Maribor kljub zmagi ostal praznih rok

Maribor - Gorica 2:0 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 1:0 Tavares (20.), 2:0 Vršič (22.).
* Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Kolmanič, Vrhovec (od 78. Kramarič), Dervišević, Pihler, Vršič (od 68. Hotić), Tavares, Mlakar (od 62. Mešanović).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Tomiček, Curk, Osuji, Kolenc (od 72. Humar), Tešija, Gulič (od 79. Marinič), Burgić (od 61. Filipović).
* Rumena kartona: Vrhovec, Pihler.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani, ki so igrali brez kaznovanih Mitje Vilerja in Luke Zahovića, so svoje delo opravili po pričakovanjih in premagali Gorico. Tako so čakali le še na razplet tekme v Domžalah, kjer je gostovala vodilna Olimpija in branila dve točki prednosti pred Štajerci. Ljubljančani pa so igrali neodločeno in tako prišli do naslova po zaslugi boljšega izkupička z medsebojnih tekem z Mariborom.

Mariborčani, od katerih se je po devetih letih poslovil nekdanji reprezentant Aleš Mertelj, so že v prvem polčasi opravili velik delež zadanega. V boju z Gorico so prevladovali in premoč kronali v 20. minuti, ko je po podaji Amirja Derviševića z leve strani iz bližine z glavo zadel Marcos Tavares, za katerega je bil to 17. gol v sezoni in 140. v prvi ligi. Le dve minuti pozneje je Dare Vršič podvojil vodstvo domačih, potem ko je v kazenskem prostoru streljal, žoga je oplazila Žigo Lipuščka, presenetila Grego Sorčana in končala v mreži.

V 35. minuti je prvič nase resneje opozoril Miran Burgić, ki je na svoji zadnji tekmi takrat s 13, 14 metrov meril previsoko, a je bila to ena redkih priložnosti gostov ob bolj ali manj popolnem nadzoru gostiteljev, pri katerih je še enkrat od daleč poskusil Vršič, Sorčan pa je bil na mestu.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Novogoričani, potem ko je iz bližine z glavo streljal Mark Gulič, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. Mariborski vratar je bil na mestu tudi po strelu Bedeja Osujija v 56. minuti, ko je poskusil z 20 metrov.

V 70. minuti je Tavares z glavo zgrešil cilj, deset minut zatem pa je Sorčan dobro posredoval po močnem poskusu Martina Kramariča, kar je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Gorica
    Maribor ali Olimpija? Komu bo pripadel naslov državnega prvaka? Štajerci v zadnjem krogu PLTS potrebujejo domžalsko pomoč, Gorico pa bodo napadli brez Vilerja in Zahovića. Bo Ljudski vrt vseeno rajal?

DELI NA