Maribor s preobratom dobil nogometni praznik za pokalni finale

Maribor je prvi finalist Pokala Pivovarna Union! V Slovenski Bistrici so pripravili pravi nogometni praznik, gostitelji pa so v uvodu drugega polčasa povedli z golom Nina Kukovca, a so Mariborčani hitro prišli do preobrata. Ob avtogolu Janežiča sta za finale zadela še Marko Tolić in Aljaž Antolin.

POLFINALE POKALA PIVOVARNA UNION

KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - MARIBOR 1:3 (0:0)

Strelci: Kukovec (46'); Tolić (50'), Janežič (55'/ag), Antolin (72').
Bistrica: Fridrih, Kapun (62' Ciganović), Zajšek, Vidmar, Pesjak (54' Janežič), Rozman (83' Korošec), Martinčič, Havelka, Kuliš (54' Bračko), Kukovec (83' Ferčič), Maher. Trener: Goran Stanković.
Maribor: Jug, Milec (87' Žinič), Watson, Karič Šoštarič, Guerrico, Antolin, Repas (78' Božičković), Božić (66' Laušić), Tolić, Brnić (78' Jakupović), Vipotnik (78' Sirk). Trener: Damir Krznar.

Štajerski obračun se je pred polno tribuno in dobro zapolnjenimi stojišči pričel v močnem dežju, nogometaši pa so si tudi v oteženih pogojih za igro pripravili nekaj priložnosti. Žan Vipotnik je v deveti minuti z glavo meril mimo vrat Bistrice, domači vratar Primož Fridrih, po stažu še mladinec, pa je v 24. minuti ukrotil strel Ivana Brnića.

Nevarni so bili tudi Bistričani, ki so pretili preko protinapadov, v 39. minuti pa se je izredna priložnost ponudila Marku Božiću, ki pa je po predložku Ivana Brnića zadel le zunanji del mreže. Le minuto zatem se je po strelu Aljaža Antolina še enkrat izkazal Fridrih in strel z 20 metrov preusmeril v kot. Tik pred odmorom sta se tresli obe mreži, a zaradi prepovedanega položaja zadetka Nina Kukovca in Marka Tolića nista obveljala.

So se pa Bistričani veselili po dobrih 20 sekundah drugega polčasa. Jaša Martinčič je podal z leve, Sven Šoštarič Karič in Ignacio Guerrico se nista najbolje odzvala, nezbranost mariborske obrambe pa je izkoristil Nino Kukovec in z bližine zatresel nebranjeno mrežo. Domači privrženci so skočili v zrak, a je veselje trajalo zgolj do 50. minute, ko je z močnim udarcem z razdalje izenačil Marko Tolić.

Mariborčani so le pet minut po izenačenju zadeli še drugič, Ivan Brnić je podal pred vrata, Filip Janežič pa je žogo pred Žanom Vipotnikom poslal v domačo mrežo. Na drugi strani je bil po prostem strelu nevaren Domen Zajšek, Primož Fridrih pa je v 71. minuti odbil dva poskusa Žana Vipotnika.

Le minuto kasneje je klonil še tretjič, premagal pa ga je Aljaž Antolin, ki je zadel po tem, ko je preigral Lana Vidmarja. Prav bistriški kapetan je po predložku Nejca Bračka sprožil z glavo, Ažbe Jug pa je ukrotil njegov strel.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA