskusil s strelom, a žogo toliko zgrešil, da je ta končala na drugi vratnici pri Jakupoviću, ki je iz bližine dosegel svoj deseti gol sezone.

Malce zatem je bil neuspešen Soudani, tudi sicer pa so Mariborčani prevladovali, medtem ko Bravo v tem delu igre ni bil nevaren. Zato pa je bil po nesporazumu Marka Španringa in Matije Orbanića Soudani, vendar je Bravo vratar vseeno pravočasno posredoval. Malce zatem je vendarle tudi Bravo povzročil malce panike v mariborskem kazenskem prostoru, a je Ažbe Jug na koncu žogo prijel.

Maribor bo v 23. krogu v nedeljo gostoval v Rogaški Slatini, Bravo pa bo v ponedeljek gostil Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    Krog bosta pod Kalvarijo sklenila Maribor in Bravo. Kdo bo boljši?

DELI NA