Maribor poražen v Avstriji, Celje ugnalo Dravo

Torek in sreda sta ponudila pester spored pripravljalnih tekem. Tabor in Koper sta se merila z madžarskim prvakom Ferencvarošem, Maribor je v Avstriji izgubil s francoskim prvoligašem Reimsom, uspešnejše pa je bilo Celje.

Celjani so se na domačem igrišču srečali s ptujskim drugoligašem in ga ugnali z izidom 3:0. Dušan Kosič je tokrat več minutaže namenil predvsem rezervistom, ki so odigrali dobro uro srečanja. Odpor Ptujčanov sta v končnici prvega polčasa strla Jakob Novak in Gašper Koritnik, v izdihljajih tekme pa je bil natančen še Mitja Lotrič. Grofe generalke čaka v soboto, ko se bodo v Zagrebu pomerili z aktualnim hrvaškim prvakom Dinamom.

Tabor je že v torek gostoval v Bakovcih, kjer se je pomeril s Ferencvarošem. Madžarski prvak je po golu Dina Stančiča izgubil prvi polčas, v nadaljevanju pa je sežansko prednost izničil Siger. Isti igralec je bil natančen tudi v obračunu s Koprom, ki je bil dan kasneje odigran v Gornji Radgoni. Kanarčki so se v prvem polčasu dobro upirali zasedbi iz Budimpešte, ki je z golom Bolija povedla v 55. minuti, zmago pa je sedem minut kasneje potrdil že omenjeni Siger.

Mariborčani so se v avstrijskem Vrbnu pomerili s šesto ekipo francoske lige. Stade de Reims je obračun dobil z goloma v prvem polčasu, ko je Kenana Pirića dvakrat premagal Zeneli. Maribor je tekmo odigral brez Handanovića, Tavaresa, Santosa ter poškodovanih Vilerja, Kotnika, Miheliča in Peričića.

Kidričani so že v torek odigrali kar dve pripravljalni tekmi. Rdeči niso razkrili rezultat, so pa iz tabora Rogaške sporočili, da so v dvoboju s prvoligašem klonili z izidom 1:0, Fužinar pa je bil boljši s 3:2. 

ALUMINIJ - ROGAŠKA 1:0

ALUMINIJ - FUŽINAR 2:3

FERENCVAROŠ - CB24 TABOR SEŽANA 1:1 (0:1)

Strelca: Siger (58'); Stančič (32')
Tabor - začetna enajsterica: Šugić, Yameogo, Ristić, Nemanić, Kouao, Doukoure, Sever, Mihaljević, Krivičić, Babić, Stančič. Trener: Mauro Camoranesi.

CELJE - DRAVA 3:0 (2:0)

Strelci: Novak (40'), Koritnik (44'), Lotrič (87')
Celje - prvi 60 minut: Rozman, D. Štraus, Flis, Stojinović, Brecl, Antanavičius, R. Štraus, Kuzmanović, Novak, Kljun, Koritnik. Zadnjih 30 minut: Moćić, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Štravs, Vrbanec, Kerin, Lotrič, Božić, Vizinger. Trener: Dušan Kosič.

FERENCVAROŠ - KOPER 2:0 (0:0)

Strelca: Boli (55'), Siger (62')
Koper - začetna enajsterica: Vargić, Rajčević, Žužek, Jozinović, Mišić, Dodlek, Pejić, Vršič, Stevanović, Čirjak, Mulahusejnović. Trener: Miran Srebrnič.

STADE DE REIMS - MARIBOR 2:0 (2:0)

Strelca: Zeneli (30', 32')
Maribor: Pirić (61' Jug), Milec (61' Mutavčić), Mitrović (61' Martinović), Koblar, Kolmanič (61' Klinar), Cretu (46' Pihler), Dervišević (46' Vrhovec), Požeg Vancaš (46' Bajde), Kronaveter (61' Repas), Kramarič (61' Mešanović), Zahović (61' Matko). Trener: Sergej Jakirović.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA