Maribor po preobratu tip za petami Olimpiji

Luka Koper - Maribor 1:2 (1:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 2200, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
* Strelci: 1:0 Datković (30.), 1:1 Zahović (45.), 1:2 Tavares (62.).
* Luka Koper: Simčič, Andrejašič, Datković, Gregov, Dedić, Kokorović (od 71. Muslimović), Biljan, Pekuson (od 57. Pučko), Belima, Ibričić (od 65. Pranjić), Park.
* Maribor: Handanović, Palčič, Šme, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (od 86. Bohar), Sallalich (od 87. Vrhovec), Vršič, Tavares, Zahović (od 79. Novaković).
* Rumeni kartoni: Ibričić, Andrejašič, Pučko, Gregov, Pranjić, Muslimović; Pihler, Janža.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani imajo po uspehu v Kopru enako število zmag v medsebojnih tekmah na Bonifiki kot Koprčani, ki so sploh prvič v tej sezoni izgubili na domačih tleh. Oboji imajo zdaj po 14 zmag. Zadnjo je Štajercem priigral izkušeni Marcos Tavares, ki je odločilni zadetek dosegel v 62. minuti. Mariborčani so se s šesto zmago prebili na drugo mesto na lestvici, Koprčani so s tekmo manj na petem mestu.

Pred tekmo so se gledalci z minuto molka spomnili na preminulega nekdanjega dolgoletnega igralca in trenerja v koprskem klubu Jova Vidakovića. Uvodne minute so potekale v izenačenem nogometu na sredini igrišča z nekaj predložki proti obema goloma, toda oba vratarja, Vasja Simčič pri Kopru in Jasmin Handanović pri Mariboru, nista resneje posredovala.

Prvo nekoliko nevarnejšo akcijo so gledalci videli šele v 18. minuti, ko je po podaji Couragea Pekusona duhovito poskusil s peto In-Hyeok Park, a je njegov strel končal kakšen meter mimo mariborskih vrat. V 29. minuti je Ruben Belima pobegnil Eriku Janži, a je bil Handanović po močnem strelu koprskega nogometaša po tleh na mestu.

Vratar Maribora pa je bil nemočen že čez minuto. Ed Kevin Kokorović je podal z desne strani, najvišji v skoku v kazenskem prostoru gostov pa je bil domači kapetan Toni Datković. Ta je z glavo žogo preusmeril mimo Handanovića, ki je stekel v prazno, v gostujočo mrežo. Do tedaj ne ravno prepričljivi Mariborčani so se tako po pol ure znašli v zaostanku in so bili prisiljeni zaigrati bolj aktivno proti koprskemu golu.

V enem nevarnejših napadov gostov so slednji v 37. minuti, po igri z roko Datkovića, burno zahtevali enajstmetrovko, a glavni sodnik tekme Matej Jug na belo točko ni pokazal. V zadnji minuti prvega polčasa pa je sledilo izenačenje. Matej Palčič je idealno podal z desne strani, Luka Zahović pa je atraktivno, v padcu z glavo, žogo poslal za Simčičev hrbet v gol za 1:1.

Prvi del drugega polčasa je pripadel Mariborčanom. Premoč so gostje kronali v 62. minuti. Aleks Pihler je na robu kazenskega prostora žogo kratko podal do Marcosa Tavaresa, ta pa je mojstrsko iz prve z diagonalnim strelom premagal Simčiča. Trener Kopra Milan Obradović je v 65. minuti v igro poslal debitanta, Hrvata Danijela Pranjića.

Koprčani so prvič konkretneje zapretili v 70. minuti, Parkov strel je končal za malo prek mariborskih vrat. Zadnje orožje koprskega trenerja je bil na tej tekmi veteran Zlatan Muslimović, ki je vstopil v 71. minuti in tako okrepil domači napad.

V 76. minuti so gosti po strelu Sintayehuja Sallalicha zadeli še tretjič, po dolgem posvetu Juga in pomočnika Mateja Žuniča pa je bil dosojen prepovedan položaj Dareta Vršiča. V 84. minuti je Pučko lepo podal do Muslimovića, njegov natančen poskus iz polobrata pa je fantastično obranil vratar gostov Handanović.

V 88. minuti je Handanović nekoliko nespretno boksal žogo izpred svojega gola do Parka, ki pa ponujenega darila ni izkoristil. V sodniškem dodatku je do polpriložnosti prišel še Milivoje Novaković, ki pa je streljal v zunanji del mreže.

Koprčani bodo v 11. krogu v nedeljo gostovali v Kidričevem, Mariborčani pa v Velenju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Maribor
    Zadnjo tekmo uvodnega kroga druge četrtine Prve lige Telekom Slovenije bosta na Bonifiki odigrala Koper in Maribor. Koper v letošnji sezoni doma še ni oddal točke, Mariborčani na Obalo prihajajo s popotnico petih zaporednih zmag.

DELI NA