Maribor po preobratu do treh točk

Domžale - Maribor 1:2 (0:0)

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Jug, Bensa in Skok.
* Strelci: 1:0 Šoštarič Karič (62.), 1:1 Dervišević (79./11 m), 1:2 Požeg Vancaš (81.).
* Domžale: Mulalić, Fink, Vujadinović, Ilić, Šoštarič Karič, Pišek (od 85. Vuk), Husmani, Podlogar (od 79. Žinič), Ibričić, Jakupović (od 86. Lazarević), Sikimić
* Maribor: Pirić, Klinar (od 65. Milec), Rajčević, Mitrović, Viler, Vrhovec (od 74. Dervišević), Pihler (od 57. Cretu), Požeg Vancaš, Kronaveter (od 74. Tavares), Mešanović (od 65. Santos), Zahović.
* Rumeni kartoni: Pišek, Vujadinović, Šoštarič Karič, Fink, Mulalić; Rajčević, Cretu, Požeg Vancaš.
* Rdeči karton: Vujadinović (77.).

Na zadnji tekmi kroga sta se pomerili bržčas največji razočaranji dosedanjega dela sezone. Domžalčani so pokoronsko obdobje začeli s predzadnjega mesta, branilec naslova Maribor pa s četrtega, a z novo močjo na klopi Sergejem Jakirovićem.

Ta je prišel na štajersko klop po tem, ko so vijolični na prvih petih tekmah spomladanskega dela zbrali vsega pet točk, kar je ob Darku Milaniču "odneslo tudi športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki ga je zamenjal Oliver Bogatinov.

In Maribor je danes prekinil niz treh tekem brez zmage oziroma dveh porazov ter v zaključku tekme po preobratu prišel do želenega uspeha. Domžale pa po novem zmage ne poznajo že šest tekem, kar na petih od teh so bile poražene.

Mariborčani, ki so igrali svojo tisočo tekmo v prvi ligi, so tokrat nastopili v svetlomodro-beli kombinaciji v zahvalo zdravstvenim delavcem v času koronske krize.

V prvem delu pa niso našli poti skozi domžalsko obrambo, tudi sicer je - čeprav je bil ritem igre kar visok - manjkalo pravih priložnosti, omembe vredne strele so sprožili le Rok Kronavater (16.) in Denis Klinar (40.) pri gostih ter Predrag Sikimić (36.) pri domačih, a so bili vsi trije kar precej daleč od uspeha.

Zato pa je bil v 48. minuti zelo blizu zadetka Krovaneter, ko je sprožil iz prve v kazenskem prostoru, a se je izkazal Ajdin Mulalić. Precej manj nevaren je bil Jasmin Mešanović v 54. minuti.

V 62. minuti pa so domači povedli. Po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Senijad Ibričić, je zadel Sven Šoštarič Karič. Ta je sicer v skoku trčil z vratarjem Kenanom Pirićem, a je bil slednji malce prepozen.

Deset minut pozneje je Mulalić dobro posredoval po močnem strelu Felipeja Santosa z roba kazenskega prostora. Prav Santos pa je v 77. minuti priigral najstrožjo kazen za Maribor, ko je v roko zadel Nikolo Vujadinovića. Ta je dobil tudi drugi rumeni karton in moral iz igre. Za strel z bele pike se je odločil Amir Dervišević in izenačil na 1:1.

Že v 81. minuti pa so Mariborčani preobrnili izid, ko je z leve strani v nasprotni zgornji kot zadel Rudi Požeg Vancaš. Zanj je bil to sedmi gol sezone. Dervišević je nato v 84. minuti dobro izvedel prosti strel, po katerem je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

V 88. minuti je do strela v kazenskem poskusu prišel še Luka Zahović, toda Mulalić je bil dobro postavljen. Že v sodniškem dodatku je iz bližine po kotu z glavo za malo zgrešil Alexandru Cretu.

Domžale bodo v 27. krogu v petek gostovale v Kranju, Maribor pa bo prihodnjo nedeljo gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Zadnja tekma uvodnega kroga po prekinitvi prvenstva bo odigrana v Domžalah. Rumeni bodo z reševanjem sezone pričeli s tekmo proti Mariboru, ki ob Kamniški Bistrici vstopa v novo obdobje.

DELI NA