Maribor dobil derbi in osvojil jesenski naslov

Maribor - Mura 2:1 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Kajtazović, Klančnik, Gabrovec.
* Strelci: 1:0 Mlakar (54.), 2:0 Kronaveter (59., 11-m), 2:1 Filipović (62.).
* Maribor: Jug, Martinović, Pihler, Peričić, Klinar, Kolmanič, Vrhovec (od 72. Dervišević), Mihelič (od 78. Cretu), Matko (od 89. Kotnik), Kronaveter (od 72. Repas), Mlakar (od 78. Mešanović).
* Mura: Zalokar, Maruško, Karničnik, Lovrić (od 74. Gorenc), Travner (od 82. Šturm), Horvat, Kouter, Kous (od 82. Maroša), Bobičanec, Filipović, K. Cipot (od 74. Žižek).
* Rumeni kartoni: Pihler, Klinar, Kronaveter, Martinović, Kolmanič; Bobičanec, Karničnik.
* Rdeči karton: /

Maoro Camoranesi je po štirih zaporednih porazih vendarle našel način, kako ukaniti kolego na klopi Mure Anteja Šimundžo, ki je dobil do zdaj vse štiri medsebojne tekme z argentinsko-italijanskim strokovnjakom. Mariborčani so namreč v drugem medsebojnem obračunu Maribora in Mure v sezoni zmagali in se tekmecem oddolžili za poraz v Murski Soboti. S tem so tudi prekinil soboški niz petih tekem brez poraza in povečali svojo prednost pred drugouvrščeno Olimpijo na pet, pred Muro pa na šest točk.

Šimundža se je Mariborčanom zoperstavil z napadalno taktiko. Sobočani se v Ljudski vrt niso prišli branit, zato je bila tekma odprta in zanimiva. V prvem delu so bili Mariborčani za odtenek nevarnejši, a gola niso dosegli. Že v šesti minuti je Nino Kouter blokiral nevaren strel Aljoše Matka, takoj zatem se je po kotu priložnost ponudila Roku Kronavetru, z glavo je streljal čez gol.

Bližje vodstvu pa so bili vseeno Sobočani. V 20. minuti je Tomi Horvat streljal s 17 metrov, toda veselje mu je preprečila prečka.

Do konca polčasa sta imela priložnosti še Jan Mlakar, ki je preslabo streljal, da bi lahko premagal vratarja, in Kronaveter, pri njegovem strelu je spet uspešno posredoval borbeni Kouter.

Na začetku drugega dela sta se začeli tresti tudi mreži. Prvič v 54. minuti, ko je po podaji Žana Kolmaniča s prostega strela z desne strani v kazenskem prostoru do strela z glavo prišel Ilija Martinović, Zalokar je žogo odbil, toda le na glavo Mlakarja, ki jo je nekoliko z desne strani poslal v mrežo.

Le pet minut pozneje je sodnik Nejc Kajtazović pokazal na belo točko, potem ko je Luka Bobičanec v kazenskem prostoru povlekel Matka, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Kronaveter.

Mura pa je hitro spet prišla blizu. Le slabe tri minute po prejetem golu je Žiga Kous z desne strani natančno podal do Andrije Flipovića, ki je zaostanek znižal.

Denis Klinar bi lahko vodstvo Maribora kmalu zatem spet povišal, vendar je po podaji Kronavetra streljal mimo gola, nato pa so pobudo povsem prevzeli gosti. Njihov pritisk ni prinesel sadov, imeli so nekaj polpriložnosti, toda izid se ni spremenil.

V naslednjem krogu bo Maribor gostil Aluminij, Mura pa bo gostovala v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ljudski vrt v četrtek gosti derbi zadnjega kroga prve polovice Prve lige Telekom Slovenije. Maribor se bo po zmagi v Kopru pomeril z Muro. Sobočani so jeseni že prekrižali mariborske načrte, kako bo tokrat?

DELI NA