Maribor potrdil primat
Maribor je v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagal Rudar z 2:1. Po remiju proti Kopru so vijoličasti na stadionu ob jezeru znova zmagali in potrdili naslov jesenskega prvaka.

Začetek tekme je bil zelo živahen, prvi pa so zagrozili gostje, ko je v 5. minuti vratar Rudarja Savić ubranil strel Tavaresa, Bunderla pa se ob odbiti žogi ni najbolje znašel. Maribor je hitro prišel do vodstva. Po prostem strelu Pavlovića s precejšnje razdalje so domači neuspešno postavljali zanko za prepovedan položaj. Žoga je v kazenskem prostoru našla osamljenega Džinića - branilec Maribora je v izjemni strelski formi -, ta pa je hladnokrvno matiral Savića.

"Knapi" so bolj ali manj poskušali z neuspešnimi streli z razdalje, še najbližje golu pa so bili po pobegu Goloba, ki ga je na koncu zrušil Mejač. Slednji je moral z rdečim kartonom z igrišča, prosti strel z roba 16-metrskega prostora pa ni prinesel izenačenja. Kljub igralcu manj so bili Mariborčan še naprej nevarni, a sta do konca polčasa priložnosti zapravila Tavares in Bunderla.

Kmalu v drugem polčasu je Maribor že vodil z 2:0. Po podaji Bačinovića je Savič najprej odbil strel Tavaresa, ale znova v noge Brazilca, ki je nato le zatresel mrežo. Prvi strelec Rudarja Junuzović je nato v obdobju ene minute zastreljal dve priložnosti in zdelo se je, da je tekma že odločena.

Toda Omladič je v 75. minuti poskrbel za znižanje na 1:2 in kljub vsemu vnesel v tekmo še nekaj negotovosti. Toda do izenačenja ni prišlo - Junuzović je kasneje z glavo streljal naravnost v vratarja Pridigarja in tri točke so odšle v Maribor.

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2008 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ob jezeru bo vroče!
    Štajerski ljubitelji nogometa z nestrpnostjo pričakujejo obračun “knapov” in “vijolic”.

DELI NA