Maribor ugnal makedonskega, Triglav remiziral s hrvaškim prvakom

Zadnja junijska sobota je bila delovna za peterico prvoligašev. Z zmago se v prvo evropsko preizkušnjo podajajo Domžalčani, Maribor je z novim golom Jasmina Mešanovića ugnal makedonskega prvaka Vardarja, Žlogarjevi varovanci pa so remizirali z Rijeko, zmagovalko hrvaškega prvenstva.

Kranjčani, ki so pred dnevi ugnali že Rostov, nekdanjega ruskega podprvaka, so se razveselili novega odmevnega dosežka. V gorenjski prestolnici je gostovala Rijeka, ki se na kvalifikacije za UEFA Ligo prvakov tradicionalno pripravlja v Kranjski Gori. Hrvaški prvak je imel več od igre in je v 13. minuti povedel z golom novinca Heberja. Ob naslednjih poizkusih Rečanov se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal Elvis Džafić, ki je v uvodu drugega polčasa zaustavil tudi Matica Črnica. Kekova zasedba je bila za neizkoriščene priložnosti kaznovana v 64. minuti, ko je bil po kotu najvišji Momir Bojić in z glavo zadel za izenačenje, ki so ga orli zadržali vse do zadnjega sodniškega piska.

Hrvaški prvak je remiziral v Kranju, makedonski pa je klonil v Gornji Radgoni. Mariborčani so priprave v Prekmurju zaključili s pripravljalnim srečanjem na desnem bregu reke Mure in bili še drugič zapored uspešni. Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, a so bili Mariborčani vseeno nevarnejši. Uvodoma je poizkušal Dino Hotić, po pol ure igre še Marwan Kabha, a je bil uspešnejši Filip Gačevski. Otrok soboške Mure, ki pa se je po kaljenju v Avstriji uveljavil v domovini svojih staršev, je bil nemočen v 42. minuti, ko ga je premagal Jasmin Mešanović. Napadalec, ki se je vijolicam pridružil v tem tednu, je v treh dneh zabil še drugič. Kot se je izkazalo po 90 minutah igre, je bil gol nekdanjega napadalca Zrinjskega dovolj za zmago, ki bi jo lahko v drugem polčasu potrdil Aleks Pihler, a mu je veselje preprečil prečnik. Ob koncu tekme je bil dvakrat nevaren še Marcos Tavares.

Domžalčani so pred četrtkovim obračunom prvega predkroga UEFA Evropske lige gostovali še v Zaprešiću. Simon Rožman je v dvoboj z Interjem poslal močno spremenjeno zasedbo, saj je večina nosilcev igre odigrala včerajšnjo tekmo v Celju, tokrat pa so priložnost dobili predvsem mlajši. Tekmeca sta se izmenjevala v obetavnih situacijah, nekajkrat sta dobro posredovala Kristjan Matošević in Ajdin Mulalić, tekmo pa je v 88. minuti odločil Alen Ožbolt. Žužemberčan je bil udeležen v akcijo, ki je privedla do najstrožje kazni, saj je po hitrem protinapadu v kazenskem prostoru našel Senada Jarovića, nad katerim je bil storjen prekršek. Odgovornost je prevzel prav Ožbolt in srečanje odločil v korist pokalnega prvaka.

Tudi Gorica je, podobno kot Domžale, odigrala zadnjo preizkušnjo pred prihajajočim gostovanjem v daljni Armeniji. Novogoričani so tekmo s Slaven Belupom v Slovenskih Konjicah odigrali v kombinirani postavi in s številnimi menjavami. Več od igre so imeli Hrvati, strokovno vodstvo sinje-modrih pa svoje ekipe ni želelo preveč izpostavljati pred četrtkovo evropsko preizkušnjo. Edini zadetek je padel v 55. minuti, ko je z glavo zadel Mirko Ivanovski in Primorcem zadal šele prvi poraz po marčevskem dvoboju z Mariborom.

Klonili so tudi Kidričani, ki so se v prvi pripravljalni tekmi merili z ruskim prvoligašem Amkarjem Permom. Dvoboj je bil odločen že v prvem polčasu, ko sta za hrbtom kidričevskega vratarja Dominika Kovačića končala dva udarca. Oba sta bila delo napadalca Darka Bodula, ki je bil najprej natančen v 12. minuti, v drugo pa je v polno meril še štiri minute pred odmorom. Slobodan Grubor, trener Aluminija, je sicer preizkusil tudi nekaj novih moči, saj rdeči iščejo predvsem nove moči v obrambi, ki so jo zapustili Damiš, Turkalj in Zeba. V konici napada je zaigral Marko Nunić, ki je bil v dresu Aluminija strelsko že izjemno uspešen v 2. SNL.

 

AMKAR PERM - ALUMINIJ 2:0 (2:0)

Strelec: Bodul (12', 41')
Aluminij: Kovačić, Vezjak, Martinović, Ahec, Bilić, Petrovič, Muminović, Škoflek, Tahiraj, Mesec, Kramer. Igrali so še: Janžekovič, Jakšić, Ploj, D. Mensah, Vrbanec, Rogina, Krajnc, I. Mensah, Nunić, Horvat. Trener: Slobdan Grubor.

 

INTER ZAPREŠIĆ - DOMŽALE 1:0 (0:0)

Strelec: Ožbolt (88'/11m)
Domžale: Matošević, Klemenčič, Žužek, Žinko, Gačan, Batrović, Ožbolt, Rom, Vrandečič, Huč, Grvala. Igrali so še: Mulalić, Elsner, Jugovar, Jarović, Ivkić, Gnezda Čerin. Trener: Simon Rožman.

 

SLAVEN BELUPO - GORICA 1:0  (0:0)

Strelec: Ivanovski (55’)

Gorica: Sorčan, Curk, T. Kavčič, Jogan, M. Kavčič, Osuji, Kapić, Kolenc, Marinič, Žigon, Filipović. Igrali so še: Humar, Leban, Žižek, Gulić, Likar, Lipušček, Boben, Nagode, Edafe, Celcer, Grudina, Bužinel, Gregorič, Jermol. Trener: Miran Srebrnič.

 

MARIBOR - VARDAR SKOPJE 1:0 (1:0)

Strelec: Mešanović (42')
Maribor - prvi polčas: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi, Kabha, Vrhovec, Hotić, Mešanović, Bajde. Drugi polčas: Obradović, Trener: Darko Milanič.

 

TRIGLAV KRANJ - RIJEKA 1:1 (0:1)

Strelca: Bojić (64'); Heber (13')
Triglav - začetna enajsterica: Džafić, Suljević, Zec, Udovič, Ovsenek, Krcić, Poplatnik, Majcen, Đurković, Šmit, Kuhar. Trener: Tonči Žlogar.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si
Video: Amkar Perm, NK Domžale in NK Maribor

SORODNE NOVICE

  • 18.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav - Maribor 1:3
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:0).
  • 15.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Maribor
    Sergej Jakirović se je z zmago predstavil tudi v domačem Ljudskem vrtu, z Mariborom pa bo na Gorenjskem lovil tretjo zaporedno zmago. Triglav je jeseni dvakrat presenetil v Ljudskem vrtu, lahko tudi na domačem igrišču?
  • 30.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:2 (0:2).
  • 27.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Triglav
    Ljudski vrt bo gostil zadnjo tekmo v letošnjem letu, Maribor se bo od domačih navijačev poslovil z dvobojem proti Triglavu. Štajerci lovijo peto zmago v nizu, Gorenjci se želijo pobrati po porazu v Domžalah.
  • 22.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor slavil v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).
  • 20.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Maribor
    Mariborčanom bo vzpon proti vrhu lestvice poskušal preprečiti Triglav, ki še vedno ne najde izhoda iz krize. Zadnje medsebojno srečanje se je končalo z zmago orlov, bo tokrat drugače?
  • 13.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil prvake
    Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).
  • 12.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Triglav
    Maribor je z visoko zmago v Reykjaviku sijajno odprl novo sezono, zdaj bo skušal s podobno predstavo premagati še zasedbo Triglava. S kakšnim scenarijem bo postregel spopad v Ljudskem vrtu?
  • 18.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav do točke pri Mariboru
    Nogometaši Maribora so se v tekmi 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli s kranjskim Triglavom neodločeno 3:3 (1:1).
  • 17.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Triglav
    Nogometaši Maribora so v Celju potrdili 15. zvezdico, ki so jo z navijači slavili še dolgo noč. Že sobota pa za četo Darka Milaniča prinaša nov izziv, v Ljudskem vrtu gostuje Triglav, ki lovi obstanek v PLTS.

DELI NA