Maribor izgubil, Olimpiji zmaga

Sobotno popoldne je postreglo s petimi preizkušnjami slovenskih prvoligašev. Maribor je klonil v Gornji Radgoni, z zmago je bila uspešnejša Olimpija. Mura je iztržila remi, Celjani so izgubili na Reki, Sežanci pa so bili boljši od puljske Istre.

Povratnik med prvoligaše je gostoval v hrvaški Istri, kjer se je meril s puljsko zasedbo in vknjižil zmago. Sežanci so povedli z golom Klemna Nemaniča, a so gostitelji še pred odmorom izenačili z zadetkom Valente. V nadaljevanju tekme se je istrska mreža zatresla še drugič, končni izid tekme je postavil Leon Sever.

Celjani so gostovali na reški Rujevici in z zasedbo Igorja Bišćana odigrali dveurni obračun. Zmaga je ostala doma, Rečani so povedli v 11. minuti, ko celjska obramba ni znala zaustaviti Acostyja. Grofje so si pripravili nekaj priložnosti, izkoristili pa so tisto iz 55. minute, ko je nebranjeno mrežo zatresel Deni Štraus. Rečani so znova povedli v 83. minuti, ko je v polno meril Vuk.

Mura se je v Bakovcih pomerila z armenskim podprvakom Pyunikom in po dvakratnem zaostanku iztržila remi. Gostje so prvič povedli v 36. minuti, ko je Šafarića premagal Nadiryan, vsega dve minuti kasneje pa je podajo Žige Kousa izkoristil Nino Kouter. Armenci so znova vodili v 66. minuti, a je sledil še hitrejši odgovor črno-belih. Po asistenci Luke Šušnjare je izenačil Alen Kozar. V drugem polčasu je soboško mrežo prvič po poškodbi branil Matko Obradović.

Olimpija je v prestolnici premagala ruskega prvoligaša Sočija. V odprtem obračunu je padlo kar sedem zadetkov, prvi v 15. minuti, ko je s pomočjo prečnika zadel Mario Jurčević. Zmaji so po ruskem izenačenju spet povedli pet minut pred odmorom, ko je po akciji Tomića in Suljića zadel Rok Kidrič. V drugem polčasu je dvakrat zadel novinec Luka Menalo, prvič v 53. minuti, nato pa še v 81. minuti. Vmes je ljubljansko mrežo zatresel Queensy, končni izid tekme pa je v končnici srečanja postavil Karapetijan.

Mariborčani so znova gostovali v Gornji Radgoni, kjer so morali priznati premoč češkemu prvoligašu 1.FC Slovačko. Edini zadetek je padel v 71. minuti, ko je Pirić izbijal žogo iz vratarskega prostora, a zadel Sadileka, od katerega se je žoga odbila v mariborski gol. Isti igralec je sicer zgolj nekaj minut kasneje zatresel še okvir gola, Mariborčani pa so že v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti.

RIJEKA - CELJE 2:1

Strelci: Acosty (11'), Vuk (83'); D. Štraus (55')
Celje: Jurhar, Stojinović, Cvek, D. Štraus, Pišek, Lotrić, Novak, Brecl, Vizinger, Zaletel, Vidmajer. Igrali so še: Rozman, Vidmar, Travner, Pungaršek, Kerin, Štusej, Ibišević, Flis, Benedičić, R. Štraus, Zorko. Trener: Dušan Kosič.

MARIBOR - 1. FC SLOVAČKO 0:1

Strelec: Sadilek (71')
Maribor: Pirić, Klinar (77' Cretu), Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Kramarič (77' Žugelj), Hotić (46' Kotnik), Kronaveter (77' Mulahusejnović), Mešanović (46' Tavares). Trener: Darko Milanič.

MURA - PYUNIK 2:2

Strelci: Kouter (38'), Kozar (67'); Nadiryan (36'), Miranyan (66')
Mura: Šafarić, Kous, Bošković, Laci, Pucko, Kozar, Lorbek, Marič, Šušnjara, Kouter, Cipot. Igrali so še: Obradović, Karničnik, Maruško, Karamarko, Šturm, Šporn, Bubnjar, Bobičanec, Horvat, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

OLIMPIJA - SOČI 4:3

Strelci: Jurčević (15'), Kidrič (40'), Menalo (53', 81'); Obukov (21'), Queensy (76'), Karapetijan (87')
Olimpija: Vidmar, Bagnack, Boakye, Šme, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Brkić, Suljić, Çekiçi, Kidrič. Igrali so še: Kadrić, Menalo, Andrejašič, Savić, Valenčič, Paljk, Mrežar, Kregar, Gasser. Trener: Safet Hadžić.

ISTRA 1961 - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA 1:2

Strelci: Valenta; Nemanič, Sever

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA