Maribor do treh točk v Kidričevem

Aluminij - Maribor 1:3 (0:2)

* Športni park, sodniki: Jug, Bensa, Černe.
* Strelci: Požeg Vancaš (35.), Mitrović (40.), Kronaveter (60.), Azemović (84.)
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Pantalon (od 65. Džankič), Azemović, Krajnc, Grajfoner (od 45. Čermak), Horvat, Kim (od 65. Štusej), Pečnik (od 45. Prša), Matjašič, Maletić (od 65. Flakus Bosilj).
* Maribor: Jug, Pihler, Mitrović, Peričić, Milec (od 68. Silva), Klinar, Vrhovec (od 68. Mihelič), Repas (od 68. Obreht), Požeg Vancaš (od 90. Mešanović), Kronaveter (od 83. Tavares), Mlakar.
* Rumena kartona: Kranjc, Štusej; Mlakar
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora so prepričljivo prišli do četrte zmage v sezoni in se vsaj za en dan prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. V Kidričevem so veliko terensko premoč kronali s tremi doseženimi zadetki, v zaključku tekme sicer prejeli enega, in tako nasprotnikom po 3:0 za zeleno mizo v uvodnem krogu prizadejali drugi poraz v sezoni.

Vijoličasti so se po bolečem porazu proti Muri v zadnjem krogu agresivno lotili nasprotnega moštva. A njihova terenska premoč je bila v uvodnih minutah ob strnjeni obrambi domačinov jalova, v tem času niso ustvarili nevarnejše priložnosti.

Prva resna priložnost je tako ob koncu prvih 20 minutah pripadla Kidričanom, ki so po kotu prišli do enajstmetrovke. Po strelu Jureta Matjašiča je žoga zadela roko Denisa Klinarja, ob strelu z bele točke pa se je izkazal mariborski vratar Ažbe Jug, ki je pravilno prebral namero Maria Lucasa Horvata.

Tekma se je v naslednjih minutah razživela, Maribor pa je znova močno pritisnil z Rudijem Požegom Vancašem na čelu. Ta je v 24. minut streljal rahlo mimo vrat, dve minuti kasneje je izsilil obrambo vratarja Luke Janžekovića, v 35. minuti pa je po izjemni podaji Jana Repasa z desne strani vendarle spravil žogo v mrežo.

Repas, ki je sam preizkusil Janžekovića v 32. minuti, se je znova izkazal v vlogi podajalca pet minut kasneje, ko je žogo iz kota poslal na glavo Nemanje Mitrovića. Ta se je sam znašel sredi kazenskega prostora in z glavo kaznoval napako domače obrambe.

Rdeče-beli so v uvodu drugega polčasa z bolj odločno igro v sredini skušali napasti zasluženo prednost Maribora, a niso našli prave poti do gola Juga. Namesto tega je Maribor v 60. minuti z uspešnim protinapadom povečal prednost. Z volejem je podajo Jana Mlakarja spretno v mrežo poslal Rok Kronaveter. Mlakar je že dve minuti pred tem preizkusil pripravljenost Janžekovića.

V zaključku tekme je Aluminij, ki ostaja predzadnji na prvenstveni lestvici, vendarle prišel do častnega zadetka. Po dveh strelih Prše čez gol v kratkem razmaku, je Azemović v 84. minuti po kotu z glavo poslal žogo v mrežo. Maribor je bil dve minuti kasneje blizu četrtega gola, a je Mlakarjev projektil iz 20 metrov zadel vratnico.

Aluminij bo v naslednjem krogu v petek gostoval v Celju, Maribor pa bo v soboto gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    V ponedeljek zvečer bo toplo-hladni Aluminij doma pričakal Mariborčane, ki so pretekli konec tedna klonili na Fazaneriji. Kdo bo boljši?

DELI NA